شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
دوشنبه 10 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 19,685
بازدید دیروز: 20,950
بازدید کل: 158,703,989
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 110
کاربران حاضر: 110

 

معرفی رشته مدیریت فناوری اطلاعات

هدف از تشکیل دوره کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، تربیت نیروی انسانی متخصص در سازمان ها اعم از دولتی، خصوصی، تولیدی و خدماتی است. در جهت آموزش متخصصینی که در زمینه های مرتبط با فناوری اطلاعات در سازمان بتوانند در جهت تاکید بر نیازهای امروز و فردای مدیریت در جامعه فعالیت کنند.
 

آینده شغلی

فارغ التحصیلان این رشته با تسلط به مباحث تئوری مدیریت و منابع انسانی، همچنین با فراگیری مباحث تخصصی و آشنایی با دروس کامپیوتر و IT، امکان برقراری ارتباط با سطوح عملیاتی و هدایت موسسات تولید کننده نرم افزار یا واحدهای نرم افزاری از سازمانهای بزرگ را خواهند داشت. متاسفانه به دلیل نبود تجربه فارغ التحصیلان این رشته در بازار کار، در عمل به امور کارشناسی در واحدهای تحلیل گری سیستمها یا پشتیبانی از نرم افزارهای تولید شده گمارده می شوند و امور مدیریتی به آنها سپرده نمی شود.
 


گرایشها

گرایشهای این رشته شامل کسب و کار الکترونیک ، مدیریت منابع اطلاعاتی ، سیستم های اطلاعاتی پیشرفته ، مدیریت دانش ، هوشمندی کسب و کار و مدیریت پروژه های فناوری اطلاعات می شود

گرایش کسب و کار الکترونیکی
یکی از جدیدترین گرایش های رشته مدیریت فناوری اطلاعات می باشد که ترکیبی از آموزش های دروس مدیریتی و دروس مربوط به تکنولوژی های نوین را در خود جای داده است. از دید بسیاری از مدیران و کارشناسان آموزشی، جهان امروز به رشته ای نیازمند است که فارغ التحصیلان آن هم برای مدیریت آموزش دیده باشند و هم بتوانند برای سازمان های خود با استفاده از تکنولوژی های نوین باعث افزایش کارایی و بهره وری شوند.
دروس تخصصی این گرایش شامل کسب و کار الکترونیک، مدل های کسب و کار الکترونیک ، بازاریابی الکترونیکی، جنبه های حقوقی کسب و کار  الکترونیک ، فناوری های کسب و کار الکترونیک ، سیستم های یکپارچه کسب و کار الکترونیک، تجارت سیار ، راه اندازی استارت آپ ها (کسب و کارهای نوپا) و توسعه برنامه های کاربردی تحت وب می باشد.

گرایش مدیریت منابع اطلاعاتی
هدف از مدیریت منابع اطلاعاتی، به ­کارگیری مراحل و مهارت­های مدیریتی مناسب و استفاده از ابزارها و فناوری مناسب در فرآیند تولید، فراهم­ آوری، سازمان­دهی، پردازش، اشاعه و استفاده از منابع اطلاعاتی درون و برون سازمانی به عنوان عاملی مهم در راستای دستیابی به اهداف و مقاصد سازمانی است.
در این گرایش تمرکز بر روش­های مختلف توسعه سیستم­های اطلاعاتی و کاربرد فناوری اطلاعات در سازمان با تأکید بر روش­های مدیریت پایگاه داده ­ها، ابعاد انسانی کنترل و فناوری اطلاعات، نحوه پشتیبانی فناوری اطلاعات از مدیریت دانش و گسترش ارتباطات مبتنی بر کامپیوتر می­ باشد.
دروس تخصصی این گرایش شامل مدیریت منابع اطلاعاتی پیشرفته، مدل سازی اطلاعات در سازمان، یکپارچه سازی داده ها، داده کاوی و انبارهای داده، سنجش کیفیت داده ها و فناوری های ذخیره سازی می باشد.

گرایش سیستم­های اطلاعاتی پیشرفته
هدف از این گرایش، آشنایی و توانایی توسعه انواع مختلف سیستمهای اطلاعاتی پیشرفته نظیر سیستم­های خبره، سیستم­های پشتیبانی تصمیم­ گیری، سیستم­های اطلاعاتی استراتژیک و .... در راستای کمک به متخصصان انسانی و یا جایگزینی جزئی آنان در زمینه‌های محدود تخصصی می­ باشد.
دانش­ آموختگان این گرایش با بکارگیری سیستم­های مناسب، اطلاعات مورد نیاز مدیران، علی ­الخصوص مدیران رده بالا را از بیرون سازمان جمع آوری نموده و در اختیار مدیران قرار می ­دهند .همچنین با به­ کارگیری داده ­های موجود در پایگاه­های داده ­ای و با استفاده از مدل­های تصمیم­ گیری، اقدام به تولید راه حل­ هایی برای تصمیم ­گیری می­ نمایند تا بتوان مدل­های تصمیم­ گیری پیچیده را در تصمیم ­گیری ها به کار گرفت.
دروس تخصصی این گرایش شامل سیستم های هوشمند فازی ، روش شناسی توسعه سیستم های اطلاعاتی ، تحلیل، طراحی و کنترل کیفیت نرم افزار ، سیستم های پشتیبان تصمیم گیری ، مدیریت انبارهای داده، برنامه ریزی منابع سازمان ، مدیریت فرایندهای کسب و کار ، ممیزی سیستم های اطلاعاتی و مهندسی نیازمندی ها می باشد.

گرایش مدیریت دانش
مدیریت دانش به معنای در دسترس قرار دادن نظام مند اطلاعات و اندوخته‌های علمی است، به گونه‌ای که به هنگام نیاز در اختیار افرادی که نیازمند آنها هستند، قرار گیرند تا آنها بتوانند کار روزمره خود را با بازدهی بیشتر و موثرتر انجام دهند. این موضوع در سالیان اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است و از گرایش های نسبتا جدید رشته مدیریت فناوری اطلاعات می باشد.
دروس تخصصی این گرایش شامل مبانی مدیریت دانش،  استراتژیهای مدیریت دانش، مدیریت دانش در سازمانها، فرایندهای مدیریت دانش ، سیستم های مدیریت دانش ، اقتصاد اطلاعات و دانش و فناوریهای مدیریت دانش می باشد.

گرایش هوشمندی کسب و کار
دروس تخصصی این گرایش شامل مدیریت انبارهای داده و گزارشات مدیریتی، داده کاوی و روش های فرا ابتکاری، سیستم های هوشمندی کسب و کار ، یکپارچه سازی داده ها ، سنجش کیفیت داده ها ، برنامه ریزی منابع سازمان ، تحلیل شبکه های اجتماعی و تحلیل های عظیم داده می باشد.

گرایش مدیریت پروژه های فناوری اطلاعات
دروس تخصصی این گرایش شامل وش شناسی مدیریت پروژه ، مدیریت پروژه های خدمات فاوا، برنامه ریزی و کنترل پروژه های فناوری اطلاعات، مدیریت تغییر، مدیریت مالی پروژه های فناوری اطلاعات، مدیریت پروژه های نرم افزاری و مدیریت پروژه چابک می باشد.

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه