مصاحبه سایت مدیر با محمدحسن فرازمند؛ رتبه 44 مدیریت فناوری اطلاعات (IT) و 60 رشته مدیریت اجرایی کنکور کارشناسی ارشد سال 1391
سایت مدیر به روال سالهای گذشته گفتگوهایی با نفرات برتر گرایشهای مختلف رشته مدیریت ترتیب داده است. در این بخش گفتگوی سایت مدیر با آقای محمدحسن فرازمند رتبه 44 مدیریت فناوری اطلاعات و 60 رشته مدیریت اجرایی کنکور کارشناسی ارشد سال 1391 را می خوانید.
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
زبان : ۱۱.۱۱ ریاضی و آمار :۳۱.۶۲ تئوری : ۴۸ اقتصاد خرد و کلان : ۳۸.۳۳ تحقیق در عملیات : ۷۱.۲۱ مدیریت تولید : ۳۱.۶۷ بازاریابی : ۵۳.۳۳
زبان : ۴۴.۴۴ استعداد تحصیلی : ۶۰.۸۳ دانش مسائل : ۳۷.۷۸ نظریه های عمومی : ۲۶.۶۷ زبان فارسی : ۱۷.۳۳
رتبه مدیریت فناوری اطلاعات :۴۴ مدیریت صنعتی : ۶۵ مدیریت اجرایی : ۶۰
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟
رشته تحصیلی کارشناسی : مهندسی کامپیوتر- نرم افزار - دانشگاه بین المللی امام خمینی - با معدل ۱۴/۹۹ که ۱۵/۴۰ معدل موثر بود.
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟ اگر در آزمونها شرکت داشتید معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟
برای شرکت در آزمون و کلاس با توجه به این تغییر رشته ای که دادم خیلی تحقیق کردم و از کمک های سایت مدیر هم استفاده کردم. از اوایل تیرماه با تعداد زیادی از رتبه های برتر سال های گذشته و اساتید صحبت کردم. چون اطلاعات دقیقی از رشته مدیریت و شرایط کنکورش نداشتم.
من سال آخر به سبب شرکت در کلاس های درس بازاریابی دانشگاه و علاقه ای که به این موضوع داشتم با مدیریت بیشتر آشنا شدم و بعد از اطلاع از وجود گرایشی با عنوان فناوری اطلاعات و کسب اطلاع از دروس و آینده اش،برای کارشناسی ارشد این رشته را انتخاب کردم. در حالی که ۴ سال دروس دیگری خوانده بودم و برای آزمون ۶ ماه وقت داشتم این تغییر رشته برای من خیلی سخت بود. برای همین موضوع پس از برنامه ریزی اولیه تصمیم گرفتم که برای یکی از دروس به کلاس بروم که باقی وقت را به مطالعه منابع اختصاص دهم. با تحلیل سوالات سال های قبل برای درس پژوهش های عملیاتی به کلاس های دکتر فدوی رفتم که بسیار راضی بودم و علیرغم اینکه ۷۱ درصد زدم سایر سوالات نیز برایم آشنا بود که با کمبود وقت مواجه شدم.
برای آزمون های آزمایشی با توجه به اینکه هیچ دیدی نسبت داوطلبان رشته مدیریت نداشتم و می خواستم موقعیت خودم را محک بزنم در آزمون های پارسه شرکت کردم چون برنامه ریزی آزمون هایش با برنامه من هماهنگ تر بود. روند خوبی در آزمون ها طی کردم و در ۲ یا ۳ آزمون میانی همین رتبه کنکورم را کسب کردم. راهنمایی های خانم موسوی که همپای پارسه بودند در کنار صحبت با دوستان مثل آقای صالحی (رتبه ۱۲بازرگانی)در این مسیر خیلی به من کمک کردند.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از اواخر تیر ماه شروع به مطالعه کردم. خودم را مقید به زمان مشخصی نمیکردم. سعی می کردم بخش هایی از هر کتاب را که برای هر روز مشخص میکردم به خوبی مطالعه کنم. شاید ۴ تا ۵ ساعت طول می کشید و شاید بیش از ۷ ساعت.من زمان را محاسبه نمیکردم!
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
چون هدفم فناوری اطلاعات بود. فناوری اطلاعات دانشگاه تهران، تربیت مدرس، علامه طباطبایی و بهشتی را در اولویت قرار دادم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان : سعی کردم در یک سطح حداقلی خودم را قرار بدهم که به میانگینم لطمه ای وارد نشود. با توجه به آزمون های آزمایشی انتظار درصد بیشتری داشتم ولی در کنکور با توجه به سوالات ریسک را برای زبان حداقل کردم. کتاب های آرمان اشراقی( تخصصی و عمومی). کتاب پارسه. لغات ۵۰۴ و لغات تخصصی مدیریت به صورت لایتنر.
تئوری : برای تئوری با توجه به اهمیتی که داشت کتاب های زیادی مطالعه کردم که به من کمک کرد. هر چند سوالات امسال سخت تر از سال های قبل بود ولی با ذهنیتی که پیداکرده بودم توانستم نتیجه نسبتا خوبی بگیرم. علاوه بر منابع اصلی سایت مدیر، تست پرچ و کتاب های پارسه را هم خواندم. برای مرور هم از فلش کارت های دی ال ام استفاده کردم هرچند وعده ناشر این فلش کارت ها عملی نشد!
اقتصاد خرد و کلان: کتاب محسن نظری. من برای خرد ۲۰۰۰ تست را هم استفاده کردم.
تحقیق در عملیات: کتاب دکتر فدوی کتاب خوبی برای کنکور است.
بازاریابی : کتاب پارسه را همراه با تست های سایت مدیر
تولید : کتاب درس و تست هایده متقی
ریاضی : ریاضی امید محمودیان و برای آمار کتاب رنجبران
برای مدیریت اجرایی هم هیچ مطالعه خاصی نداشتم و فقط دروس و ماهیت آن ها را می دانستم.
در آزمون به چه ترتیبی به سوالات پاسخ دادید؟ به نظر شما این ترتیب تاثیری در نتیجه دارد؟
من در کنکور همانند تجربه ای که در آزمون های پارسه داشتم، ترتیب پاسخگویی را تغییر دادم. اول با سوالات تئوری شروع کردم چون آنقدر بر روی زبان مسلط نبودم و ترجیح دادم با درسی که توانایی بیشتری دارم شروع کنم و زبان را در آخر زدم و به لحاظ روحی برای من خیلی خوب بود.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
توصیه من به داوطلبان این است که خیلی درگیر تبلیغات نشوند. حتما برای خود برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشند. قبل از شروع به مطاله خود را محک بزنید تا متوجه شوید در چه دروسی نیاز با زمان و مطالعه بیشتری خواهید داشت. یک برنامه نرمال را اجرا کنید و در هیچ بازه زمانی خاصی فشار بیش از حد به خود وارد نکنید. و از همه مهم تر اینکه کنکور یک رقابت است. من وقتی کنکور دادم تصور میکردم نتیجه مطلوبی نخواهم گرفت. با همین میانگین درصد من، شاید سال قبل چنین نتیجه ای قابل تصور نبود ولی این رتبه نتیجه رقابتی بودن کنکور است!
منبع: Modir.ir
مصاحبه با سایر نفرات برتر کنکور کارشناسی ارشد سال 1391 (گرایشهای مختلف رشته مدیریت) را از اینجا ببینید
در صورتی که سوالی از آقای محمدحسن فرازمند دارید می توانید در بخش نظرات این خبر ارسال نمایید تا ایشان پاسخگوی شما باشند.
نظرات کاربران