شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 01 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 16,777
بازدید دیروز: 20,937
بازدید کل: 157,589,207
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 119
کاربران حاضر: 119


مصاحبه با محمدامین فخیمی جمیل ، رتبه 1 کنکور دکتری سال 1399 مجموعه کارآفرینی، آینده پژوهی و مدیریت تکنولوژی



ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
به نام خدا
با سلام و تشکر از شما
رتبه یک کنکور دکتری کارآفرینی، آینده پژوهی و مدیریت تکنولوژی سال ۹۹
درصد دروس تخصصی: 47.68 ، استعداد تحصیلی: 50.00  ، زبان انگلیسی: 5.56

پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
بله درصدها را پس از انتشار دفترچه محاسبه کردم و تقریبا تفاوتی با درصدهای نهایی نداشت، البته باتوجه به اینکه از طرفی سوالات برخی دروس امسال سخت تر از گذشته بود و باعث شد درصد تخصصی ها افت کند و از طرفی به دلیل کرونا ۵ ماه تاریخ کنکور عقب افتاد و فرصت بیشتری برای داوطلبان مهیا بود امکان تخمین رتبه را نداشتیم، هرچند تقریبا توقع رتبه تک رقمی داشتم.

رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی مهندسی هوافضا دانشگاه شریف بودم و ارشد سیاستگذاری علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با معدل ۱۶.

 آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 99 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
خیر اولین سالی بود که در کنکور شرکت کردم. در مقام مقایسه می توانم بگویم دروس استعداد تحصیلی، زبان، تئوری های مدیریت، آمار و مدیریت از دیدگاه اسلام تقریبا هم سطح با کنکور دو سال اخیر بود. اما دروس کارآفرینی، مدیریت نوآوری و مدیریت استراتژیک پیشرفته بسیار سخت تر بود و حتی برخی سوالات در منابع کمکی رایج اصلا وجود نداشت.

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟
خیر در هیچ آزمون آزمایشی و کلاس و دوره ای شرکت نکردم.
به دانشجویان عزیز این تجربه ام را توصیه می کنم. اگر می توانید خودتان برنامه ریزی کنید، همین که در منزل کنکور سالهای گذشته را از خود آزمون بگیرید کفایت می کند. به شرطی که بعد از پایان آزمون همه سوالات را با دقت بررسی کنید و حتی سوالاتی که پاسخ نداده اید یا پاسخ غلط داده اید را هر از چندی مرور کنید تا فراموش نشود.

 از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟ 
کنکور امسال برای همه داوطلبان تجربه ای به یاد ماندنی بود!
ابتدا قرار بود کنکور ۹ اسفند 98 برگزار شود. بنده از اواخر دی شروع به جمع آوری منابع و مشورت با سال قبلی ها کردم و تقریبا از اوایل بهمن درس خواندن را شروع کردم. در این یک ماه فعالیت های درس، پایان نامه و کارم را به حداقل ممکن رساندم و روزانه تقریبا بین ۶ الی ۸ ساعت صرف خواندن دروس کنکور کردم. اما متاسفانه در اسفندماه بیماری کرونا در کشور شناسایی شد و ستاد کرونا طی چند مرحله کنکور را به تعویق انداخت که نهایتا در ۹ مرداد 99 برگزار شد. در این ۵ ماه بیشتر وقت را بر روی پایان نامه و مقدار کمی را صرف کار و «مرور دروس کنکور» نمودم، در حدود یک ماه آخر تمرکز را به صورت جدی تری بر مطالعه کنکور گذاشتم و حدود ۷ ساعت روزانه به خواندن کنکور اختصاص دادم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
به طور کلی به داوطلبان عزیز توصیه می کنم در دروس تخصصی بیشتر وقت خود را بر روی ۳ درس «تئوری های مدیریت»، «آمار» و «مدیریت از دیدگاه اسلام» بگذارند. چون منابع موجود در این ۳ درس منابع خوبی است و چندین سال است که سوالات طرح می شود پس به یک ثباتی رسیده است.
من برای تئوری های مدیریت و آمار از کتاب های مدرسان شریف استفاده کردم و ۱۲ فصل ابتدایی تئوری های مدیریت و هر ۸ فصل آمار با دقت خواندم و چندین بار مرور کردم. بنظرم مطالب را خوب پوشش می داد. حتی انتظار این را داشتم که این دو درس را ۱۰۰درصد بزنم. این موضوع برای دو درس مذکور شدنی است .
برای مدیریت از دیدگاه اسلام بنظرم به جزوه هایی که وجود دارد بسنده نکنید و کتاب دکتر مقیمی را بخوانید. این کتاب خیلی روان و خوب نوشته شده و می شود ظرف یک هفته کل آن را با دقت خواند. جزوه ها هم برای کسی که دنبال درصد حداقلی باشند بد نیست. بنظرم وقت گذاشتن برای خواندن این کتاب مخصوصا در دو هفته منتهی به کنکور کار هوشمندانه ای است.
برای دروس کارآفرینی و مدیریت استراتژیک از کتاب های انتشارات ماهان استفاده کردم که نمی توانم بگویم به خوبی و جامعیت کتاب های قبلی بود. برای نوآوری هم یک جزوه ۶ فصلی که توسط یکی از رتبه برترهای سال گذشته نوشته شده بود را تهیه کردم که آن هم علیرغم هزینه به نسبت گرانی که داشت مفید نبود. کلا درمورد دروس نوآوری، کارآفرینی و مدیریت استراتژیک از طرفی منابع اصلی پرحجمی دارد که هر کسی وقت خواندن همه آن را ندارد و از طرفی شاید به دلیل جدید بودن شان هنوز کتاب ها و جزوه های کمک آموزشی خوبی منتشر نشده است. راهکاری که تا حدودی خودم درمورد این سه درس پیش گرفتم این بود که تست های کنکور دکتری ۳ سال اخیر این دروس را زدم و مطلب مربوط به هر سوالی که احساس میکردم مهم است را با جستجو در اینترنت و یا منابع دیگر یاد می گرفتم.
در مورد استعداد تحصیلی هم فکر میکنم حل تست های سالهای گذشته جهت آشنایی با سوالات کفایت می کند.

چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
بنده ورودی ۹۷ ارشد بودم لذا خیلی فرصت نوشتن کتاب و مقاله نداشتم. تنها یک مقاله مرتبط با رشته در دومین کنفرانس ملی کارآفرینی و تعدادی سرمقاله و دیدگاه تخصصی در حوزه public دارم. همچنین یک دوره در طرح شهید احمدی روشن بنیاد ملی نخبگان شرکت کردم که با ارائه پروژه مربوط به آن رتبه دوم ویدئوی سیاستی در سومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی را بدست آوردم.
۲ سال هم سابقه کار پژوهشی مرتبط با حوزه سیاستگذاری دارم.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟
به داوطلبان عزیز توصیه میکنم به هیچ عنوان دنبال منابع متعدد و تست های زیاد نروید! به جای آن سعی کنید یک منبع «خوب» را با دقت هرچه تمام بخوانید چراکه کنکور دکتری سوالات دقیق و جزئی زیادی دارد و تنها کسی می تواند جواب بدهد که خیلی خوب مطالب را خوانده و فهمیده باشد.
نکته دیگر اینکه احتمالا رقبای شما هم این مصاحبه ها را خوانده اند، پس حداقل در دانستن این نکات کسی مزیت محوری ندارد، بلکه جامه عمل پوشاندن و برنامه ریزی مداوم است که تفاوت ها را تعیین می کند. یک تفاوت جدی کنکور دکتری با کنکور کارشناسی و ارشد در این است که در این مقطع هر کس مشغولیت های خود را دارد درحالی که در مقاطع قبل معمولا سرمان خلوت تر بوده است. لذا فقط با برنامه ریزی درست می توان به همه کارها رسید.
و در پایان توکل به خدا و توسل به اهل بیت را یادآور شوم. ما به یک ثانیه بعد خودمان هم حاکم نیستیم چون نتیجه از سوی خداست. اگر همت کنیم و تلاش لازم را انجام دهیم و نتیجه را به خدا واگذار کنیم هم آرامش بهتری داریم و هم قطعا چیزی که به صلاح مان است اتفاق می افتد.
امیدوارم همگی سلامت و پیروز باشید.