شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 4,808
بازدید دیروز: 33,746
بازدید کل: 151,717,120
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 177
کاربران حاضر: 177

مصاحبه با مازیار قهاری ، رتبه 28 کنکور دکتری سال 1398 مجموعه کارآفرینی، آینده پژوهی و مدیریت تکنولوژی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با عرض سلام و احترام
تخصصی 36.35، زبان34.44، استعداد صفر. رتبه 28 گرایش کارآفرینی،آینده پژوهی و مدیریت تکنولوژی
 
پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
تا قبل از انتشار پاسخنامه اولیه سازمان سنجش رتبه حدودا 10 و بعد از آن رتبه حدودا 30 
 
رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی رشته مدیریت صنعتی دانشگاه مازندران-بابلسر
کارشناسی ارشد رشته مدیریت تکنولوژی دانشگاه علم و صنعت تهران
معدل در دو مقطع حدودا 16.5

آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 98 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
بله در کنکور دکتری سال 96 بصورت جدی 5 ماه مطالعه داشتم در اون سال متاسفانه بدلیل اینکه کنکور گرایش مدیریت تکنولوژی هنوز مطابق  دو سال اخیر تخصصی و تفکیک نشده بود و زیر گروه مدیریت صنعتی بحساب می آمد اجبارا در کنکور مدیریت صنعتی شرکت کرده و رتبه 55 را کسب کردم در اون سال اصلا مصاحبه ها را جدی نگرفتم و بدون پیش زمینه و آمادگی تنها در مصاحبه دوره روزانه سه دانشگاه معتبر تهران شرکت کردم که یقینا نتیجه عدم امادگی نیز عدم قبولیست که خداروشکر در حال حاضر از این اتفاق بی نهایت خرسندم چرا که فرصتی شد تا در این مدت خدمت سربازی خود را به اتمام برسانم و با قدرت بیشتر در کنکور سال 98 شرکت کنم.
 البته در کنکور سال 97 نیز باتوجه به اینکه سرباز بودم بدون مطالعه شرکت کردم و هدفم فقط ماندن در جو و فضای علمی و کنکور بود چون هدف بلندمدت و عزم راسخی برای ادامه تحصیل  بعد از اتمام خدمت سربازی و شرکت در کنکور 98 داشتم.  (یقینا هستند پسرهایی که مثل من مشکل خدمت سربازی دارند ولی میشه با مدیریت کردن زمان و انتخاب منابع درست حتی از زمان خدمت سربازی هم  در راستای رسیدن به هدف استفاده کرد. من برای کنکور 98 هم سرباز بودم و دقیقا یک هفته بعد از کنکور دکتری خدمتم به پایان رسید.  

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟اگر در آزمونها شرکت داشتید معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟
برای کنکور سال 96 کلاس 5جلسه ای گرامر اقای نیکپور را شرکت کردم که با سبک خاصی که ایشون دارند فوق العاده بود برای من. من که سطح زبانم در حد متوسط بود و اصلا سمت گرامر در کنکورها نمیرفتم نقطه قوتم از ان به بعد در زبان گرامر شد، در کنکوراون سال 48درصد زبان زدم. در کل اگر زمان و شرایط برای کسی فراهم باشه مطمعنا شرکت در کلاس های اساتید مناسب در هر درسی میتونه تعیین کننده باشه.
و در رابطه با ازمون موسسات در رشته ما که 2سال بیشتر نیست که کنکور به این شکل برگزار میشه سوالات موسسات مطمئنا خیلی استاندارد نیست چون ازمون های موسسات از طریق معادل سازی سوالات کنکور سال های قبل برگزار میشه. ولی فکر میکنم برای کسی که برای اولین بار است که می خواد در ازمون دکتری شرکت کنه استفاده از 2-3 ازمون جامع اخر بی تاثیر نیست حداقل تاثیرش قرار گرفتن در شرایط یک ازمون نزدیک به کنکور و تمرین مدیریت زمان است    

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟ 
همونطور که گفتم بدلیل اینکه سال 97 سرباز بودم به اون شکل نمیتونستم برنامه ریزی منظمی رو زمان مطالعم داشته باشم. به همین دلیل تقریبا با شروع سال 97 با مطالعه کتاب لغت زبان و کتاب نواوری تید و کارافرینی (به دلیل حجم بالا و تازگی کتاب ها برای من از این کتاب ها شروع کردم) به صورت پراکنده شروع به مطالعه کردم شاید به همین شکل تا  شهریوربطور متوسط روزی 2-3 ساعت مطالعه داشتم و از  مهر حدودا روزی 3-4 ساعت بطور نامنظم و تقریبا از 4 ماه قبل کنکور 4-6 ساعت  تا ماه اخر که به  6تا 8 ساعت رسید که  دو هفته اخر تقریبا روزی 8 ساعت مطالعه داشتم (البته با توجه به برنامه ریزی که از مدت ها قبل داشتم سعی کردم از مرخصی های خدمتم استفاده نکنم و دقیقا سه هفته قبل کنکور دکتری تونستم مرخصی پایان دوره بگیرم و کامل تو خونه زمانمو برای مطالعه بذارم. ارزش ماه اخر کنکور فوق العاده بالاست (این مثالو از من  همیشه ته ذهنتون از شروع برنامه ریزی برای کنکور تا انتهای مسیر داشته باشین. کنکور مثل یک دو ماراتونه که  انتهای مسیر روز کنکوره . اینکه چه زمانی شروع به دویدن کنید بستگی به  شناختتون از توانایی ها و شرایط و زمانی داره که میتونید برای مطالعه بذارید یک دونده حرفه ای همه این مواردو در نظر میگیره و با انتخاب مسیر درست اهسته اهسته شروع به دویدن میکنه رفته رفته سرعتش بالا میره تا اینکه تو چند متر اخر مسیر همه ی جونشو میذاره . هرکس که بتونه این زمانهارو با توجه به شرایط، توانایی و پشتکار خودش برنامه ریزی و مدیریت کنه اگر مسیرو درست انتخاب کرده باشه صد در صد موفقه.  مسیر درست هم اینجا منابع درست است چون اگر شما تو یک مسیر غلط کیلومترها هم بدوید مطمئنم به انتهای مسیر نخواهید رسید
      
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
صد درصد مهم ترین و اولین قدم از زمانی که تصمیم به مطالعه میگیرین انتخاب منابع درست از منابع اطلاعاتی موثق و معتبر است که متاسفانه برای من خیلی این موضوع بدلیل عدم دسترسی به این منبع اطلاعاتی موثق فراهم نشد بجز یک مورد مصاحبه از رتبه 25 کنکور 97 که در سایت مدیر قرار داشت که  البته دلیل ان هم این بود که کنکورکارفرینی و تکنولوژی دومین سالی بود که قرار بود به این شکل برگزار بشه. این منابعی که پیشنهاد میکنم نتیجه جست و جو زیاد بنده می باشد و صد در صد قابل اطمینان . فقط مهمترین نکته در استفاده از این منابع استفاده از اخرین و جدیدترین ویرایش هرکدام از این کتاب هاست 
برای کارافرینی، فقط کتاب نظریه های کارآفرینی دکتر مقیمی (حتما تهیه اخرین ویرایش کتاب که تقریبا 1000 صفحه است و صد در صد سوالات درس کارافرینی سال های 97-98 را پوشش داده و همچنین فصول مرتبط با مبحث نواوری این کتاب نیز منبع چند سوال از سوالات مدیریت نواوری در کنکور می باشد ( خودم از وجود ویرایش جدید کتاب که در سال 97 منتشر شده اطلاع نداشتم و همون ویرایش قبلی کتاب که حدودا 400 صفحه است را مطالعه کردم که نتونستم به نتیجه لازم در کنکور در درس کارفرینی و نواوری برسم اشتباه منو نکنید:)
 برای مدیریت نواوری خوندن کتاب2جلدی جو تید اشتباه محضه که متاسفانه به من این کتابو معرفی کردن ساختار و نگارش این کتاب اصلا  مناسب کنکور نیست. برای درس نواوری مطالب مرتبط با نواوری در کتاب نظریه کارفرینی دکتر مقیمی و کتاب نظام نواوری(رضوی،اکبری و رضوان) که البته فصل های مربوط به نظام نواوری ملی را نیاز نیست بخونید. 
برای مدیریت استراتژیک صد در صد کتاب مدیریت استراتژیک پیشرفته دکتر جلیلیان، این کتاب به همراه تست های تالیفی و سوالات کنکور سال های قبل با پاسخ تشریحی در انتهای هر فصل بهترین شکل نگارش یک کتاب کنکوری است. البته صد در صد کنار کتاب کانال تلگرام کتاب رو هم دنبال کنید که مطالب و نکات تکمیلی مفیدی ارائه میشه.(با این کتاب حدودا 70درصد سوالات استراتژیک امسال را پوشش داد) البته اگر زمان برای مطالعه مازاد دارید کتاب مدیریت استراتژیک اقای دکتر کردناییج بهترین کتابی میتونه باشه که بعد این کتاب میتونم بهتون معرفی کنم(که البته فکر نمیکنم بدلیل وجود کتابهای پرحجم کارافرینی و تئوری مدیریت زمان مطالعه این کتاب را داشته باشید )
برای درس تئوری مدیریت منابع فوق العاده پراکندست ولی  دو منبع مهم میتونم به شما پیشنهاد کنم اولی کتاب  تئوری مدیریت دکتر مقیمی است (هرچند که امسال 3-4 سوال بیشتر از این کتاب مطرح نشد و سوالات تئوری مدیریت امسال فوق العاده مفهومی و پراکنده بود ولی در بین منابع اصلی بی شک مهمترین و کامل ترین است) و دومی  تئوری مدیریت دکترسید جوادین و جلیلیان که شامل کتاب های مدیریت مقیمی، مدیریت عمومی الوانی و تئوری سازمان رابینز میشه  (فقط 400 صفحه اول کتاب که تا قبل از شروع مبحث رفتار سازمانی میشه را بخونید) به همراه کانال تلگرام این کتاب که نکات و تست های فوق العاده کاربردی در کانال قرار میدن.(اگر تا بحال کتاب مقیمی رو نخوندین پیشنهاد میکنم به همون کتاب سید جوادین اکتفا کنید بدلیل تست هایی که در انتهای هر فصل قرار داده موندگاری  و یادگیری حجم زیاد مطالب را براتون بیشتر میکنه) البته صد در صد در این درس به دلیل پراکندگی و حجم زیاد مطالب استفاده از کلاس اساتید زبده هم موثر است.
برای درس مدیریت اسلامی منبع اصلی کتاب مدیریت اسلامی دکتر مقیمی به همراه مطالب کانال تلگرام دکتر جلیلیان و اقای پورشفیع
برای درس امار نیز پیشنهاد میکنم اگر پایه امارتون خوبه حتما روی این درس سرمایه گذاری کنید چون بنظرم تنها درسی که میشه با اطمینان بالا در کنکور پاسخ داد اماراست که به همراه درس تئوری مدیریت بیشترین سوالات کنکور را تشکیل میدهند یعنی هرکدام 16 سوال از 80 سوال تخصصی . در این درس من از جزواتی که قبل داشتم استفاده کردم. ولی کتاب های رنجبران یا طورانی کتاب های خوبی برای کنکور هستند من پایه امارم خوب بود و از هیچکدومشون استفاده نکردم 
برای زبان، بستگی به سطح زبانتون داره. برای یادگیری لغت باید وقت زیادی بگذارید، من کتاب لغت اقای نیکپور استفاده کردم برای گرامر اگر شرایط حضور در کلاس دارید صد در صد بهتون توسعه میکنم چون از 30 سوال زبان 8سوال گرامر تشکیل میده یعنی حدودا 26% پس ارزش هزینه کردن داره. و تست های زبان کنکور سال های قبل بهترین منبع برای تست زدن زبانه. روی 10 سوال متن هم حساب ویژه باز کنید.
برای درس استعداد تحصیلی هم بنظرم کتاب خوندن اشتباست و فقط با بررسی تست های کنکور سال های قبل میتونید نتیجه بگیرید.... 

چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
 من سه مقاله داخلی دارم و مدرک زبان MSRT

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟
1-    کنکور ساده ترین ازمون دنیا میشه برای کسی که عزم راسخ داره، با شناخت از خودش و تواناییهاش بدنبال بهترین برنامه برای رسیدن به هدفشه و تو این مسیر نسبتا طولانی و ناهموار و بعضی مواقع خسته کننده یک انسان باپشتکار و اعتماد به نفس مسلما برنده بازیه
2-    80 سوال تخصصی (16آمار، 16 تئوری مدیریت، 12 مدیریت اسلامی، 12 مدیریت نوآوری، 12کارآفرینی، 12 مدیریت استراتژیک) هر سوال به ارزش 1.25 درصد ، و در انتها یک درصد با عنوان دروس تخصصی براتون تو کارنامه ارائه میشه پس اصلا مهم نیست هر درسو چند درصد میزنید درنتیجه عاقلانه ترین کار اینه که اگر زمان مطالعه ندارید تمرکزتون را رو دروسی بگذارید که نقطه قوت و علاقتون هست و حتی میتونید یکی دو درس رو کنار بگذارید(کاری که من با کارافرینی و نواوری  تو یکماه اخر بدلیل فرصت کمم برای دوره کتابها انجام دادم). 30 سوال زبان(8گرامر، 12 لغت،10متن) و 30 سوال استعداد تحصیلی (8متن، 7منطق،8تحلیل، 5 ریاضیات،2 نسبت و درصد) با عنوان سوالات عمومی هستند که هر سوال 3.3 درصد دارد، اگر در هر درس 10 سوال را پاسخ صحیح بدهید 33.33درصد کسب میکنید(در رشته ما با درصد تخصصی 40 و عمومی 33 رتبه شما حدودا 10 میشود). اگر کنکور را بعنوان یک حریف مبارزه در نظر بگیریم باید نقاط قوتتان را بر ان دیکته کنید(مثلا اگر در استعداد تحصیلی سوالات تحلیلی برایتان دشوار و زمان بر هست نیاز نیست به سراغش بروید یا به اون ترتیبی که سوالات مطرح شده بهشون پاسخ بدین مثلا در همین استعداد بجای اینکه اول به سوالات متن پاسخ بدین میتونین از سوالات منطق یا ریاضیات شروع کنید )
3-    دروس تخصصی با ضریب 4 فوق العاده مهم هستند و دروس عمومی ضریب 1 دارند(اگر درصد تخصصمیم 5درصد بیشتر بود یعنی 4سوال صحیح بیشتر میزدم رتبم از 28 حداقل به 14 میرسید) و هیچکدام از دروس جیمت یا استعداد را کنار نگذارید یعنی اشتباهی که من کردم این کار تخریب کننده رتبه است.
4-    اخرین توصیه من نکته خیلی مهمیه حتما حتما حتما اخرین ویرایش کتاب هارو تهیه کنید و در کنار مطالعه کتاب ها، سایت ها و کانال های اساتید شناخته شده کنکوری  که تو زمینه برگزاری کلاسهای کنکوری فعالیت میکنند را دنبال کنید
با آرزوی سلامتی، شادی و موفقیت
مازیار قهاری