شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,963
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,241,842
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 437
کاربران حاضر: 437

مصاحبه با سجاد صالحی پور ، رتبه 6 کنکور دکتری سال 1398 مجموعه مدیریت فناوری اطلاعات

 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
عرض سلام دارم خدمت همه دوستان. سجاد صالحی پور هستم، رتبه ۶ کنکور دکتری مدیریت فناوری اطلاعات.
تخصصی: 47.5
استعداد: 37.78
زبان:16.67

پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
خیلی کم برام پیش اومده که بعد از امتحان یا کنکور درصدهام رو چک کنم، چون هیچ تاثیری در نتیجه نداره و راحتترم که چک نکنم. از این بابت فقط یه دید کلی داشتم که بد ندادم و هیچ ذهنیت مشخصی از درصدهام و همچنین رتبم نداشتم.

رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه سجاد مشهد،کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه شهید بهشتی، معدل: ۱۷.۹۶

آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 98 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
بله پارسال شرکت کردم رتبم ۱۵۰شد. در مجموع کنکور امسال خیلی ساده تر بود و فقط زبان (خصوصاً گرامر و درک مطلب) به نسبت پارسال سخت تر بود. به نظرم باقی دروس ساده تر یا حداقل در حد پارسال بود.

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟اگر در آزمونها شرکت داشتید معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟
در آزمونی شرکت نکردم و توصیه هم نمی کنم دوستان شرکت کنند.
بله در کلاسهای کنکوری شرکت کردم. دوستانی که برای دکتری مطالعه می کنند اکثراً شاغل هستند از این بابت کلاس کنکور رو خصوصاً برای درس های آمار، تئوری، اسلام و زبان توصیه می کنم. درس استعداد را در اولویت دوم و دو درس تخصصی مدیریت دانش و MISرا در اولویت سوم برای کلاس رفتن قرار دهید.
××کلاس های کنکور آنلاین (مجازی) که خوشبختانه داره بسیار زیاد میشه برای دوستانی که امکان حضور فیزیکی در کلاس رو ندارن خیلی مفیده حتما توصیه می کنم اگر وقت کمی دارید یا نمی خواهید هزینه زیادی بپردازید از کلاس های آنلاین که بعضاً با اساتید بسیار خوب برگزار میشه استفاده کنید.
××یک توصیه کلی عرض می کنم که اصلاً در هیچ موسسه ای به صورت پکیجی ثبت نام نکنید و فقط نام استاد براتون مهم باشه نه اسم موسسه.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
تابستان ۲ تا کلاس رفتم و به دلیل برخی مشکلات حدوداً تا اواخر آبان تقریباً چیزی نمی تونستم بخونم. ولی از آن زمان به بعد حدوداً ۳ ساعت مطالعه داشتم (ساعات مطالعه من متغیر بود و این یه نکته منفی بود یک روز ۸ ساعت می خوندم یک روز نیم ساعت! پیشنهاد می کنم تا اونجایی که می تونید برنامه ریزی مناسبی داشته باشید و هر روز مطالعه کنید). سه هفته آخر  از کارم استعفا دادم Jو حداقل روزانه ۱۲ ساعت مطالعه داشتم. (دوستان ۱ ماه آخر رو جدی بگیرید. اگر دنبال نتیجه خوب هستید حتما مرخصی بگیرید.)

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان: برای لغت (۵۰۴- تافل- ۱۱۰۰- لغات زبان آزمون های گذشته ارشد و دکتری) رو بلد باشید یا کتاب لغت استاد نیک پور رو مطالعه کنید. (گرامر هم کلاس برید.)
استعداد: کتاب استاد عرفانیان رو پیشنهاد می کنم.
 آمار: برای آمار پیشنهاد می کنم کلاس برید(حضوری نسبت به آنلاین اولویت داره). اگر با کتاب خوندن راحت تر هستید کتاب دکتر طورانی رو پیشنهاد می کنم.
تئوری مدیریت: منبع اصلی بدون شک کتاب دکتر مقیمی هست این کتاب رو حتما مطالعه کنید. کتاب های اساتید محترم جلیلیان و پرچ کتاب های خوبی هستند.  
مدیریت اسلامی: منبع اصلی مدیریت اسلامی، کتاب دکتر مقیمی هست. من در کلاس دکتر احسانی شرکت کردم و راضی بودم.
مدیریت دانش: به ترتیب کتاب دکتر قلیچ­لی و کتاب دکتر سهرابی.
MIS: منبع اولی که خوندم کتاب لاودن بود ولی ویرایش جدید کتاب. من یه ترجمه خوندم اصلا خوب نبود برای همین ترجمه خاصی رو توصیه نمی کنم ولی تاکید می کنم ویرایشش ۱۲ یا ۱۳ به بعد باشه. منبع دوم کتاب دکتر مانیان.
 
چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
من یک مقاله Q3دارم که از پایان نامم بدست اوردم. یه کتاب ترجمه دارم. در تدوین و تالیف یک کتاب هم مشارکت داشتم. 3 مقاله کنفرانسی هم دارم. (روی ترجمه دو کتاب و یک مقاله علمی پژوهشی کار می کنم ولی هنوز اکسپت و چاپ نشدن)

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟
دوستان امسال ظرفیت دانشگاه های دولتی نصف شد! اگر رزومه قوی ندارید لطفا از همین امروز به فکر ارتقای رزومه تون باشید. خیلی حیفه کلی تلاش بکنید و رتبه بیارید و بعد به دلیل نداشتن رزومه پژوهشی مناسب در مصاحبه رد بشید. حداقل ۱ یا دو مقاله علمی پژوهشی داخلی یا خارجی، حداقل ترجمه یا تالیف دو کتاب مرتبط با رشته و حوزه مورد علاقتون و حداقل ۳ مقاله کنفرانسی ISC. حتما به ISCبودن کنفرانس ها توجه کنین. داشتن مدرک زبان MSRTیا باقی مدارک زبان معتبر. برای بدست آوردن همه موارد بالا از همین امروز که این متن رو می خونید برنامه ریزی کنید شاید برای اینکه حجم کارتون کمتر بشه نیاز باشه مشترکاً با دوست هم رشته ایتون برخی از این موارد رو جلو ببرید.
××کلمات زبان رو از امروز به صورت فلش کارت فیزیکی (جی۵) یا نرم افزاری شروع کنید (۵۰۴- تافل- ۱۱۰۰- لغات زبان آزمون های  گذشته ارشد و دکتری=== همه اینها رو میتونید تهیه کنید). خودتون رو مقید کنید روزی ۳۰ لغت حفظ کنید نه بیشتر! و نه کمتر! در مسیرهای رفت و برگشت به محل کار یا خلاصه در تایم های پرت می تونین به مرور  بپردازید.
××افرادی که نمی تونن تنهایی درس بخونن حتی اگه محیط آروم و بی سروصداست حتما کتابخونه رو امتحان کنید (اگر تهران هستید کتابخونه ملی رو پیشنهاد می کنم)
×× هر هفته حداقل دو سه ساعت به خودتون استراحت بدید و جاهایی که دوست دارید برید (من سینما می رفتم) برای روحیتون خوبه.
×× در ساعات مطالعه گوشی خاموش!! خیلی مهمه چون بازدهی فوق العاده بالا می ره... سخته ولی عادت می کنید J
×× این اشتباهی هست که من انجام دادم شما انجام ندید: اوایل چون فکر می کردم می رسم همه منابع خصوصا در دو درس ام آی اس و دانش رو بخونم (خیلی خوشحال J) از برخی کتاب های اصلی غفلت کردم و مطالعه ام را با کتاب های دارای اهمیت کمتر شروع می کردم. جوری شد که من یکی از کتاب های اصلی دانش رو نرسیدم یکبار کامل بخونم. شما تنها کتابهای اصلی را مطالعه کنید و در صورت داشتن زمان به مطالعه سایر کتاب ها بپردازید.
××جوری برنامه ریزی کنید که یک ماه آخر رو فقط مرور کنید و تست بزنید. (این جمله توی نوشتن و خوندن خیلی آسون و شدنیه ولی کمتر کسی می تونه انجامش بده.). باز هم تاکیدم روی برنامه ریزی هست. در چه تایم هایی کتاب های شما، کلمات زبان شما، کلاس های شما و ... تمام میشه... برنامه ریزی کلید موفقیت شماست.
با آرزوی موفقیت برای شما دوستان.

 
 
 

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه