شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 13 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 26,011
بازدید دیروز: 21,092
بازدید کل: 157,906,712
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 153
کاربران حاضر: 153

مصاحبه با امیرحسین مردانی ، رتبه 17 کنکور دکتری سال 1397 مجموعه مدیریت فناوری اطلاعات IT

 
 
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام و ممنونم بابت تبریک شما
درصدهای کنکور من
تخصصی 32.50
زبان 57.78
استعداد تحصیلی 32.22
 
رتبه 17 گرایش فناوری اطلاعات
 
پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
من برای رتبه زیر ۲۰ مطالعه کرده بودم. البته بیشتر تراز برام مهم بود چون در آزمون دکتری ۵۰ درصد نمره کل قبولی تراز هست و تو اون ۵۰ درصد اول تراز مهم بود که قابل قبول باشه؛ در این صورت با جمع شدن با مرحله مصاحبه نمره نهایی بالا باشه. 
درصدهای اعلامی هم به غیر زبان که فکر می‌کردم حول و حوش ۷۰ زده باشم، باقی‌اش همون چیزایی بود که هدف قرار داده بودم و شد. 
 
رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
من فارغ‌التحصیل مدیریت صنعتی در مقطع کارشناسی از دانشگاه گیلان و همین الان دانشجوی رشته مدیریت تکنولوژی دانشگاه تهران هستم و فقط باید پایان‌نامه دفاع کنم. معدل کارشناسیم ۱۶.۹۸ و معدل ارشد ۱۵.۹۳ هست. 
 
آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 97 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
پارسال به صورت آزمایشی شرکت کردم و رتبه ۱۰۹ اوردم. درواقع پارسال صرفا با دانشی که از کنکور ارشد داشتم دروس اون دوره رو جواب دادم. یعنی صرفا آمار و مبانی مدیریت جواب دادم با زبان و جی‌مت. کنکور امسال به نظر من سخت‌تر از پارسال بود. پارسال دروس تخصصی یعنی مدیریت دانش و سیستم‌های اطلاعاتی به شدت ساده مطرح شده بود و هرکس کتاب‌های مبانی که در بازار وجود داشت رو تورق می‌کرد، شاید می‌تونست یه درصد خوبی از تخصصی بگیره. امسال به نظر من دروس تخصصی سخت‌تر شده بودند (مدیریت دانش و سیستم). البته درس‌هایی مثل تئوری مدیریت و استعداد هم خیلی ساده‌تر از پارسال بودند. 
 
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟اگر در آزمونها شرکت داشتید معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟
من واقعا زمان کافی برای کلاس رفتن نداشتم. در حد اینکه یک درس آمار کلاس نکته و تست ۲ روز و یک دوره مدیریت اسلامی آنلاین ۲ روزه که جمع‌بندی بود و هفته آخر کنکور. دیگه غیر این زمان لازم برای کلاس رفتن نداشتم. اصولا به آزمون آزمایشی در مقطع ارشد و دکتری هم هیچ اعتقادی ندارم. به ۲ دلیل. دلیل اول اینکه موسسه‌هایی که در این زمینه هستند برخلاف موسسه‌های دوره کارشناسی، خبره طراحی آزمون نیستند و غالبا به صورت تجاری و برای فروش کتاب‌های کمک‌درسیشون سوال مطرح می‌کنند. درحالی که شما هیچ همپوشانی بین سوالای دکتری و ارشد و آزمون‌های آزمایشی نمی‌بینید. وقتی آزمون استاندارد نباشه، تعیین سطح رقابت هم معنی نمی‌ده اصولا. به این ۲ دلیل من شرکت در آزمون آزمایشی در تحصیلات تکمیلی رو لازم نمی‌بینم. اما کلاس‌های جمع‌بندی رو دوست دارم و به نظرم اگر کسی قبلا مطالعه کرده باشه، به ساختاردهی ذهن‌اش می‌تونه کمک کنه. البته این هم بگم بستگی به فرد داره. مثلا من خودم اگر یه درسی رو با ساختار خودم خونده باشم، کلاس برم و ساختار جدید بگه قاطی می‌کنم. مثلا امسال کلاس تئوری جمع‌بندی رفتم و دیدم سناریو تدریس استاد با ساختار ذهنی من متفاوت هست. کلا کلاس رو دیگه ادامه ندادم و خودم جمع‌بندی کردم.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من تابستان و پاییز به صورت تفریحی و تورقی دروس تخصصی رشته خودم یعنی مدیریت دانش و سیستم‌های اطلاعاتی رو می‌خوندم. البته کتاب‌های زبان اصلی می‌خوندم برای فهم بیشتر مطلب و هدفم اصلا کنکوری نبود. از دی ماه به صورت جدی و کنکوری شروع کردم به مطالعه درسی. من به دلیل اینکه شاغل هستم و پروژه‌های کاری زیادی هم همراهم بود، عملا از ساعت ۷ غروب به بعد زمان مطالعه داشتم. همچنین پنجشنبه و جمعه هم روی هم رفته ۸ ساعت فرصت داشتم. بنابراین من شبانه ۲ ساعت هر روز و پنجشنبه جمعه ۸ ساعت مطالعه می‌کردم. 

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
کتاب‌ها:
 
۱. مدیریت دانش 
+ سیستم‌ها و فرآیندها فرناندز
+ مدیریت دانش دکتر قلیچ‌لی
+مدیریت دانش با رویکرد MBA: دکتر بابک سهرابی
 
۲. سیستم‌های اطلاعاتی
+ سیستم‌های اطلاعاتی ابراین ترجمه دکتر مانیان
+ سیستم‌های اطلاعاتی کنت لاودن 
 
۳. مبانی سازمان و مدیریت
+ کتاب دکتر مقیمی
 
۴. مدیریت اسلامی
+ کتاب دکتر احسانی انتشارات پارسه
 
۵. آمار
+ کتاب محسن طورانی انتشارات پارسه
 
۶. زبان
+ کتاب زبان دکتری زیر ذره‌بین جهانشاهی
 
۷. استعداد تحصیلی
+ تست‌های سال گذشته
 
 
چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
من به صورت کلی نزدیک به ۴ سال هست به صورت حرفه‌ای در زمینه فناوری اطلاعات فعالیت دارم. در استارتاپ‌های آی تی زیاد ایرانی هم فعالیت یا پروژه داشتم. تقریبا نزدیک به ۵ سال سابقه تدریس زبان انگلیسی دارم و الان نزدیک به ۱.۵ سال هست که دستیار یکی از اساتیدم در دانشگاه تهران  در درس سیستم‌های اطلاعاتی مدیریت هستم. عموما سراغ چاپ مقالات کنفرانسی و داخلی نمیرم. یک مقاله چاپ شده ISI دارم و ۲ مقاله هم تحت داوری دارم که هر دو تاپ ژورنال هستند و احتمالا تا یک ماه آینده نتیجه آن‌ها اعلام خواهد شد.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟
توصیه کلی من به داوطلبان این هست که دروس تخصصی و مخصوصا مدیریت دانش و سیستم اطلاعاتی را جدی بگیرند. در درس استعداد تحصیلی به بخش درک مطلب و منطقی اهمیت بدن (من فقط همین ۲ بخش را جواب دادم) کفایت می‌کنه. دروس فرار مثل مدیریت اسلامی رو اواخر بخونن که تو حافظه کوتاه مدت بمونه. برای درسی مثل مبانی سازمان و مدیریت هم روی یک کتاب تمرکز کنند تا ساختار ذهنی‌اشان بهم نریزه. 
به طور کلی با همین منابع و پیشنهادات کسی که فول‌تایم در خانه ۲ ماه درس بخواند رتبه ۱ تا ۳ قابل دسترسی هست و برای کسی که شاغل هست می‌تواند رتبه قابل قبول مصاحبه را کسب کند.
 
هر چیز که در جستن آنی، آنی
 
امیرحسین مردانی

 
کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه