شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 10 فروردین 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 17,655
بازدید دیروز: 33,526
بازدید کل: 151,153,863
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 85
کاربران حاضر: 85

مصاحبه با عبدالکریم محمدی بالانی رتبه 1 کنکور دکتری سال 1396 مجموعه مدیریت صنعتی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام. متشکرم. تخصصی 42.08، استعداد تحصیلی 25.56، زبان 56.67. رتبه یک مدیریت صنعتی.
               
پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
کنکور امسال نسبت به سال قبل سخت تر بود. هم از این جهت که دروس تخصصی اضافه شده بودند و منابعشان مشخص نبود و هم از این جهت که سطح سؤالات درس های مشترک با پارسال (یعنی تئوری، اسلامی و آمار) هم نسبت به پارسال بالاتر بود.
طبق کارنامه سنجش درصدها را محاسبه کردم و همین مقدار شد ولی از طرفی می دانستم درصدهای امسال بسیار پایین تر از پارسال هست و از طرف دیگر از آنجایی که سابقه ای از درصد دروس تخصصی وجود نداشت، معلوم نبود نتیجه چطور خواهد شد.
 
رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی مدیریت گمرک، دانشگاه هرمزگان، معدل: 14.95
کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی گرایش تولید و عملیات، دانشگاه تهران، معدل: 16.22
 
 آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 96 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
بله کنکور 95 رو تقریباً بدون مطالعه شرکت کردم و رتبه ام 200 شد. البته در کنکور 95 هنوز گرایش ها جدا نشده بودند.
 
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟ اگر در آزمونها شرکت داشتید معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟
در آزمون های آزمایشی شرکت کردم. آزمون های آزمایشی بسیار مؤثر هستند چون هم از لحاظ علمی شما رو می سنجند و هم اینکه با قرار گرفتن در شرایط آزمون، نحوه مدیریت زمان، ترتیب جواب دادن سؤال ها و ... رو تعیین می کنید و در آزمون ها تمرین می کنید.
 
 از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از روز 28 شهریور شروع کردم و طی تقریباً دو ماه به روزی 8 ساعت رسیدم و همین روند تا کنکور ادامه داشت.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
تحقیق در عملیات پیشرفته.از اونجایی که تحقیق در عملیات پیشرفته کاملاً مبتنی بر تحقیق در عملیات پایه (که برای کنکور ارشد مطالعه کردیم) هست بنابراین ابتدا باید مباحث پایه مطالعه بشن. دوستانی که پایه شون ضعیف هست بهتره ابتدا با کتاب ORپایه دکتر فدوی شروع کنن که متن کنکوری و ساده و خلاصه داره. سپس کتاب ORپایه دکتر مهرگان رو مطالعه کنن که متن علمی تری داره و شامل مباحث نسبتاً بیشتری هم میشه. بعد از اینکه مبانی ORو مخصوصاً سیمپلکس و سیمپلکس دوگان رو مسلط شدن، اونوقت به سراغ کتاب ORپیشرفته دکتر مهرگان برن که منبع اصلی این درس هست. در صورتی که داوطلبی پایه رو قوی نکنه ممکنه وقت زیادی برای پیشرفته ازش گرفته بشه ولی در صورتی که ابتدا پایه ORیادآوری و تقویت بشه، مباحث پیشرفته هم به سرعت یاد گرفته میشن.
تولید پیشرفته.برای تولید به اندازه ORوقت اختصاص ندادم و فقط کتاب هایی که برای کنکور ارشد خونده بودم مرور کردم به اضافه اینکه کتاب تولید دکتر جعفرنژاد هم مطالعه کردم که البته مباحث مشترک زیادی داره.
آمار.از اونجایی که منبع طرح سؤالات آمار جلد اول کتاب دکتر آذر و دکتر مؤمنی هست، بهترین کار اینه که از همین کتاب خونده بشه. من برای کنکور ارشد کتاب رنجبران رو خوندم که هرچند کتاب خیلی خوبی بود اما مباحث اضافی زیادی داشت که مطالعه شون وقت گیر بود. آمار رو خیلی از داوطلب های مدیریت کاملاً کنار میذارن و اگر کسی این درس رو مطالعه کنه و آماده باشه، میتونه خیلی تو کنکور جلو بیفته.
تئوری.چند سالیه که منابع این درس عوض شده و منبع اصلی کتاب دکتر مقیمی هست. به عنوان منابع تکمیلی کتاب مدرسان و کتاب جلیلیان بسیار مناسب هستند. نکته مهم در این درس، تنوع منابع مطالعه و همچنین مرور زیاد هست.
مدیریت اسلامی.تنها درسی بود که در کنکور ارشد سال ما مطرح نشده بود و هیچ زمینه ای در این درس نداشتم. کتاب 2000 تست رو کامل مطالعه کردم ولی اصلاً عملکرد خوبی نداشتم.
استعداد تحصیلی.برای این درس، کتاب عرفانیان و مدرسان شریف را مطالعه کردم که به نظرم منابع کاملی بودن. نکته مهم استعداد تحصیلی اینه که داوطلب تیپ های مختلف سؤال در بخش های مختلف رو بشناسه و استراتژی حل اونها رو بارها تمرین کرده باشه. مثلاً بخش استدلال منطقی در اوایل شاید پیچیده به نظر بیاد ولی بعد از مدتی تمرین به راحتی میشه بهشون جواب داد. در مورد سؤال های محاسباتی باید فرمول ها و نکات به طور منظم مرور بشه.
زبان.زبان درسیه که نسبت به بقیه درس ها زمان بیشتری میگیره تا مهارت هاتون بهبود قابل ملاحظه ای پیدا کنه و عملکرد خوب توی این درس به این بر میگرده که پایه خوبی داشته باشید اما به نظرم زود بازده ترین بخش این درس، درک مطلب هست. در صورتی که به طور منظم با کتاب، فیلم، آهنگ یا هر چیز دیگه به زبان انگلیسی ارتباط داشته باشید، میتونید درصد مناسبی تو این درس به دست بیارید. به طور کلی برای کنکور ارشد و دکتری لغات کتاب های 504، لغات ضروری تافل و کتاب 1100 کافی هست اما یادگیری این لغات زمان زیادی می بره. به طور کلی بهترین استراتژی که میتونه در کوتاه مدت درصد معقولی به دست بیاره، ابتدا مطالعه کتاب 504 و در ادامه مطالعه روزمره کتاب های انگلیسی (ترجیحاً علمی و نه داستان و رمان) هست.
 
چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
یک کتاب در حال چاپ در انتشارات دانشگاه تهران، یک مقاله ISIدر مرحله اصلاحات (revision)، یک مقاله علمی پژوهشی و چهار مقاله کنفرانس.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟
1. بر خلاف تصور خیلی از داوطلبان، اکثر مباحث کنکور دکتری مشابه با کنکور ارشد هستن. بنابراین برای گرفتن نتیجه خوب در کنکور دکتری باید در هر درس مشترک با کنکور ارشد، مباحث کنکور ارشد رو کامل مرور کنید. تنها مباحثی که در کنکور دکتری نسبت به کنکور ارشد اضافه شده بود، مباحث پیشرفته تحقیق در عملیات و همچنین استعداد تحصیلی بود. بقیه مباحث تقریباً مشترک بود. البته در سال 92 که من کنکور ارشد دادم، مدیریت اسلامی مطرح نشده بود و برای من درس مشترک نبود اما از سال 93 این درس هم در ارشد مطرح میشه و مشترک محسوب میشه. بنابراین نباید فکر کنید که برای کنکور دکتری قراره که روی لبۀ علم حرکت کنید! تنها تسلط دوباره روی مباحث کنکور ارشد میتونه یه نتیجه خیلی خوب بده.
2. افرادی که برای کنکور ارشد وقت مناسبی گذاشتن و به طور کلی نتیجه خوبی در اون کنکور گرفتن، کارشون راحت تر هست و با یک مرور سریع میتونن مباحث مشترک با ارشد رو مسلط بشن و وقتشون رو برای مباحث جدید بذارن. من در کنکور ارشد مدیریت صنعتی سال 92 رتبه 3 رو کسب کردم بنابراین اکثر مباحث رو یک بار کامل مطالعه کرده بودم و فقط نیاز به یک مرور داشت و بیشتر وقتم صرف مباحث متنوعی که احتمال می دادم در کنکور بیاد شد. دوستانی که در کنکور ارشد نتونستن مطالعه کاملی روی درس ها داشته باشن، بهتره وقت بیشتری در نظر بگیرن تا مباحث پایه رو مطالعه کنن و وقت برای مباحث جدید داشته باشن.