شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 01 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 16,101
بازدید دیروز: 20,937
بازدید کل: 157,588,531
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 78
کاربران حاضر: 79

مصاحبه با رتبه 2 کنکور دکتری سال 1396 مجموعه مدیریت فناوری اطلاعات
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
 با سلام و احترام. ابتدا باید تشکر کنم از سایت مدیر به خاطر مطالب مفید و بسیار کاربردی که در اختیار دانشجویان و داوطلبین رشته مدیریت قرار می دهد. من به شخصه هم برای آزمون کارشناسی ارشد و هم برای دکتری بسیار از مطالب این سایت استفاده کردم.
بنده در گرایش مدیریت فناوری اطلاعات در کنکور شرکت کردم. درصدهای من به این صورت بود:
دورس تخصصی 37.08%
جی مت 41.11%
زبان 70%
رتبه 2
 
پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
واقعیت این است که پیش از کنکور از آنجایی که آمادگی ای که مد نظرم بود را نداشتم، انتظار زیادی هم نداشتم. اما بعد از امتحان، حس کردم امتحان خوبی بود، اما باز هم فکر می کردم شاید برای همه اینطور بوده. اما در کل امیدوار بودم رتبه زیر پنجاه کسب کنم.
در خصوص درصدها، بلافاصله بعد از اینکه سازمان سنجش کلید آزمون را روی سایت قرار داد، من دروس تخصصی و زبان را چک کردم و تقریباً همین درصدها به دست آمد. اما در مورد جی مت اصلا پاسخ ها در خاطرم نمانده بود.
 
رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
در دوره کارشناسی بنده مهندسی صنایع- تولید صنعتی در دانشگاه کردستان خواندم و ارشد را در دانشگاه علامه طباطبایی، رشته مدیریت فناوری اطلاعات با معدل 18.87
 
 آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 95 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
خیر. امسال اولین سالی است که کنکور دکتری شرکت کرده ام.
 
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟اگر در آزمونها شرکت داشتید معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟
خیر. در آزمون و کلاس خاصی شرکت نکرده ام.
 
 از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
خب مطالعه من زیاد نبوده، البته مطالعه به نیت کنکور.  من بعد از ثبت نام،کتاب های دروس تخصصی مدیریت آی تی که در سایت مدیر معرفی شده بود راخریداری کردم  و برای هر درس کمی از یکی از منابع مطالعه کردم. تقریبا  یک هفته مانده به کنکور نگاهی به لغات تخصصی زبان و همچنین فایل تست های تئوری مدیریت دکتر الوانی که آن هم در سایت شما بود انداختم. البته من ترم گذشته درس سیستم های اطلاعاتی که جزو دروس تخصصی رشته ما هست را تدریس می کردم و همینطور در زمینه آمار پیش زمینه مناسبی دارم. به علاوه اینکه قبلا مدرک آیتلس را با نمره هفت گرفته ام در پاسخگویی به سوالات زبان خیلی موثر بود
البته شرایط افراد باهم متفاوت است و هرکس با توجه تجربیات گذشته خود بهتر می تواند برنامه ریزی انجام دهد. واقعیت این است که مطالعه ایده آلی که در ذهن من بود و فکر می کردم باید می داشتم قبل از کنکور، این بود که از سه ماه قبل از امتحان حداقل روزی دو یا سه ساعت مطالعه داشته باشم.
 
 
چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
در حال حاضر در تالیف یک کتاب همکاری می کنم. یک مقاله کنفرانس خارجی IEEEبه همراه ارائه شفاهی در آن کنفرانس دارم. یک مقاله ISIدر مرحله رویژن و یک مقاله علمی-ترویجی پذیرفته شده. و سه مقاله کنفرانس بین المللی داخلی. یک و نیم سال هم سابقه تدریس دارم. در زمینه رشته خودم هم در حال حاضر پروژه ای در دست انجام دارم. رتبه اول ورودی در کارشناسی ارشد و دارای مدرک IELTSو GRE.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟
بیشتر از هرچیز توصیه می کنم دوستان اگر برنامه جدی برای دکتری دارند، حتماً از یک سال قبل به دنبال نوشتن مقاله و چاپ در ژورنال های معبتر باشند. و همینطور داشتن مدرک زبان به نظرم نقطه قوتی هم در جلسه مصاحبه و در پاسخگویی به سوالات کنکور است.
در اینجا علاقمند هستم برخی نکات را که از مصاحبه های انجام شده یاد گرفتم، بازگو کنم. اینکه شما در دوره دکتری چه موضوعی را برای تز مد نظر دارید در مصاحبه همه دانشگاه ها مهم است. برخی، از جمله دانشگاه تهران، بیشتر روی این موضوع مانور دادند و سوال بیشتری پرسیدند و برخی دیگر کمتر. در رشته ما فقط چهار دانشگاه پذیرش دانشجو در مقطع دکتری دارند که از میان آنها دو دانشگاه مصاحبه انگلیسی هم داشتند. هرچند بسیار مختصر اما به نظرم خوب بودن شما در این بخش بر دید اساتید نسبت به شما در مصاحبه تاثیر زیادی دارد. مساله دیگر اینکه، من به شخصه قبل از شروع دوره مصاحبه ها خیلی در ذهنم سناریو چیده بودم که برای هر سوال از کجا شروع کنم و به کجا برسم. اما واقعیت این است که با توجه به حجم بالای دعوت به مصاحبه - علیرغم ظرفیت پایین- زمان مصاحبه ها بسیار محدود است. پس بهتر است شما پاسخ های کوتاه و در عین حال تاثیرگذار داشته باشید. و در همان ابتدای مصاحبه اگر از شما سوال شد که مختصری از خودتان بگویید، تمام نقاط قوت خود را در همان معرفی اولیه بگنجانید. چون واقعا مشخص نیست در سوالات بعدی بتوانید به آن موارد اشاره کنید یا نه. و اینکه در برخی دانشگاه ها واقعا تضمینی وجود ندارد که رزومه شما به دقت و به ریز مطالعه شود، پس بهتر است تا جای ممکن خودتان موارد مهم را یادآور شوید. مساله دیگر اینکه ممکن است در مصاحبه ها سوالات علمی از شما بپرسند، حتی غیر مرتبط با زمینه اصلی پژوهشی شما. مثلا در دانشگاه تربیت مدرس در رشته ما تقریبا از هر شخص سه مورد در زمینه آی تی سوال شد. اصطلاحات و مباحث روز. که نود در صد دوستان حتی این عناوین را پیش از آن نشنیده بودند. البته هنوز نتایج مشخص نیست، اما به نظر نمی رسد که عدم پاسخگویی به سوالات این چنینی در جلسه چندان نگران کننده باشد. اینکه شما چطور چنین شرایطی را مدیریت می کنید از اهمیت بیشتری برخوردار است. ضمنا آمادگی سوالات روش تحقیق را هم همیشه داشته باشید. مساله آخر اینکه اگر جزو نفرات اول و نفرات آخر مصاحبه نباشید احتمالاً بهتر است، به عنوان تجربه شخصی. به این دلیل که هم با جو مصاحبه از قبل آشنا باشید و هم اینکه با مصاحبه کنندگان خسته و بی حوصله مواجه نشوید.
البته این تجربیات زمانی مفید خواهند بود که نتیجه آزمون صحت آنها را تائید کند! ;)
برای همه آرزوی موفقیت دارم.
 
با تشکر