شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 31 فروردین 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 4,452
بازدید دیروز: 14,379
بازدید کل: 151,548,280
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 71
کاربران حاضر: 71

مصاحبه با محسن لالجینی ، رتبه 7 کنکور دکتری سال 1396 مجموعه مدیریت بازرگانی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟

با سلام و تشکر از سایت مدیر که زیرساخت مناسبی رو برای راهنمایی افرادی که قصد ادامه تحصیل در رشته مدیریت رو دارند فراهم کرده من محسن لالجینی هستم و رتبه ۷ رشته مدیریت بازرگانی رو با درصدهای 49.58 اختصاصی،  33.33 استعداد و 46.67 زبان کسب کردم.
امیدوارم که همونطور که من از مطالعه مصاحبه های سالهای پیش استفاده کردم مطالب این مصاحبه برای دوستان بعدی مفید و کاربردی باشه.


پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
به علت اینکه آزمون خیلی سخت بود و درصد تخصصیم به نسبت سالهای پیش کمتر بود تخمینم روی رتبه ۲۰ تا۳۰ بود. پیش بینی درصدهام تقریبا دقیق بود.



رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی مهندسی مکانیک دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد  MBA دانشگاه صنعتی شریف با معدل ۱۷ بودم.


آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 95 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
کنکور امسال به دلیل ماهیت جدیدش و ورود درس های تخصصی خیلی سخت بود... علت اصلی هم اینه که این کنکور منابع مشخصی برای آزمون نداره. بنظرم انتخاب صحیح منابع ۵۰ درصده راهه. بسیاری از سوالات از منابعی آمده بودند که اصلا قابل پیش بینی نیستند و به همین دلیل هم میانگین نمره تخصصی پایین آمده است. برای درسی مثل تئوری مدیریت منابع بسیار حجیم و متنوعی وجود دارد که مسلط شدن به آنها نیازمند چند ماه زمان گذاشتن است بنظرم باید استراتژی خاصی برای مطالعه برای این کنکور داشت.

 آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟اگر در آزمونها شرکت داشتید معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟

با شرکت کردن در کلاس برای این مقطع اصلا موافق نیستم ولی شرکت در آزمون رو از آن جهت که به زمانبندی و برنامه ریزیتون کمک میکنه توصیه میکنم.



از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟

بنظر من با ۳۰۰ الی ۴۰۰ ساعت مطالعه که سهم زیادی از آن در یک ماهه باقی مانده به آزمون انجام شود میتوان یک رتبه زیر ۱۰۰ آورد. خودم هم از سه ماه قبل از آزمون و چیزی حدود ۳۰۰ ساعت مطالعه کردم.


کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
اما نکات مهم برای مطالعه هر درس:

آمار: این درس با وجود آنکه ممکن است برای خیلی ها ترسناک بنظر بیاد اما نمره آورترین درس آزمون است. به علت آنکه با کمترین مطالعه بیشترین درصد را نسبت به سایر دروس می توان کسب کرد. علت آن این است که از یک کتاب ۳۰۰ صفحه ای شما نیاز به مطالعه حداکثر ۵۰ صفحه از کتاب و فرمول ها را دارید. اگر کتاب رنجبران را ببینید متوجه می شوید که ۸۰ درصد تست ها از ۲۰ درصد مطالب و فرمولها آمده و فقط کافی است همانهارا مطالعه کنید.
تئوری مدیریت: این درس نقطه مقابل آمار بوده و با آنکه بیشترین مطالعه را میخواهد کمترین نمره را میتوان از آن کسب کرد. پیشنهاد من این است که بجای آنکه زمان خود را برای مطالعه کتب متنوع این درس که واقعا کاربرد بسیار کمی در کارها دارد تلف کنید یک جزوه خلاصه آموزشگاهی پیدا کنید و همان را ۷ بار بخوانید در اینصورت به حدود ۳۰ درصد سوالات آن پاسخ می دهید. کاری که خودم انجام دادم.
مدیریت در اسلام: برای این درس هیچ توصیه ای ندارم چرا که با وجود آنکه به نظر می رسید با مطالعه تست های تالیفی میتوان درصد بالایی در این درس کسب کرد از زمان حدود ۵۰ ساعته ای که برای این درس گذاشتم هیچ بهره برداری نکردم و مشخص نبود که سوالات از کجا مطرح شده.
رفتار مصرف کننده: خوشبختانه این درس که خیلی منبع مشخصی نداشت حذف شده و به جای آن درس مدیریت استراتژیک اضافه شده. بنظرم برای شناخت منابع این درس باید ببینید منابع درسی معرفی شده و کتاب های تالیفی اساتید دانشگاه های تهران چه کتاب هایی هستند. یکی از این کتاب ها بنظرم کتاب مدیریت استراتژیک دکتر حقیقی دانشگاه تهران است.
بازاریابی: این درسی است که باید به همراه مدیریت استراتژیک بیش از نیمی از زمانتان را به آن اختصاص دهید. من کتاب مدیریت بازاریابی مناجاتی_ضرغامی رو مطالعه کردم که بیش از ۸۵ درصد سوالات سال های پیش و ۶۰ درصد سوالات بازاریابی سال۱۳۹۶ را می شد با کمک آن پاسخ داد. پیشنهادم مطالعه همین کتاب اما ۷ بار است.. وقتی می گویم ۷ بار یعنی زمانی که برای ۶ بار آخر میگذارید برابر زمانی است که برای بار اول مطالعه میگذارید. بار اول مطالعه خلاصه نویسی و برجسته کردن نکات مهم و دفعات بعد فقط مطالعه نکات مهم. اصولا رمز کسب درصد بالا همین است. شما نمیتوانید چند منبع مختلف را بخوانید ولی می توانید یک منبع را بگونه ای بخوانید که هر سوالی از آن مطرح شد بتوانید پاسخ دهید.
دروس عمومی: بنظرم کمتر از ۱۰ درصد زمانتان را به استعداد و زبان اختصاص دهید. چون رتبه های کنکور با درصدهای دروس عمومی همبستگی ندارند و براساس درصد اختصاصی رتبه بندی می شوند. بنابراین کمتر از ۱۰ درصد زمانتان را روی این دو درس گذاشته و فقط بر یکی تمرکز کنید. چرا که زمان دفترچه عمومی خیلی کوتاه است و حتی اگر بر هر دو مسلط باشید فرصت پاسخگویی وجود ندارد. اگر زبانتان ضعیف است تمرکزتان را بگذارید بر بخش لغت و با حفظ کردن  لغات مهم مثل ۱۲۵ لغت پیوست آخر کتاب ۵۰۴ چند تست در این درس بزنید و بروید سراغ استعداد تحصیلی. در استعداد تحصیلی هم تمرکزتان برای افزایش مهارت بر ۱۵ سوال اول باشد. اصلا خودتان با چند نمونه حل سوالات ۱۵ سوالی که میبینید خیلی سخت و وقتگیر هستند را حذف کنید.


چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟

۷ مقاله کنفرانسی و ۱۳ طرح پژوهشی در حدود ۶ سال سابقه کاری دارم.


به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟

یک نکته مهم به داوطلبان این است که آزمون فقط نیمی از راه است و شما بعد از آزمون متوجه میشوید که نیازمند حداقل یک مقاله علمی پژوهشی کمی سابقه تدریس، تالیف یا ترجمه یک کتاب و مدرک زبان با نمره بالا هستید. این موارد هر کدام امتیاز خودشان را دارند و داشتن سبد متنوعی از این امتیازات خیلی در موفقیتتان اثرگذارتر خواهد بود. غیر از سه ماهه قبل از آزمون بقیه زمانتان تا مصاحبه را که معمولا در خرداد است به تقویت رزومه بپردازید.