شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
چهار شنبه 05 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 10,821
بازدید دیروز: 27,889
بازدید کل: 151,689,387
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 199
کاربران حاضر: 200

مصاحبه با محمد سبزی ، رتبه 4 کنکور دکتری سراسری سال 1395 مجموعه مدیریت

http://8pic.ir/images/xhes4kkt1wm88e39cphv.png


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا خوتان را معرفی نمایید و رتبه خود را بیان کنید.
با سلام و وقت به خیر، بنده محمد سبزی هستم. رتبه من در آزمون 4 شد. البته قبل از هر سخن دیگری، لازم می­دانم، از دست اندرکاران سایت خوب مدیر، بالاخص آقای یونسیان عزیز که با تلاش فراوان و مثال زدنی، این چنین بستر خوب و اطلاعات کاملی برای داوطلبان رشته ی مدیریت فراهم کردند، تشکر کنم. من از سایت مدیر، هم در زمان آزمون ارشد و هم دکتری بهره بسیاری بردم.
 
درصدهای خود را در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
 
زبان 37.78 ، استعداد 41.11، تخصصی 76.89 ، رتبه 4
 
پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
حقیقت امر، بلافاصله بعد از آزمون فکر می کردم زیر 10 باشم، اما در مسیر بازگشت از حوزه امتحانی،  با چند نفر سوار تاکسی بودیم که اتفاقا سه نفر دیگر هم کنکور مدیریت داده بودند و تمام تست هایی که من اشتباه پاسخ داده بودم یا جواب نداده بودم را درست جواب داده بودند، بعد از آن تا روز اعلام نتایج فکر می­کردم، زیر 100 می شوم.
 
رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
 
امیدواریم روزی رسم شود، مثل سن خانم ها، معدل آقایان را هم نپرسند. لیسانس ورودی 85، برق گرایش قدرت دانشگاه بیرجند، با معدل 16/14 و ارشد MBAورودی 90، دانشکده فنی دانشگاه تهران. معدل 15/17
 
آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 95 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
دو سال گذشته را به صورت آزمایشی شرکت کردم و تقریبا فرصتی برای مطالعه نداشتم، اگر اشتباه نکنم، رتبه ام حدود 100 تا 150 بود. خب چون درس ها و منابع عوض شده است، نمی شود نظر دقیقی داد، اما در کل کنکور 95 به نظرم ساده تر بود، مخصوصا سوال های روش تحقیق، آمار و تئوری مدیریت می توانست بسیار پر مایه تر طرح شود.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
در مجموع 3 ماه، به طور متوسط روزی 8 تا 10 ساعت. دو ماه اول بیشتر زمان مطالعه را به کتاب مبانی سازمان دکتر مقیمی و آمار اختصاص دادم و ماه آخر، درس مدیریت اسلامی را از کتاب مدیریت اسلامی نوشته دکتر مقیمی و کتاب مدیریت ما نوشته دکتر پور عزت و کتاب روش تحقیق کمی و کیفی دکتر الوانی را مطالعه کردم که البته هیچ سوالی از روش تحقیق کیفی در آزمون داده نشد. زبان هم سعی می کردم هر شب مطالعه داشته باشم. برای درس زبان، خواندن لغت های 1100 واژه و لغات ضروری تافل را توصیه می کنم و به نظرم بهترین روش مطالعه آن نرم افزارهای موبایل است که علاوه بر تسهیل، مطالعه لغت را لذت بخش هم می کند. در مورد درس جی مت هم کتاب جی مت دکترای مدرسان شریف کتاب کاملی است که هر داوطلبی بنا به نیاز و سرمایه گذاری اش در درس جی مت، ضمن حفظ تعادل زمان مطالعه با درس زبان، می­تواند، بخش های مربوطه را مطالعه و تمرین نماید.
 
 چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
بنده کتابی در زمینه مدیریت منابع انسانی ترجمه کردم و یک کتاب در مورد فرهنگ سازمانی در دست ترجمه دارم. در مورد طرح ها هم، یک پروژه پیاده سازی یادگیری سازمانی برای یکی از بانک های کشور و یک پروژه ارتقا فرهنگ سازمانی در یکی از سازمان ها و یک پروژه تحول سازمانی نیز در یکی از موسسات انجام داده ام. در مورد کارهای پژوهشی نیز، یک مقاله پذیرفته شده دارم و چند مقاله دیگر که خروجی همین پروژه هاست و امیدوارم به مصاحبه ها برسد.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟
اول اینکه در رشته مدیریت هیچ درس عمومی و تخصصی را به هیچ وجه، کنار نگذارید و اگر بخواهم سه عامل اصلی درصد بالا در درس های تخصصی را نام ببرم، تکرار است، تکرار و تکرار. درس های مدیریت بعضی وقت ها آن قدر جذاب می­شود که آدم دلش می خواهد سریع بخواند و ببیند بعدش چه می­شود. این طور خواندن ممکن است لذت داشته باشد حتی شهود شما را افزایش دهد، اما برای کنکور که یک جمله می­دهند و چهار گزینه ی شبیه به هم، دردی دوا نمی­کند. پس بر وسوسه مطالعه مطالب جدید به جای تکرار مطالب قبلی غلبه کنید و این تکرار هم هرچه نظام مندتر باشد بهتر است. البته بعضی­ها نیز از آن طرف بام می افتند و از ابتدا به سراغ فلش کارت های آماده یا خلاصه کتاب ها می روند و چون مطالب انسجامی ندارد و ذهن نمی تواند بین مطالب خوانده شده، ارتباطی برقرار کند، باعث دلزدگی آن­ها از درس می­شود. بهترین روش در این موضوع، ایجاد تعادلی بین خلاصه های از پیش آماده و منابع اصلی است. آموختن شیوه های صحیح مطالعه مثل روش SQ4Rهم می تواند در یادگیری مفید باشد که دوستان می­توانند، مقالات مرتبط را در اینترنت بیابند.