شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,640
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,241,519
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 369
کاربران حاضر: 369


مصاحبه با سامان رضوی شاهرودی ، رتبه 18 کنکور دکتری سراسری سال 1393 مجموعه مدیریت
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با تشکر از شما. درصد دروس تخصصی من 64.44 - استعداد تحصیلی 38.89 - زبان انگلیسی 44.44 و معدل موثرم 18.48 بود که رتبه 18 رو برای من به ارمغان آورد.

 
پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
امسال کار بسیار خوبی صورت گرفت و اون منتشر کردن کلیدهای سازمان سنجش بود. بنده با توجه به اون کلیدها درصدهام رو با 1-2٪ اختلاف تخمین زدم که با نتیجه نهایی اختلاف بسیار کمی داشت.

رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
رشته کارشناسی من مدیریت بازرگانی بود که با معدل 17.74 از دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور در سال 1381 فارغ‌التحصیل شدم.
رشته کارشناسی ارشد من نیز مدیریت بازرگانی با گرایش بازرگانی بین‌الملل هست که تا اینجا بدون احتساب نمره پایان‌نامه معدلم 17.54 هست از دانشگاه شهید بهشتی تهران.

آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 92 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
بله. سال گذشته به عنوان آمادگی و جهت کسب تجربه در آزمون شرکت کردم که رتبه 216 رو اخذ کردم ولی در مصاحبه‌ها شرکت نکردم. چون قصد داشتم امسال با آمادگی شرکت کنم که شکر خدا به نتیجه موردنظرم رسیدم. به نظر من امسال دروس تخصصی مشابهت زیادی با سال گذشته داشت و به نظرم استاندارد بود. استعداد تحصیلی نیز همانند سال گذشته بود. منتهی زبان انگلیسی از سال گذشته ساده‌تر بود. هر چند که به دلیل زمان کمتر و همچنین داشتن نمره منفی(بر خلاف سال گذشته) درصدها عموما پایینتر بود.
 
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟
خیر. من در هیچ کلاس یا آزمونی شرکت نکردم.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من از ابتدای مهر همراه با کار پایان‌نامه‌ام شروع به مطالعه کردم. روزهای اول کمتر بود(2-3 ساعت) و بیشتر روی پایان‌نامه کار می کردم. اما از 1 ماه مانده به آزمون پایان‌نامه رو کنار گذاشتم و تمرکزم روی مطالعه برای آزمون بود و روزانه 6-7 ساعت مفید مطالعه می‌کردم.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
من برای دروس تخصصی مدیریتی کتاب آقای پرچ رو پیشنهاد می‌کنم. کتاب مدرسان شریف هم در کنار اون مناسبه. البته اینها کتابهای خلاصه و تست هست و مناسب برای کسانی هست که پایه تئوریک قوی‌ دارند. افرادی که ضعیف‌تر هستند توصیه می‌کنم وقت بیشتری بزارند و اصل منابع رو (که در همین سایت مدیر معرفی شده‌اند رو مطالعه کنند). برای آمار ۲ جلد کتاب آمار عادل آذر و مومنی به همراه کتاب هادی رنجبران برای مطالب اضافی و تست و مرور پیشنهاد می‌شه. برای GMAT کتاب ویژه دکترای هادی مسیح‌خواه (با جلد خاکستری) بسیار مناسبه. در مورد زبان هم معتقدم زبان درس شب امتحانی یا شب کنکوری نیست. زبان رو باید در بازه طولانی مدت مطالعه کرد. با اینحال برای افرادی که در حد متوسطی هستند و قصد تمرین بیشتر دارند، کتاب «راهنمای جامع آزمون تافل دکتری» از آقایان ناصرزاده و دهدشتی کتاب بسیار مفیدیه. ضمنا من ریاضی بطور کل نخوندم و هیچ یک از تستهای ریاضی رو هم جواب ندادم. به جای اون زمانم رو صرف دروس دیگه کردم.

چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
من یک مقاله علمی-‌پژوهشی، یک مقاله ISI و یک همایش دارم. همچنین یک مدرک زبان.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟
اولین نکته‌ای که باید به آن تاکید کنم ضرورت مطالعه برنامه‌ریزی شده است. بدون داشتن یک برنامه صحیح برای مطالعه بازدهی شما بسیار پایین خواهد آمد. مهمتر از خود برنامه‌ریزی، اجرای دقیق برنامه‌ است. شما باید بپذیرید هدفی دارید و برای رسیدن به آن باید تلاش کافی کنید. احتمالا بعضی برنامه‌های زندگی عادی شما تحت فشار قرار می‌گیرد. اما اگر مصمم به ادامه تحصیل هستید باید هزینه آن را نیز بپردازید. با اینحال به شدت تاکید می کنم از افراط در درس خواندن پرهیز کنید. توجه کنید که این آزمون یک مسابقه دوی 100 متر نیست. بلکه یک ماراتن چند کیلومتری است. پس تمام انرژی و توان خود را در چند هفته اول به مصرف نرسانید.  باید به گونه‌ای پیش بروید که در زمان امتحان در اوج آمادگی باشید. مهمترین کمک برنامه‌ریزی به شما این است که اوج آمادگی شما را با زمان آزمون هماهنگ کند. لذا از بازبینی و اصلاح برنامه‌اتان (در صورت لزوم) ترس نداشته باشید.
آهسته و پیوسته حرکت کنید. به اندازه کافی استراحت کنید. تفریح کنید و روحیه و انگیزه خود را برای ادامه مسیر حفظ کنید. مطمئنا در طول دوره آمادگی خستگی، افسردگی و بی‌انگیزگی به سراغ شما خواهد آمد. با تکنیک «۳هدف» خود را برای مقابله با آن آماده کنید. این تکنیک که ابداعی خودم می‌باشد بدین شکل خواهد بود که شما می‌بایست ۳ هدف برای خود انتخاب کنید. یکی هدف آرمانی. این چیزی است که احتمالا فراتر از توانایی شماست و یا دستیابی به آن بسیار مشکل است. با اینحال رویا پردازی درباره آن به شما انگیزه می‌دهد و شما را تهییج می‌کند. دومی هدف اطمینان بخش. این آن هدفی است که شما با حداقل تلاش و به راحتی به آن دست خواهید یافت. گرچه دست یافتن به این هدف شما را راضی نخواهد کرد، اما در بدترین شرایط به آن قانع خواهید بود. و سومین هدف آنی است که به صورت معقول و در شرایط عادی دستیابی به آن با تلاش و کوشش مناسب ممکن است. این هدف (هدف عقلایی) نقشه راه شماست که بر اساس آن برنامه‌ریزی و حرکت می‌کنید. اکنون شما بسته به وضعیت روحی خود از این اهداف برای تعدیل روحیه خود استفاده کنید. با فکر کردن و رویا پردازی درباره هدف آرمانی خود را تهییج کنید و به خود انگیزه تزریق کنید. در زمانهای خستگی و ناامیدی و وقتی احساس می‌کنید هدف بسیار دور از دسترس است و امیدی به موفقیت ندارید، هدف اطمینان‌بخش به کمک شما خواهد آمد. این باعث خواهد شد احساس کنید سنگ محکمی زیرپای شماست. این هدف ترس شما را از بین خواهد برد و شما را در مسیر نگه خواهد داشت. با اینحال دقت کنید هدفی که شما بر اساس آن باید برنامه‌ریزی و حرکت کنید هدف عقلایی است. آگاه باشید هدف آرمانی و اطمینان بخش تنها ابزارهای موقت و اضطراری هستند که در زمانهای خاص باید از آنها استفاده کرد. اسیر آنها نشوید و از رویا‌پردازی‌های فراتر از توانتان خودداری کنید و یا به هدف حداقلی تن ندهید.

در روزهای نزدیک به امتحان حتما به مرور مطالب مطالعه شده گذشته بپردازید و از انباشتن اطلاعات دیگر روی هم خودداری کنید. مرور مطالب مهمترین کاری است که باید در ۲-۳ هفته منتهی به آزمون انجام دهید. همچنین در این هفته‌های آخر حتما اقدام به شبیه سازی آزمون سالهای گذشته برای خود کنید و میزان آمادگی خود را محک بزنید. از هر لحاظ شرایط آزمون را برای خود فراهم کنید و با کلیدهای موجود به بررسی درصدهای خود بپردازید.
در نهایت در روز آزمون فراموش نکنید زمان‌بندی دقیقی برای پاسخ به سوالات داشته باشید. تاکید می‌کنم بسیاری از دوستان و اطرافیان خودم، صرفا به دلیل زمان‌بندی نامناسب و عدم استفاده بهینه از زمان خود در روز ازمون به نتایج دلخواه خود نرسیده‌اند. از هدر دادن زمان خود بر روی سوالاتی که پاسخ‌دادن به آنها زمانبر است (به خصوص برخی سوالات پیچیده در جی‌مت، ریاضی و آمار) خودداری کنید و آنرا به انتهای آزمون و در صورت داشتن وقت اضافه موکول کنید. به نقاط قوت خود تاکید کنید. به سوالات از روی شانس پاسخ ندهید. (تنها اگر روی دو گزینه مطمئن بودید و به شانس خود اعتقاد دارید می‌توانید به صورت تصادفی یکی را انتخاب کنید). تقلب نکنید (دفترچه‌ها اختصاصی سازی شده است). به خدا توکل کنید و به او اعتماد داشته باشید. بدانید دکترا تنها جاده منتهی به موفقیت نیست. چه بسا خوشبختی و سعادت شما در مکانی دیگر به انتظار شما نشسته. پس همه چیز را در قبولی خلاصه نکنید. (وَعَسَی أَن تَکْرَهُواْ شَیْئًا وَهُوَ خَیْرٌ لَّکُمْ وَعَسَی أَن تُحِبُّواْ شَیْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّکُمْ- و بسا چیزی را خوش نمی دارید با اینکه آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست می دارید با اینکه آن برای شما بد است)
در انتها آرزومندم همه به آنچه برای آن تلاش کرده‌اند و شایستگی‌اش را دارند برسند و ضمنا از سایت مدیر که مرجعی ارزشمند برای علاقه‌مندان به این رشته هست نیز تشکر می‌کنم و برای آنها آرزوی موفقیت بیش از پیش دارم.




 

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه