شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 15,136
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,242,015
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 335
کاربران حاضر: 335


مصاحبه با فهیمه لسان طوسی، رتبه 13 کنکور دکتری سراسری سال 1392 مجموعه آینده پژوهی


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
زبان  74.29 استعداد تحصیلی 20 تخصصی 25
رتبه 13 آینده پژوهی 

پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
فکر می کردم بالای 18 بشوم. بله خیلی نزدیک بود. به جز استعداد که بهتر از چیزی که محاسبه کردم بود. طبق پاسخنامه های سایت های مختلف حساب کرده بودم که حدود 10 درصد شده بود. خدا را شکر در نهایت همان چیزی شد که در نظر داشتم.
 
رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
مجموعه زبان بودم. کارشناسی ادبیات و ارشد مطالعات ترجمه. هر دو از دانشگاه فردوسی. کارشناسی 17.93 و ارشد 18.17 البته این معدل مربوط به سال قبل هست چون هنوز فارغ التحصیل نشده بودم.
 
آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 92 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
خیر شرکت نداشتم. حقیقتش امسال آزمایشی شرکت کرده بودم اما خوب مطالعه کردم و با مقایسه ای که داشتم با کنکور های سال پیش فکر می کنم آزمون تخصصی تر شده بود. سال های قبل دروس تخصصی لا اقل در رشته آینده پژوهی ساده تر بود


آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟اگر در آزمونها شرکت داشتید معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟
خیر در هیچ کلاسی شرکت نکردم و از این بابت خیلی راضی هستم. فقط از مشاوره های ارزشمند قبول شدگان سال های قبل استفاده کردم و منابعی که معرفی کرده بودند. من برای کنکور کارشناسی ارشد در کلاس ها و آزمون ها شرکت کردم و خیلی پشیمان شدم. آزمون ها اصلا به شرایط واقعی نزدیک نیستند و تمام منابعی که معرفی می شود را می توان از دانشجویان پذیرفته شده پرسید. موسسات کار خاصی انجام نمی دهند. 

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
می توانم بگویم تقریبا از زمانی که با رشته ی آینده پژوهی آشنا شدم. حدودا اسفند ماه سال 90. که البته بیش تر پیرامون خود رشته مطالعه کردم تا از علاقه ام به این رشته مطمئن شوم. تابستان هم برنامه ریزی نسبتا خوبی داشتم برای مطالعه ی دروس تخصصی و چون فرصت مناسبی بود همان موقع شروع به خلاصه برداری کردم که  مطالعه ی یاداشت هایم در هفته های آخر خیلی کمک کرد. بعد از شروع دانشگاه تقریبا فرصت کمی برای مطالعه داشتم شاید روزی دو سه ساعت البته گاهی که وقت بیش تری پیدا می کردم تا 9 ساعت مطالعه داشتم تا کمبود ها را جبران کنم. دی ماه که امتحانات تمام شد جدی شروع به مطالعه کردم و از 9 ساعت کم تر نمی شد. به خاطر کلاس های دانشگاه، برنامه مطالعاتی که داشتم خیلی پر فراز و نشیب بود

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
کتاب مبانی سازمان و مدیریت دکتر رضائیان را به طور کامل مطالعه کردم و تا زمان کنکور چهار پنج بار هم مرور کردم و این کتاب را به عنوان منبع اصلی معرفی می کنم. برای روش تحقیق هم کتاب سرمدی و بازرگان را خواندم. اگر روش تحقیق کیفی و آمیخته بازرگان را هم می خواندم خیلی خوب می شد. متاسفانه فرصت نشد. آمار را کتاب دلاوری و کتاب دو جلدی عادل آذر و منصور مومنی را خواندم و هرجا سوالی برایم می ماند در اینترنت سرچ می کردم. در مورد سایر کتاب های معرفی شده  به خواندن خلاصه ها اکتفا کردم که البته جواب داد: مدیریت استراتژیک دیوید، رفتار سازمانی پارسائیان و اعرابی، منابع انسانی سعادت، تئوری سازمان رابینز، تئوری سازمان دفت، تجزیه تحلیل طراحی سیستم های رضائیان. فقط خلاصه کتاب ها را مطالعه کردم. برای استعداد کتاب مسیح خواه و وکیلی را خواندم. از ریاضیات دبیرستان هم غافل نشوید خیل کمک می کند. زبان هم که چندان سمتش نرفتم چون خودم مدرس زبان کنکور ارشد هستم و توصیه می کنم داوطلبان به دنبال کتاب های قطور گرامر نروند که بی فایده است فقط به دنبال نکات تست ها باشند کتاب های تست با پاسخ های تشریحی کتاب های مناسبی هستند.
 
چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟ 
سه عنوان کتاب دارم در زمینه ی آموزش زبان ( درک مطلب و واژگان کنکور ارشد) 
دو مقاله علمی پژوهشی خارج از کشور. یک مقاله هم اگر انشا ا... تمام بشود مستخرج از پایان نامه دارم که مرتبط با آینده پژوهی هست. 

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟
اصلا نباید سخت گرفت فقط داوطلبان باید به شرایط کنکور کاملا آگاهی داشته باشند. من افرادی را می شناسم که مطالعه فروان داشتند اما نتیجه مناسبی نگرفتند. من کارنامه قبولی های سال قبل را از سایت مدیر دیدم و سعی کردم درصد هایم را به همان میزان برسانم. مثلا رتبه 3 تخصصی 25 درصد زده بود و من هم عزمم را جزم کردم 25 درصد بزنم. برای استعداد هم چون می دانستم ضعیف تر هستم و نمی توانم 30 40 بزنم، محاسبه کردم که تا چه حد می توان درصد پایین استعداد را با درصد زبان جبران کرد. سر جلسه آزمون صبح هم می دانستم که باید به چه تعداد سوال جواب بدهم تا به درصد هایی که در نظر داشتم برسم. برای همین فقط به سوال هایی که مطمئن بودم جواب دادم. چیزی که همیشه به شاگردانم می گویم. قرار نیست در همه درس ها درصد بالا کسب کنیم. بهتر است با شناختی که از توانایی خودمان داریم به درصدی که در نظرمان هست اکتفا کنیم. خودم دقیقا یادم هست که استعداد 10تا و تخصصی 18 تا پاسخ دادم فقط سوالاتی که با اطمینان می توانستم سه گزینه ی دیگر را رد کنم. متاسفانه داوطلبان از این کار می ترسند ولی جواب دادن به همه سوالات دو حالت می تواند داشته باشد. یا فردی توانا در رشته ی خودش هست و به جز چند سوال باقی را با اطمینان درست جواب داده و انتظار درصد های 70 80 دارد (که اغلب این درصد ها خصوصا در تخصصی بعید است حتی در رتبه های تک رقمی) یا کلی سوال را اشتباه جواب داده و نمره منفی می گیرد و بهتر است با دیدن درصد پایین در کارنامه اش شوکه نشود.
در پایان از سایت مدیر هم تشکر می کنم. از این که خلاصه بعضی کتاب ها را از این سایت خریداری کردم پشیمان نشدم.
 

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه