مصاحبه با جعفر باپیری، رتبه 29 کنکور دکتری سراسری سال 1392 مجموعه مدیریت
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
- بسیار سپاسگزارم. دروس تخصصی 43، زبان انگلیسی 84، استعداد تحصیلی 27.5 که با این درصدها رتبه 29 را کسب کردم.
پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
- بعد از آزمون فکر میکردم رتبه ی بهتری از 350 کسب نکنم. البته، تصور میکردم سایر شرکت کنندگان عملکرد بهتری داشته باشند. درصدهای اعلام شده از طرف سازمان سنجش تقریبا همان درصدهایی بود که انتظار داشتم. فقط در رابطه با دروس تخصصی فکر میکردم که نمره خام کمتری کسب کنم زیرا درس ریاضی و آمار را اصلا نزده بودم.
رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
- فارغ التحصیل کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی با معدل 16.79 از دانشگاه تبریز هستم. در کنکور ارشد سال 1388 در رشته مدیریت گردشگری شرکت و رتبه یک را کسب کردم. در سال 1391، دوره کارشناسی ارشد (مدیریت گردشگری- گرایش بازاریابی) را با معدل 16.53 از دانشگاه علامه طباطبایی به اتمام رساندم.
آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 92 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
- در کنکور دکتری سالهای قبل شرکت نکرده بودم. از نظر بنده، آزمون سال 92 به نسبت سال 91 بسیار آسانتر بود. در مقایسه با آزمون 90 می توانم بگویم که تقریبا در یک سطح بودند.
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟اگر در آزمونها شرکت داشتید معمولا چه رتبه ای کسب می نمودید؟
- در هیچ نوع کلاسی کنکوری شرکت نکردم. این گونه کلاسها تنها میتوانند به افرادی با شرایط خاص کمک کنند. دوستانی که هنوز در ارتباط با درس و کتاب هستند نیازی به این نوع کلاسها ندارند مگر آنگه در درسی (مانند زبان یا آمار) واقعا احساس ضعف کنند و خود نتوانند در مدت زمان کوتاه این چالش را حل نمایند.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
- از اواسط آبان ماه 1391 شروع به مطالعه دروس زبان، مدیریت و استعداد تحصیلی کردم. به طور متوسط 5 ساعت در روز مطالعه داشتم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
- پیشنهاد منبع را امری منطقی نمیدانم چون هر سال ممکن است تغییر کنند. برای درس زبان فلش کارتهای 1700 واژه Essential words for TOEFL، گرامر Digest و درک مطلبهای کتب تافل (مانند دلتا و بارونز) رو توصیه میکنم. برای استعداد تحصیلی کتب آقایان عرفانیان و مسیح خواه. در رابطه با دروس تخصصی هم که منبع زیاد است. دوستان باید مطالعات گسترده و ژرفی داشته باشند. دوستان گرامی نباید از تست زدن غافل شوند.
چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
- در موسسات مختلف و همچنین به طور خصوصی مکالمه زبان، تافل، کلاسهای آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد و دکتری (مدیریت) را تدریس کرده ام. در موسسات آموزشی گردشگری نیز دروسی مانند شناخت صنعت گردشگری و زبان را تدریس کرده ام. یک ترم نیز در پردیس نیمه حضوری دانشگاه علامه طباطبایی به تدریس درس فرهنگ عامه پرداختم.
تاکنون 3 کتاب در حوزه مدیریت گردشگری ترجمه کرده ام و 2 کتاب را ویراستاری فنی و علمی نموده ام. در حال حاضر نیز همراه با همکارانم مشغول چاپ مجله ای در حوزه سفر و گردشگری با عنوان گیگمش هستیم. 2 تا مقاله نیز تدوین کردم که هر دو در مرحله داوری هستند.در آخر، همراه با گروه دیگری از فعالان صنعت گردشگری در حال راه اندازی اولین دبیرخانه تخصصی گردشگری میراث ادبی ایران هستیم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟
- دوستان عزیز به خاطر داشته باشید که رقابت بسیار شدید است و تنها رمز موفقیت شما تمرکز است. باید زمان، هزینه و انرژی کافی را برای کسب موفقیت صرف کنید.
موفق و سرافراز باشید.