شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 01 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 16,408
بازدید دیروز: 20,937
بازدید کل: 157,588,838
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 124
کاربران حاضر: 125

مصاحبه با علیرضا هدایتی، رتبه 1 کنکور دکتری سال 1402 مجموعه مدیریت دولتی


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام، خیلی ممنون
دروس تخصصی 58
استعداد تحصیلی 33
زبان انگلیسی 14
رتبه 1 رشته مدیریت دولتی
 
پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
بعد از برگزاری آزمون انتظار رتبه خوب داشتم اما سعی می­ کردم در مورد رتبه بدست آمده خیلی رویا پردازی نکنم که اگر این اتفاق نیفتاد احساس بدی پیدا نکنم.
بعد از اینکه سازمان سنجش کلید سوالات را در سایت قرار داد، اقدام به محاسبه درصد پاسخگویی کردم که تقریبا نزدیک به نتایج اعلامی بود.
 
رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
مقطع کارشناسی رشته حسابداری گرایش حسابرسی از دانشگاه علوم اقتصادی (دانشگاه دولتی- روزانه) با معدل 14.41
مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی از موسسه آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی (دانشگاه دولتی- روزانه) با معدل 16.59
 
آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 1402 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
بله در کنکور سال 1401 و بخاطر اتفاقاتی که برای من افتاد مانند بیماری کرونا و بعضی مسائل شخصی، بدون مطالعه شرکت کردم که رتبم حدوداً 400 شد.
در مقایسه با سال های گذشته، آزمون امسال تغییراتی داشت مانند کاهش تعداد سوالات تخصصی از 80 به 70 و همین طور تغییر بودجه بندی سوالات دروس تخصصی. بطور مثال تعداد سوالات آمار به 10 کاهش پیدا کرده بود در صورتی که بنده روی این درس حساب ویژه ای باز کرده بودم و همین طور تعداد سوالات مبانی سازمان و مدیریت افزایش یافته بود. این تغییرات عملکرد شرکت کننده هایی که برای آزمون مطالعه داشتند را تحت تاثیر قرار داد.
اما بطور کلی به نظر بنده، سطح سوالات نسبت به سال­های پیش استانداردتر بود.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟ 
بنده چون می دانستم به علت شاغل بودن نمی ­توانم خیلی زمان برای مطالعه اختصاص دهم، تصمیم گرفتم از تیرماه شروع به مطالعه کنم. اوایل روزی حدوداً 2 ساعت مطالعه داشتم اما بعد از ماه مهر تعداد ساعات مطالعه به این صورت شد که در طول هفته روزی تقریبا 3 ساعت و در روزهای تعطیل 4 الی 5 ساعت مطالعه داشتم.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟ 
با توجه به ساعات مطالعاتی محدود سعی کردم کتاب ها و منابع مطالعاتی استراتژیک را مشخص و مطالعه نمایم.
* آمار: کتاب آمار دکتری زیر ذره بین استاد طورانی. این کتاب تقریبا تمام مباحث موجود در خصوص آزمون را پوشش می­ دهد و برای بنده بسیار قابل فهم و شیوا بود.
* مدیریت اسلامی: تنها کتابی که مطالعه نمودم، کتاب مدیریت اسلامی دکتر مقیمی بود. نحوه مطالعه به این صورت بود که ابتدا تمامی کتاب را بصورت کلی مطالعه و خلاصه نویسی و سپس خلاصه ها را بصورت مرتب هر چند وقت یک بار مرور می­ کردم.
* مبانی سازمان و مدیریت: در کلاس یکی از موسسات شرکت و جزوه کلاس را مطالعه نمودم.  همچنین کتاب مبانی سازمان و مدیریت دکتر مقیمی را بصورت کلی یک بار مطالعه کردم و یک ماه به برگزاری آزمون تست­های سال های 96 به بعد را هم چند بار بررسی نمودم. مهم ترین نکته ای که در مطالعه این درس می بایست مدنظر داشت این هست که از بعضی از فصل ها تعداد بیشتری سوال مطرح می ­شود، یعنی مثلا از دو یا سه فصل مجموعاً 70 درصد سوال طراحی می­ گردد.
* نظریه ها و مبانی خط مشی گذاری دولتی: با توجه به زمان محدودی که داشتم برای مطالعه بنده کتاب یکی از موسسات را تهیه و مطالعه نمودم. این کتاب خیلی خوب تمامی منابع را پوشش داده بود و به بنده کمک کرد که درصد قابل قبولی از سوالات را پاسخ دهم.
* نظریه ها و مبانی مدیریت دولتی: بنده کتاب نظریه ابزاری و نظریه ارزشی از لیشینگ دانگ ترجمه دکتر دانائی فر، کتاب مدیریت دولتی رضا طهماسبی، جزوه کلاسی دکتر وحید بیگی را مطالعه و همچنین کلاس ایشان را شرکت نمودم.
 
چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
  بنده یک مقاله علمی پژوهشی Scopus، یک مقاله کنفرانسی و همچنین 8 سال سابقه کار مرتبط دارم.
همچنین دارای مدارک مربوط به شرکت در کلاس نرم ­افزار Spss، Maxqda، Zotero و ... می ­باشم.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟ اگر به گذشته برمی گشتید چه کارهای دیگری رو برای آمادگی کنکور انجام می دادید و چه کارهایی رو انجام نمی دادید؟
توصیه ای که به همه عزیزان دارم این هست که با یک برنامه ­ریزی منسجم و منظم و همچنین مطالعه منابع درست می توانند به اهداف خود دست پیدا کنند. در طول مسیر مطالعه ممکنه بعضی روزها احساس خستگی و بی­انگیزگی داشته باشند که کاملاً طبیعی هست. (مخصوصاً ماه­های نزدیک به برگزاری آزمون)
برای همین بهتر هست اون علتی که باعث شروع این مسیر بوده را برای خودشون در جایی یادداشت کنند و هر زمان که احساس عدم تمایل به مطالعه داشتن آن را مرور نمایند.
اگر به گذشته بر می­ گشتم روی درس های عمومی تمرکز بیشتری می ­کردم، مخصوصاً درس استعداد تحصیلی که بدست آوردن درصد 50 خیلی دور از دسترس نیست.
 
با تشکر