شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
شنبه 03 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 12,470
بازدید دیروز: 52,631
بازدید کل: 157,666,473
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 150
کاربران حاضر: 151

مصاحبه با محسن شعبانی ، رتبه 36 کنکور دکتری سال 1402 مجموعه مدیریت بازرگانی و راهبردی
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام و عرض تشکر- قبل از هر چیز می بایست از همسرم و فرزندانم ؛ آرین و آوای عزیز، که چندین ماه نه تنها حضور کمرنگ من رو تحمل کردند، بلکه در این مسیر مشوّقم هم بودند، تشکر بکنم، که اگر همراهی آن ها نبود به هیچ وجه امکان مطالعه مستمر و کسب نتیجه برای من میسر نبود.
و همچنین، تشکر ویژه از سایت مدیر که اطلاعات مفیدی رو برای داوطلبان مقاطع ارشد و دکتری منتشر می کنه و بنده از اطلاعات منتشره در این وب سایت بهره های بسیار زیادی رو بردم
درصد ها:
دروس تخصصی: 41.06 درصد
استعداد تحصیلی: 49.98 درصد
زبان انگلیسی: صفر
رتبه 36 کنکور دکتری مدیریت بازرگانی و راهبردی سال 1402

پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
بعد از آزمون از عملکردم راضی بودم و احساس می کردم متناسب با اطلاعاتی که داشتم، تونستم به سوالات پاسخ بدم. هر چند که برگزاری غیرحرفه ای آزمون در حوزه ی امتحانیای که من حضور داشتم و سروصداهای زیاد باعث شد تا برای پاسخ گوئی به سوالات جیمت، تمرکز لازم رو نداشته باشم.
درصدهایی که خودم محاسبه کردم تقریبا با درصدهای سازمان سنجش برابر بود.
به لحاظ رتبه با توجه به اینکه سوالات امسال نسبت به سنوات قبل بنظرم راحت تر می رسید، تصور می کردم امسال میانگین درصدها بالاتر خواهد بود و بر همین مبنا انتظار رتبه ی بالاتری رو داشتم.

رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی پیام نور سمنان – با معدل 15.17
کارشناسی ارشد  MBA– سازمان مدیریت صنعتی تهران با معدل 19.03
 
آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 1401 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
خیر. اولین سالی بود که در کنکور دکتری شرکت می کردم.
بنظرم سطح سوالات نسبت به سال های قبل و بخصوص سال 1401 راحت تر بود، هر چند که برخی از دوستان نظرشان متفاوت هست. البته تعداد سوالات تخصصی هم از 80 سوال به 70 سوال کاهش پیدا کرده بود.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
قبل از اینکه به این سوال پاسخ بدم، ذکر این نکته از نظر من ضروری هست که ساعت مطالعه به تنهائی نمی تونه ملاک دقیقی برای موفقیت باشه و هر فردی می بایست متناسب با هدفی که داره  و زمانی که در اختیارش هست و همچنین میزان آشنائی قبلی اش با منابع و محتوای آزمون، ابتدا با یکسری اقدامات خودش رو در فضای کنکوری قرار بده و بعد سعی بکنه، زمانی رو که برای مطالعه می زاره رو با کیفیت طی بکنه و به اصطلاح مطالعه ی خودش رو با بهره وری بیشتری انجام بده.
من تقریبا از اواخر آبان ماه تصمیم گرفتم و شروع به مطالعه کردم.
استراتژی من این بود که در ماه اول صرفا با دروس و کتابهایی که راحت تر بودم، شروع بکنم تا بتونم خودم رو رفته رفته در چارچوب فضای مطالعات عمیق آمادگی برای کنکور قرار بدم و بعد ساعات مطالعه رو کم کم اضافه کردم و به مرور سراغ کتابها و درس هایی رفتم که از نظر خودم پیچیدگی بیشتری داشت.
مشخصا ماه اول متوسط روزی سه ساعت می خوندم که البته این زمان مفید نبود. اما در ماه های بعد این عدد بیشتر شد و نهایتا از سه هفته مانده به کنکور، بصورت کامل مرخصی گرفتم و روزی 10 ساعت و حتی بیشتر، زمان می گذاشتم که از این مدت، بنظرم 5 یا 6 ساعت کاملا مفید بود.
 
 کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
استراتژی؛
-        مدیریت استراتژیک (تدوین پیاده سازی و اجرا)- تالیف رابیسنون و پیرس- ترجمه محمد حسین بیرامی- انشارات سازمان مدیریت صعتی
من این کتاب رو بدلیل اینکه با محتوای اون از قبل آشنائی داشتم و فکر کردم می تونه برای شروع مطالعات کنکوری انگیزه ام رو بالا ببره شروع کردم. البته اعتقاد دارم برای افرادی که با مباحث استراتژی آشنائی زیادی ندارند بسیار مفید هست و دید خوبی رو به مخاطب می ده، هر چند که شاید بصورت مستقیم سوال چندانی از اون توی کنکور معمولا مطرح نمی شه.
-        کتاب مدیریت استراتژیک پیشرفته دکتر جلیلیان – بصورت خیلی کلی و گذرا مرور کردم.
درس مدیریت اسلامی؛
-        کتاب مدیریت اسلامی دکتر مقیمی.
-        کتاب الکترونیکی تست دکتر جلیلیان (از دو یا سه هفته مانده به کنکور، حدود 25درصد از تست های این کتاب رو کار کردم).

تئوری های مدیریت؛
-        کتاب مبانی سازمان و مدیریت دکتر مقیمی
(این کتاب باید بسیار عمیق مطالعه بشه و مستمرا مرور بشه.)
-        بانک تست مدیریت دکتر جلیلیان
( از حدود یک ماه مانده به کنکور فرصت کردم تا حدود 30درصد از تست های این کتاب رو مطالعه بکنم)

بازاریابی ؛
-        من کتاب بازاریابی آرمسترانگ با ترجمه ی بهمن فروزنده رو حدود دو سال قبل مطالعه کرده بودم و آشنائی نسبتا خوبی با مباحث داشتم و بهمین دلیل صرفا مطالعه ی کتابِ؛
- مدیریت بازاریابی پیشرفته ی دکتر جلیلیان همراه با تست های اون و البته بخشی از تست های کتاب بانک تست بازاریابی دکتر جلیلیان برای من مفید بود.
اما بنظرم کتابهای دکتر جلیلیان برغم اینکه بسیار خوب و مفید هستند، اما برای کسانی که آشنائی مناسبی با مفاهیم ندارند، به هیچ وجه نمی تونه کافی باشه و بهتره این دسته از افراد ابتدا یک کتاب مرجع رو در اون زمینه مطالعه بکنند و بعد سراغ کتاب های دکتر جلیلیان برن.

استعداد تحصیلی؛
-       برای این درس از حدود دو هفته مانده به کنکور، تست های سال های قبل رو زدم و بنظرم در همین حد برای من کفایت می کرد.
نکته ی مهم در این درس این هست که باید از قبل یک تجزیه و تحلیل و زمان سنجی مناسبی روی سوالات این درس انجام بدیم تا ببینیم که قرار هست توی کنکور کدوم سوالات رو و با چه ترتیبی پاسخ بدیم.
این تکنیک بمن کمک کرد که بسیار مدیریت شده و هدفمند به سوالات جیمت پاسخ بدم و نسبت به زمانی هم که برای این درس گذاشتم، نتیجه ی مناسبی بگیرم.
آمار و زبان انگلیسی ؛
-       از ابتدا تصمیم نداشتم برای این دروس وقت بزارم و به همین دلیل کتابی رو مطالعه نکردم و به سوالات این دروس هم پاسخ ندادم.
-       هر چند که اگه زمان به عقب برگرده، برای زبان قطعا وقت می ذاشتم، چون توی مصاحبه هم کاربرد داره و شاید مروری کلی روی آمار هم می داشتم تا بتونم سوالات سطح پائین این درس رو پاسخ بدم.

 چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
-        سه مقاله کنفرانسی.
-        یک مقاله علمی ترویجی که در مرحله داوری هست.
-       مشارکت در تعدادی طرح پژوهشی بعنوان عضو تیم پژوهش یا ناظر اجرای طرح.
-       یک کتاب در دست تالیف در زمینه استقرار مدل تعالی سازمانی (EFQM) در سازمان های ایرانی.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟ اگر به گذشته برمی گشتید چه کارهای دیگری رو برای آمادگی کنکور انجام می دادید و چه کارهایی رو انجام نمی دادید؟
در پاسخ به این سوال، می تونم به نکات ذیل اشاره بکنم؛
1-     بنظرم این تصور که باید در ابتدای راه، یک برنامه ریزی جامع و کامل داشت، واقعیت نداره و بلکه با حداقل زمان و مقدورات می بایست فقط شروع کرد و گام اول رو برداشت و بعد، قدم های بعدی خودش رو رفته -رفته به نمایان می کنه.
من زمانی که شروع کردم فقط به قبولی فکر می کردم، اما رفته- رفته انگیزه ام بیشتر شد و فکر کردم که باید ضمن قبولی به رتبه ی مناسبی هم دست پیدا بکنم.
2-     من در ایامی که برای کنکور مطالعه می کردم، سعی کردم تا حد امکان همه ی برنامه های غیر ضرور جانبی رو حذف بکنم و حتی گوشی هوشمند خودم رو هم کنار گذاشتم و صرفا از یک گوشی ساده که بتونم پاسخ تلفن ها رو بدم استفاده می کردم. بنابراین اینکه بصورت هوشمندانه زمان مان و ذهن مان را مدیریت بکنیم و متمرکز بشیم روی هدفی که داریم بسیار مهمه.  
من حتی در این مدت فیلم های آموزشی و شبکه های مجازی مرتبط با کنکور دکتری رو هم برای خودم مفید تشخیص ندادم و احساس کردم که تمرکزم رو می گیره و فقط متناسب با مقدوراتم، قدم به قدم پیش می رفتم.
3-     استمرار بنظرم خیلی اهمیت داره و حتی شده روزی نیم ساعت، بنظرم زنجیره ی مطالعاتی نباید قطع بشه. اینکه یک روز ده ساعت مطالعه بشه و دو روز هیچ مطالعه ای انجام نشه، هیچ کمک نمی کنه، چون اجازه نمیده ما تو فضای درس و مطالعه باقی بمونیم.
4-     بنظرم حتما ضمن اینکه باید منابع بصورت عمیق مطالعه بشن، مرورهای مقطعی باید جدی گرفته شه.
5-     من ساعاتی مفیدی رو که در هر روز مطالعه می کردم رو یادداشت می کردم و همین عامل ضمن اینکه به من انگیزه می داد، من رو توی یک رقابت موثر با خودم قرار داده بود که بنظرم بسیار مفید بود.
6-     بنظرم هیچ نسخه ی واحدی برای موفقیت وجود نداره و هرکس متناسب با شرایطی که داره می تونه به هدفش برسه. یکنفر با کلاس رفتن و یکنفر بدون کلاس رفتن. یک نفر با روزی 10 ساعت مطالعه و شخص دیگه ای با روزی 3 ساعت مطالعه و ...
7-     بنظرم داوطلبان مطالعه ی زبان و شرکت در یکی از آزمون های زبان رو از زمانی که تصمیم گرفتند برای کنکور اقدام بکنند، در برنامه شون قرار بدن. چون این موضوع ضمن اینکه کمک می کنه آزمون رو بخوبی پشت سر بزارن، در مصاحبه هم کمک زیادی بهشون خواهد کرذ.
8-     من اگه به گذشته برمی گشتم، حتما از روزهای اول برای مصاحبه های بعد از کنکور هم اهدافی رو در نظر می گرفتم تا با آمادگی کاملتری مصاحبه ها رو پشت سر بزارم. من در حال حاضر که اواخر خرداد ماه هست، مشغول گذراندن مصاحبه ی دانشگاهها هستم و تصمیم دارم تجربه ی مصاحبه های خودم رو ثبت بکنم و به نحوی از طریق وب سایت مدیر، یا سایت شخصیام در اختیار داوطلب هایی که برای سنوات بعد می خوان کنکور شرکت بکنند قرار بدم و امیدورام، این توفیق دست بده که تحربه ی خودم از مسیر طی شده رو با جزئیات بیشتری خدمت دوستان ارائه کنم.
به امید موفقیت برای همه ی دوستان
محسن شعبانی

خرداد 1402