شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 14 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 23,138
بازدید دیروز: 21,025
بازدید کل: 151,945,195
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 131
کاربران حاضر: 132

مصاحبه با  علیرضا رضائیان زواره ، رتبه 7 کنکور دکتری سال 1402 مجموعه مدیریت فناوری اطلاعات
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
اختصاصی 43
استعداد 21
زبان 22
موفق شدم رتبه 7 آزمون دکتری سال 1402 در رشته مدیریت فناوری اطلاعات باشم.

پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
از ابتدای ثبت نام در آزمون برای رتبه زیر ده برنامه ریزی کرده بودم، بله درصدها در حدود پیش بینی ام بود اما با توجه به تغییر سوالات و آسانی بیش از اندازه سوالات درس تئوری و افزایش تعداد آن، پیش بینی رتبه برایم سخت بود، خوشحالم که در نهایت، کمی بهتر از هدف گذاری ام  شده است

رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی ارشد رشته مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران، با معدل 19:48 (بدون احتساب نمره پایان نامه)
کارشناسی مهندسی مکانیک، دانشگاه شهید بهشتی با معدل 12:85

آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 1402 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
بله، سال گذشته نیز بعذ از امتحانات ترم سوم، شرکت کردم، امسال هم تعداد سوالات دروس مختلف متفاوت بود و هم منابع برخی از آنها، عدم اطلاع رسانی به موقع این تغییرات، یکی از انتقادات وارد به سازمان سنجش بود من خودم سر جلسه آزمون متوجه شدم. علی رغم ادعاها، سازمان سنجش برای وقت و برنامه ریزی هزاران دانشجو اهمیتی قائل نبود و هیچ توضیحی هم نسبت به چرایی تغییرات و عدم اطلاع رسانی آن ارائه نکرد.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟ 
تقریبا از پائیز با روزی دو ساعت، بیشتر هم برای روی آمار و زبان وقت گذاشتم، به نظرم پیوستگی مطالعه، مهم تر از حجم آن است، در هفته آخر البته تمام وقت مشغول مطالعه بودم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟ 
پیشنهادم این است که اگر هدفتان دانشگاه های برتر است که شاید فقط هم تلاش برای آنها ارزش دارد حتما برای زبان وقت بگذارید خصوصا برای روی بحث گرامر که از مباحث مشخصی سوال می آید.
برای درس آمار از کتاب و جلسات آقای طورانی استفاده کردم انصافا کتاب آمار مدرسان شریف هم خوب و کامل بود. از درس آمار سوال های مفهومی و نسبتا ساده ای طرح می شود.
برای دروس تئوری و مدیریت اسلام نیز از جزوات نکته و تست استفاده کردم.
برای درس سیستم های اطلاعاتی، بررسی سوالات سوال های قبل و افزایش دانش عمومی در حدود آنها توصیه می شود سرچ و مطالعه مقاله های موجود در اینترنت نیز موثر است. منبع اصلی درس مدیریت دانش در سال های اخیر کتاب خانم فرناندز بوده که البته امسال به نسبت قبل، سوال های کمتری از این منبع طرح شد. در مجموع عملا هیچ رفرنس مشخص و یکتایی برای این دو درس نیست و صرفا مطالعه پیوسته و دانش عمومی بالا می تواند کمک کند. برای درس استعداد تحصیلی هم مطالعه تدریجی سوالات سال های قبل خیلی مفید و شاید بهترین منبع باشد.
برای افراد شاغل ثبت نام در یک یا دو کلاس بنا بر نقاط ضعف و قوت خودشان، می تواند کمک کند، اما در نظر داشته باشید که بسیاری از تبلیغات موسسات کنکوری کاملا بلاوجه است.

چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
سال هاست در حوزه BI و هوش تجاری مشغول کار هستم، اما مقاله پژوهشی مرتبط ندارم.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟ اگر به گذشته برمی گشتید چه کارهای دیگری رو برای آمادگی کنکور انجام می دادید و چه کارهایی رو انجام نمی دادید؟
مهمترین توصیه شناخت هدف است، چرا دکتری و چرا مدیریت ای تی؟ ظرفیت های این رشته، علی رغم اهمیت ویژه آن، بسیار پایین است، دانشگاه هایی که اساتید به روز و خوبی  دارند تنها محدود به سه دانشگاه در شهر تهران می شود، از همین جهت عملا رتبه های بالای 20، حتی شانس دعوت به مصاحبه برای این دانشگاه ها را ندارند و رقابت اصلی تنها بر رتبه های پائین و تک رقمی است.
از سوی دیگر بسیاری از افراد و آشنایان را می شناسیم که در میانه راه دکتری به علت مشکلات شغلی، مالی و آموزشی نتواستند انگیزه خود را در طی دوره حفظ کنند و مسیر را به خوبی به پایان نرساندند و گاها از ورود در این مسیر یعنی تحصیل دکتری در ایران ابراز پشیمانی کردند.
در نتیجه توصیه می شود نسبت به مسیر کاملا آگاه باشید، کنکور دکتری یک جز بسیار کوچک از مسیر قبولی و  تحصیل در مقطع دکتری است، با توجه به ظرفیت کم این رشته، نسبت به رتبه خودتان هدف گذاری داشته باشید و انتظار خود را شفاف کنید و انشاا.. با توکل به خداوند متعال در در آزمون و مصاحبه ها موفق باشید و بتوانید بر روی دغدغه های پژوهشی تان کار کنید.