شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 14 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 7,226
بازدید دیروز: 24,358
بازدید کل: 151,953,641
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 61
کاربران حاضر: 61

مصاحبه با امید سُلگی ، رتبه 8 کنکور دکتری سال 1402 مجموعه مدیریت بازرگانی و راهبردی


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام
ممنونم

رتبه 8 کنکور دکتری مدیریت بازرگانی و راهبردی سال 1402
درصد ها:
دروس تخصصی: 50.3%

استعداد تحصیلی: 53.3%
زبان انگلیسی: 5.6%


پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
پس از آزمون و هنگام خروج از محل برگزاری احساس خوبی نسبت به آزمون داشتم. می دونستم هر آنچه که خونده بودم رو تونستم سرجلسه پیاده کنم.
توقع رتبه 1 تا 3 رو داشتم اما بعد از کلید اولیه سنجش متوجه شدم 3 تا سوال تخصصی که فکر می کردم درست زدم رو اشتباه زدم (سازمان سنجش گزینه دیگری اعلام کرده بود که اعتراض ما هم به جایی نرسید) و با درصدهایی که حساب کردم احتمال دادم تک رقمی خوام شد.
درصدهایی که با کلید اولیه سنجش حساب کردم کاملا مطابق با کارنامه بود.

رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی مهندسی برق گرایش الکترونیک -دانشگاه شهید رجایی تهران با معدل 13
کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی
-گرایش مدیریت استراتژیک دانشگاه شهید بهشتی تهران با معدل 16
 
آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 1401 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
خیر. اولین سالی بود که کنکور دکتری شرکت می کردم. ولی با بررسی کنکور سال های قبل بنظرم سطح سوالات مشابه سال های قبل بخصوص کنکور 1401 بود، با این تفاوت که امسال تعداد سوالات تخصصی از 80 به 70 کاهش پیدا کرده بود که برخلاف انتظار، این کاهش در دروس به یک میزان نبود. در درس آمار 6 سوال کمتر و در درس تئوری تعداد بیشتر هم شده بود!
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از تابستان تصمیم به خواندن گرفتم و با جمع کردن منابع و خواندن مصاحبه رتبه های برتر سال های قبل و برنامه ریزی ، از مهر استارت زدم.
شروع مطالعه با روزی 1 یا 2 ساعت در روز درس های استعداد و آمار بود
با توجه به این که شاغل بودم و ساعت 6 صبح می رفتم و  7 عصر می رسیدم خونه، در آذر ماه ساعت مطالعه رو به 4 ساعت رسوندم و تا ساعت 1 شب درس می خوندم و این رویه تا اواسط بهمن استمرار داشت تا به 5 ساعت رسید. تعطیلی های بهمن کمک کرد از فرصت باقی مانده استفاده کنم و از آخر بهمن مرخصی گرفتم و 2 هفته باقی مانده روزی بین 12 تا 15 ساعت درس می خوندم که نتیجه فعلی حاصل تمرکز روزهای پایانی هست.

 
 کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
خب شاید این قسمت کمی طولانی بشه اما لازم می دونم تجریباتم رو بگم شاید بتونم به داوطلبین عزیز کمک کنم
(درصد ها رند شده هست)

درس آمار (77%)
 کتاب یا کلاس آقای طورانی. این درس نقطه قوتم بود که متاسفانه امسال تعدادش خیلی کم شده بود.
بنظرم این منبع کامل هست. تست های پایان فصل کتاب، کنکور سال های قبل رشته های مدیریت، اقتصاد و حسابداری حتما زده بشه. خلاصه برداری نکات و فرمول ها برای روزهای پایانی توصیه می شه. در این درس به راحتی میشه 80% سوالات رو پاسخ داد.
درس تئوری های مدیریت (55%)
کتاب دکتر جلیلیان. با توجه به بودجه بندی سوالات سال های قبل بنظرم فقط بخش اول و دوم (مبانی سازمان و تئوری سازمان) کافیه و حدود 90% سوالات رو پوشش میده (در این دو بخش نیز برخی فصل ها سوال خیز و از برخی دیگر اصلا سوال نمیاد و نباید خوانده شود). اولا تست کنکور سال های قبل در پایان هر فصل به جا افتادن مطالب کمک شایانی می کنه. دوما بنظرم در این درس با روش "کدینگ" میشه درصد مناسبی کسب کرد.
درس مدیریت اسلامی (47%)
کلاس نکته و تست احسانی. درسی که خیلی باهاش مشکل داشتم و در کنکور کارشناسی ارشد %11- !!
کتاب آقای مقیمی خیلی حجیم هست برای همین با 12  ساعت کلاس جمع بندی نکته و تست و مرور هر روز جزوه کلاس، تونستم از 10 تا سوال 5 تا درست و یک غلط بزنم.
درس بازاریابی پیشرفته (44%)
کتاب آقای جلیلیان. بنظرم مشابه درس تئوری هست و باید به بودجه بندی بسیار توجه کرد و فقط فصل های مهم و سوال خیز رو خوند. تعاریف و مفاهیم در این درس اهمیت دارن و تحلیل سوال هایی که سرجلسه مطرح می شه و جدید هست تعیین می کند که مطالعه خوب و مفهومی بوده یا نه. تنوع در مطرح کردن نوع سوال و تحلیل در این درس بسیار بالاست و مطالعه مفهومی از این جهت اهمیت داره
درس استراتژیک پیشرفته (44%)
کتاب آقای جلیلیان. این درس ممکنه کمی گنگ و سخت بنظر برسه اما کلید آن ساختاردهی و چارچوب بندی مطالب هست. باید با رسم نمودارها، ماتریس ها و مطالعه عمیق (حتی سرچ در اینترنت و گریزی به کتاب های مرجع) ، مطالب رو تا حد ممکن مفهومی یاد گرفت.
استعداد تحصیلی (54%)
کتاب یا کلاس آقای طورانی. بنظرم قلق این درس رو میشه با فیلم های موجود در سایت ها، سوالات سال های قبل، کتاب های موجود و... فهمید و به راحتی 30% کسب کرد. اما  درصد 50 برای کسب رتبه برتر کافیه.
زبان (6%)
من خیلی فرصت نداشتم برای این درس وقت بزارم و صرفا کمی گرامر خوندم و 3 تا تست زدم
 
 چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
یک مقاله علمی-پژوهشی داخلی

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟ اگر به گذشته برمی گشتید چه کارهای دیگری رو برای آمادگی کنکور انجام می دادید و چه کارهایی رو انجام نمی دادید؟
1- بودجه بندی سوالات سال های قبل بسیار مهم هست و در زمان وانرژی صرفه جویی می کنه. باید هوشمندانه پیش رفت.
2- خلاصه برداری فرمول های آمار، مکاتب و نظریه ها و ماتریس های تئوری، نکات مهم و تیتروار مدیریت اسلامی، نمودارها و ماتریس های بازاریابی و استراتژیک خیلی مفید هست.
3- سوالات پایان فصل و کنکورهای اخیر حتما چندین مرتبه زده بشه چون سوال مشابه و تکراری زیاد اومده
4- "استمرار" به داشتن ساعات مطالعه مناسب و نوسان کم طی زمان واقعا معجزه می کنه.
5- تمرکز، عمیق و مفهمومی خواندن مهم ترین فاکتور در کنکور دکتری هست
6- برنامه ریزی هر ماه تا کنکور
سبک زندگی کنکوری و تمرکز روی هدف و گذشتن از هرچیزی که مرتبط با این هدف نیست

اگر به گذشته برگردم، قطعا همین مسیر رو می رم.
و کلام آخر..... به دلیل شاغل بودن و حجم درس ها اواخر آبان خواستم کنکور رو کنار بزارم اما با توصیه خانواده و انگیزه کسب رتبه تک رقمی ادامه دادم و جا داره این موفقیت هرچند کوچک رو به خانواده عزیزم تقدیم کنم
 
اول راه به خدای خودم گفتم که اگر رتبه خوبی کسب کنم همه جا و به همه می گم که این کار تو بوده. الوعده وفا !

امید سُلگی
اردیبهشت 1402