شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 07 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 52,443
بازدید دیروز: 33,746
بازدید کل: 151,764,755
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 542
کاربران حاضر: 543

مصاحبه با نوید خانجانزاده ، رتبه 12 کنکور دکتری سال 1401 مجموعه بازرگانی و راهبردی


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام عرض می‌کنم خدمت شما و دوستان عزیزی که دارند این مصاحبه رو می‌خوانند.
بنده نوید خانجانزاده هستم، رتبه ۱۲دکتری مدیریت راهبردی و بازرگانی سال ۱۴۰۱.
درصد دروس تخصصی: ۴۲.۱۹
زبان انگلیسی: ۳۱.۱۱
استعداد تحصیلی: ۲۲.۲۲

پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
پس از‌ اینکه از محل برگزاری آزمون خارج شدم، احساس خوبی نسبت به عملکردم نداشتم؛ چون که می‌دونستم از دروس تخصصی‌ اون درصدی که مدنظرم بود کسب نمی‌کنم و از این بابت خیلی ناراحت بودم. از طرفی هم می‌دیدم که داوطلبین سوالات امسال رو خیلی سخت ارزیابی کرده بودند و به همین دلیل خیلی برای رتبه حدسی نداشتم ولی با این حال با مقایسه‌ای که از درصدهای سال گذشته کردم، فکر می‌کردم که رتبه‌ام بین ۱۵-۲۰بیاد.
زمانی هم که سازمان سنجش کلید آزمون رو منتشر کرد، برای دروس تخصصی چیزی که خودم محاسبه کرده بودم بین ۴۵تا ۴۷درصد بود و برای زبان انگلیسی درصد بالاتری رو انتظار داشتم و استعداد تحصیلی تقریبا همان چیزی بود که فکر می‌کردم.

رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
بنده هر دو مقطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد رو در دانشگاه مازندران تحصیل کردم. رشته مقطع کارشناسی بنده مدیریت بازرگانی بود که با معدل ۱۷.۴۷موفق به اخذ مدرک شدم و همچنین رشته مقطع کارشناسی ارشد بنده هم مدیریت بازرگانی، گرایش بازرگانی بین‌الملل هست که معدل ۱۸.۴۶رو دارم.

آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 1401 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
بله بنده سال گذشته هم در آزمون شرکت کرده بودم و زمانیکه منابع رو تهیه کردم که مطالعه رو شروع کنم، مشکلاتی پیش اومد که متاسفانه یا خوشبختانه نشد که بخونم و بدون هیچ آمادگی‌ای در آزمون شرکت کردم و فقط هدفم این بود تا با سوالات آشنا بشم و بعد از چند سال مجددا تو فضای کنکور قرار بگیرم که رتبه ۲۳۳۸رو کسب کردم.
اگر بخوام مقایسه‌ای بین سوالات امسال و سوالات سال گذشته کنم، درس تئوری یک روند تقریبا مشابهی رو داشت طی می‌کرد اما از نظر بنده سوالات امسال نسبت به سال‌ اخیر خیلی سخت‌تر بود و سایر دروس هم تقریبا مشابه سال‌ اخیر بودند؛ درس بازاریابی به نظر بنده خیلی آسون‌تر از سال گذشته بود و درس مدیریت اسلامی هم که بیشتر سوالات رو از بخش‌های جدید آورده بودند که اگر کسی کاملا به اون بخش‌ها مسلط بود می‌تونست خیلی درصدش رو در این درس بالا ببره. همچنین درس آمار هم خیلی سوالات شبیه به سال‌های گذشته بود و به همین دلیل میشه گفت که سوالات این درس هم آسون بود.
به طور کلی به نظر بنده در مورد آزمون امسال، به جز درس تئوری، میشه گفت که آسون بود.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
بنده از تابستان برنامه‌ریزی کردم تا مطالعه دروس آمار، تئوری، بازایابی و برند رو شروع کنم، اما خوندن آمار واقعا برام سخت بود و فقط سه درس دیگه رو مطالعه کردم که باز هم مطالعه منظمی نداشتم؛ ولی خب اگر مطالعه‌ می‌کردم نهایتا ۲-۳ساعت. اما از مهر به طور جدی مطالعه تمامی دروس رو شروع کردم و روزی ۵-۶ساعت مطالعه منظمی داشتم و در کنارش کارهای پایان‌نامه رو انجام می‌دادم و از آذر ماه که پایان‌نامه رو کنار گذاشتم، روزانه ۷-۸ساعت و ماه آخر ۹-۱۰ساعت مطالعه داشتم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
بازاریابی: بنده برای درس بازاریابی کتاب کاتلر و کلر ترجمه امیر جعفری و همچنین کتاب برند دکتر شهریار عزیزی رو برای شروع در تابستان مطالعه کردم. از مهر کتاب دکتر جلیلیان و بانک تست ایشون رو تهیه کردم، که فکر می‌کنم کتاب جامعی هست.
توصیه بنده برای داوطلبینی که زمان کافی دارند این هستش که حتما کتاب کاتلر و کلر رو مطالعه کنند، بخصوص دوستانی که از رشته‌های دیگه قصد دارند تو این آزمون شرکت کنند، کتاب بسیار عالی‌ای هستش که با کمک این کتاب می‌تونند به یه تسلط اولیه‌ای از مباحث بازاریابی دست پیدا کنند. همچنین در مورد مطالعه کتاب برند دکتر عزیزی، به نظر بنده دوستان اگر فرصت کافی دارند، خوندن این کتاب خالی از لطف نیست؛ ولی می‌توانند از فصل برند کتاب دکتر جلیلیان هم استفاده کنند و تسلط بر این فصل از این کتاب کافی هست و مطالب رو برای کنکور کامل پوشش میده.
 
آمار: بنده برای این درس کتاب دکتر طورانی رو تهیه کردم.
در مورد این درس توصیه‌ای که دارم این هست که داوطلبین عزیز حتما و حتما مطالعه‌ کنند و اهمیت این درس رو نادیده نگیرند. بنده خودم جز اون دست دوستانی بودم که نمی‌خواستم اصلا مطالعه کنم و رابطه خوبی با این درس نداشتم اما یکی از پشیمانی‌هایی که دارم این هست که چرا بیشتر مطالعه نکردم.
راهکاری که بنده برای این مشکل انجام دادم، با دوستم که ایشون هم جز داوطلبین امسال بودند، درس رو باهم مطالعه کردیم که خیلی تاثیرگذار بود و به نظرم اگر کسی رو می‌شناسید که می‌تونه کمکتون کنه و کمی مسلط‌تر از شما هستش، حتما و حتما باهم مطالعه کنید. همچنین توصیه می‌کنم که فرمول‌ها رو حتما به صورت دوره‌ای یادآوری کنید. کلاس‌ نکته و تست هم شرکت کردم که پیشنهاد می‌کنم برای جمع‌بندی عالی هستند.
 
مدیریت اسلام: برای این درس فقط بانک تست دکتر جلیلیان رو تهیه کردم.
پیشنهادی که دارم این هستش که اگر زمان بسیار کافی دارید، کتاب دکتر مقیمی رو مطالعه کنید وگرنه مجموعه تستی که اشاره کردم کافی هست.
 
مدیریت استراتژیک: کتاب دکتر جلیلیان و بانک تست ایشون رو تهیه کردم.
 
تئوری: کتاب دکتر جلیلیان و بانک تست ایشون کتاب جامعی هست.
توصیه بنده اینه که اگه دنبال رتبه خوبی هستید خیلی این درس رو جدی بگیرند و حتما خیلی به نکات این درس توجه کنید. سوالات امسال در مقایسه با سال گذشته و حتی سال‌های گذشته خیلی سخت بودند.
کلاس نکته و تست هم شرکت کردم که برای جمع‌بندی پیشنهاد می‌کنم.
 
زبان انگلیسی: من برای این درس کتاب‌های زیرذره‌بین رو مطالعه کردم، هم کتابی که مختص آزمون دکتری هست و هم کتاب لغات زیرذره‌بین.
پیشنهادی که دارم برای داوطلبین این هست که یه نگاه دیگه‌ای به این درس داشته باشند، چرا که با یه درصدی بین ۳۰-۴۰می‌تونند خیلی رتبه شون رو بهتر کنند. پیشنهاد دیگه بنده این هست که حتما و حتما زمان بگذازند برای مدیریت دفترچه عمومی، چون که بنده برای دروس عمومی زمان کم آوردم و درصدی که از زبان انتظار داشتم خیلی بالاتر از درصدی که زدم بود.
 
استعداد تحصیلی: بنده برای این درس کتابی مطالعه نکردم و فقط ۲ماه آخر شروع کردم به تست زدن و همچنین بررسی نکات مهمی که برای پاسخ دادن به دو بخش اول نیاز هستش.
کلاس نکته و تست هم شرکت کردم.

چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
بنده ۱مقاله کنفرانسی و ۱مقاله علمی - پژوهشی دارم.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟ اگر به گذشته برمی گشتید چه کارهای دیگری رو برای آمادگی کنکور انجام می دادید و چه کارهایی رو انجام نمی دادید؟
به طور کلی به داوطلبین گرامی پیشنهاد می‌کنم که هیچ درسی رو کنار نگذارند و همه رو مطالعه کنند. علاوه بر این، نکات جدیدی که به دروس تئوری و مدیریت اسلام مثل امسال اضافه شده حتما مطالعه کنند و نادیده نگیرند؛ چون امسال یه بخش اعظمی از سوالات درس اسلام از نکات جدید بود و اگر کسی مطالعه کامل داشت می‌تونست بیش از ۵۰درصد سوالات رو پاسخ بده. همچنین درس تئوری هم از نکات جدید سوال اومده بود.
نکته دیگه‌ای که می‌تونم اشاره کنم در مورد دوران جمع‌بندی هستش که بسیار به بنده کمک کرد؛ به نظر بنده ۴۰-۵۰روز آخر دوران بسیار مهمی هست که برای اثبات مطالبی که خونده شده. حتما داوطلبین عزیز برنامه خوبی برای این دوره داشته باشند. همچنین از زمانی که مطالعه رو شروع می‌کنند، برنامه و اهداف بلندمدت رو حتما در نظر بگیرند که با یه دید بلندمدت برای مطالعه دروس برنامه‌ریزی کنند.
اگر این امکان وجود داشت که بنده به گذشته برگردم و مجددا این مسیر رو طی کنم، مدیریت دفترچه عمومی رو تمرین می‌کردم؛ چون واقعا تو جلسه آزمون حین پاسخگویی به دروس عمومی گیج بودم و زمان زیادی رو از همین بابت از دست دادم و همچنین درس آمار رو با جدیت بیشتری مطالعه می‌کردم؛ چون که فکر می‌کردم سخت باشه اما به راحتی می‌شد ۱۰تا ۱۲سوال رو پاسخ داد که کاملا راحت بودند.
علاوه بر تمامی مسائلی که عرض کردم، دوستان عزیز سوالات سال‌های گذشته رو با توجه بیشتری بررسی کنند؛ چون که سوالات مشابه تو آزمون خیلی دیده میشه، به خصوص سوالات درس آمار رو حتما با توجه بیشتری بررسی کنند.
 
و در آخر هم آرزوی موفقیت می‌کنم برای تمامی دوستانی که قرار هست این راه سخت و شیرین رو سپری کنند امیدوارم که با این مصاحبه کمکی کرده باشم تا این مسیر کمی برایشان راحت‌تر بشود و همچنین به بهترین نتایج دست پیدا کنند و مطمئن باشند که اگر تلاش کنند حتما و حتما به نتیجه‌ای که در نظر دارند، دست پیدا خواهند کرد.