شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
شنبه 03 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 12,651
بازدید دیروز: 52,631
بازدید کل: 157,666,654
کاربران عضو: 2
کاربران مهمان: 147
کاربران حاضر: 149

 مصاحبه با محسن حیدری زاده طالخونچه، رتبه 10 کنکور دکتری سال 1400 مجموعه مدیریت صنعتی

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفاً درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با نام و یاد خدا و عرض سلام و ادب و احترام و تشکر بابت سایت خوبی که دارید.
محسن حیدری زاده طالخونچه هستم، رتبه 10 کنکور دکترای سال 1400 رشته مدیریت صنعتی
دروس تخصصی: 30.38 درصد
استعداد تحصیلی: 16.67درصد
زبان انگلیسی: 5.56 درصد 

پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه‌ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می‌زدید نزدیک بود؟
من یک هدفی داشتم و آن قرار گرفتن در جمع 10 نفر اول ایران در کنکور دکترای 1400 رشته مدیریت صنعتی بود و برای رسیدن به این هدف با تمام وجودم تلاش کردم و با کمک خدا به هدفی که داشتم دست پیدا کردم و قبل و بعد از برگزاری آزمون دکترای 1400، توقع قرار گرفتن در جمع 10 نفر اول ایران در کنکور دکترای 1400 را داشتم .درصدهای اعلامی در کارنامه با درصدهایی که حدس می‌زدم نزدیک بود. 

رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ‌التحصیل شده‌اید؟
فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی رشته مهندسی صنایع گرایش تولید صنعتی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد و فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت صنعتی گرایش تولید و عملیات از دانشگاه تهران هستم و با معدل 16.25 از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شدم.  

آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 1400 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می‌کنید؟
سال گذشته در زمانی که آماده دفاع از پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد می‌شدم با 20 درصد از توانم در کنکور دکترای رشته مدیریت صنعتی شرکت کردم و رتبه 84 را کسب کردم و به علت اینکه بیشتر درگیر کارهای دفاع از پایان‌نامه‌ام بودم و وقت زیادی را برای مطالعه دروس کنکور نداشتم و با 20 درصد از توانم در سر جلسه حاضر شدم، لذا ترجیح دادم انتخاب رشته نکنم، چون مطمئن بودم اگر با تمام توانم در سر جلسه کنکور دکترا حاضر شوم در جمع 10 نفر اول ایران در کنکور دکترا قرار می‌گیرم و تصمیم گرفتم پس از دفاع از پایان‌نامه‌ام با تمام توانم در کنکور دکترای 1400 شرکت کنم. در مورد مقایسه سطح سؤالات کنکور دکترای 1400 با کنکورهای سال‌های قبل این نکته را متذکر می‌شوم که بدون هیچ‌گونه تردیدی کنکور دکترای 1400 بالاترین سطح را نسبت به کنکورهای سال‌های قبل داشت و این موضوع از کاهش محسوس درصدهای داوطلبان کنکور دکترای 1400 کاملاً واضح است. البته سؤالات درس آمار در کنکور امسال باعث شد که کنکور دکترای 1400 پرحاشیه ترین کنکور نسبت به کنکورهای سال‌های قبل باشد و سؤالات درس آمار حواشی بسیار زیادی را بعد از کنکور ایجاد کرد که در ادامه مصاحبه در این مورد صحبت خواهم کرد.

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی مؤسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود مؤثر می‌دانید؟
با توجه به شیوع بیماری کرونا در ایران و دنیا انتظار داشتم کلاس‌های اساتید مطرح در دو درس زبان انگلیسی و استعداد تحصیلی به‌صورت آنلاین برگزار شود و اگر کلاس‌ها به‌صورت آنلاین برگزار می‌شد، می‌توانستم در کلاس‌های آموزشی اساتید مطرح دو درس زبان انگلیسی و استعداد تحصیلی شرکت کنم اما متأسفانه کلاس‌ها به‌صورت حضوری و در شهر تهران برگزار شد و واقعاً شرکت در این کلاس‌ها برایم مقدور نبود و باوجوداینکه در دو درس زبان انگلیسی و استعداد تحصیلی نیاز بسیار زیادی به کلاس‌های آموزشی داشتم اما به علت عدم دسترسی به کلاس‌های آموزشی موفق به حضور در کلاس‌های آموزشی نشدم و همین موضوع باعث شد که آن‌طور که می‌خواستم عملکرد موفقی در دو درس زبان انگلیسی و استعداد تحصیلی در سر جلسه کنکور نداشته باشم و با زحمت زیاد در یک کنکور آزمایشی که در شهر اصفهان برگزار ‌شد، شرکت کردم و البته شرکت در این کنکور آزمایشی جامع برای قرار گرفتن در شرایط کنکور برایم مفید بود. من در شهر طالخونچه زندگی می‌کنم، این شهر باوجود دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های معتبر ایران امکانات زیادی ندارد. من باوجود اینکه به هر موفقیتی که می‌خواستم دست پیدا کردم اما برای رسیدن به موفقیت‌های بزرگی که به آن‌ها دست پیدا کردم سختی‌های بیش‌ازحدی را کشیدم و روزهای بسیار سختی را گذراندم و واقعاً یکه و تنها با این سختی‌ها مبارزه کردم و البته اگر در شهرهای بزرگ زندگی می‌کردم نیازی نبود که سختی بیش‌ازحد بکشم و با مشکلات کمتری به موفقیت‌های بزرگ دست پیدا می‌کردم. باوجوداینکه شهر طالخونچه 1000 سال قدمت دارد اما متأسفانه به‌تناسب قدمتی که دارد پیشرفت نداشته است و شاهد مهاجرت نخبگان علمی شهر طالخونچه به شهرهای بزرگ ایران بوده‌ایم. مسائل و مشکلات شهر طالخونچه مستلزم رسیدگی فوری و جدی مسئولین کشورمان می‌باشد. این صحبت‌ها را کردم تا با رسیدگی مسئولین کشورمان، در آینده کمبود امکانات شرایط را برای افرادی که در شهر طالخونچه زندگی می‌کنند و قصد دارند مانند من به موفقیت‌های بزرگ دست پیدا کنند، بیش‌ازحد سخت نکند.مطمئن هستم صدای من به گوش مسئولین رده‌بالای کشورمان خواهد رسید و امیدوارم مسئولین کشورمان به مسائل و مشکلات شهر طالخونچه رسیدگی فوری و جدی داشته باشند.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به‌طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟ 
از اوایل آذرماه شروع به مطالعه کردم و در اوایل روزانه 4 ساعت مطالعه داشتم و به‌مرورزمان ساعات مطالعه را افزایش دادم و ماه آخر روزانه 8 ساعت و هفته آخر روزانه 10 ساعت مطالعه داشتم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه‌های خاصی به داوطلبان دارید؟
آمار: برای این درس از روش جدیدی استفاده کردم. در ابتدا تست‌های آزمون‌های ورودی دکترای مجموعه مدیریت که در فصل 15 کتاب آمار و احتمال ویژه آمادگی آزمون ورودی دکترا (Ph.D) تألیف هادی رنجبران آورده شده است را بررسی کردم. به‌طوری‌که با بررسی یک سؤال که در کنکور دکترای مدیریت طرح ‌شده بود و مشخص شدن مبحثی که سؤال از آن طرح شده بود به متن کتاب رجوع می‌کردم و مبحثی که سؤال از آن طرح شده بود را در متن کتاب مطالعه می‌کردم و سپس تست‌هایی که از آن مبحث در کنکورهای دکترای رشته مدیریت و کنکورهای رشته‌های مختلف که در فصل 15 کتاب مذکور آورده شده است را حل می‌کردم و به ترتیب برای همه سؤالات همین کار را ادامه دادم.ضمن اینکه فرمول‌هایی که در حل سؤالات استفاده می‌شد را یادداشت می‌کردم و فرمول‌ها را در طی دوران آمادگی برای کنکور و مخصوصاً در دوران جمع‌بندی مرور می‌کردم. البته به داوطلبانی که مانند بنده در درس آمار و دروس محاسباتی قوی هستند توصیه می‌کنم از این روش استفاده کنند، چون هم سریع‌تر و هم با بازدهی بیشتر به نتیجه می‌رسند و به داوطلبانی که در درس آمار و دروس محاسباتی قوی نیستند توصیه می‌کنم از این روش استفاده نکنند و از پایه شروع به مطالعه درس آمار کنند تا در درس آمار عملکرد خوبی در سر جلسه کنکور داشته باشند. البته سؤالات درس آمار در کنکور امسال بسیار بحث‌برانگیز بود،زیرا 3 سؤال از 16 سؤال این درس در کنکور امسال مشکل داشت. من سر جلسه کنکور هر 3 سؤال را به‌درستی حل کردم اما جواب در گزینه‌ها نبود و با توجه به اینکه درس آمار اولین درسی بود که به سؤالات آن در سر جلسه کنکور پاسخ دادم، این موضوع باعث شد، استرس شدیدی در دقایق ابتدایی کنکور داشته باشم. سؤالات این درس باعث شد حواشی بسیار زیادی بعد از جلسه کنکور ایجاد شود و کنکور دکترای 1400 پرحاشیه ترین کنکور نسبت به کنکورهای سال‌های قبل بود.
مبانی سازمان و مدیریت: من برای این درس از کتاب تئوری‌های مدیریت تألیف سید رضا سیدجوادین و حسین جلیلیان، انتشارات نگاه دانش استفاده کردم و داوطلبان اکثر سؤالات را با مطالعه این کتاب می‌توانستند پاسخ دهند و البته برخی از سؤالات از این کتاب طرح نشده بود. نکته مهم اینکه تمامی سؤالات این درس در کنکور امسال از کتاب مبانی سازمان و مدیریت تألیف سید محمد مقیمی طرح شده بود. به داوطلبان توصیه می‌کنم ابتدا کتاب مبانی سازمان و مدیریت تألیف سید محمد مقیمی را مطالعه کنند و درصورتی‌که فرصت داشتند بخش اول و بخش دوم کتاب تئوری‌های مدیریت تألیف سید رضا سیدجوادین و حسین جلیلیان (از فصل 1 تا فصل 22) به انضمام فصول 24 و 25 و 30 این کتاب را مطالعه کنند.
اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام: کتاب 2000 تست اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام تألیف سید محمدتقی حسینی مرام، انتشارات نگاه دانش را مطالعه کردم و بیش از نیمی از سؤالات با مطالعه بخش‌های اول و دوم این کتاب قابل پاسخ بود. نکته مهم اینکه تمامی سؤالات این درس از کتاب اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام تألیف سید محمد مقیمی طرح شده بود. به داوطلبان توصیه می‌کنم ابتدا کتاب اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام تألیف سید محمد مقیمی را مطالعه کنند و درصورتی‌که فرصت داشتند بخش‌های اول و دوم کتاب 2000 تست اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام تألیف سید محمدتقی حسینی مرام را مطالعه کنند.
مدیریت تولید پیشرفته: سؤالات این درس منبع مشخصی ندارد و واقعاً مشخص نیست سؤالات از چه کتابی طرح می‌شود و چند سالی هست که داوطلبان به خاطر مشخص نبودن منبع این درس با مشکل مواجه شده‌اند. من کتاب مدیریت تولید مدرسان شریف که برای آمادگی در کنکور کارشناسی ارشد مطالعه کردم را مجدداً استفاده کردم که البته زیاد رضایت‌بخش نبود. من درصد 73.33 را در کنکور کارشناسی ارشد از درس مدیریت تولید کسب کردم ولی واقعاً در کنکور دکترا تعداد کمی از سؤالات درس مدیریت تولید پیشرفته را می‌شود پاسخ داد و داوطلبان باید این را بدانند تا زمانی که منبع این درس مشخص نشود، از این درس درصد بالایی را نمی‌توانند کسب کنند.
تحقیق در عملیات پیشرفته :منبع این درس مانند درس مدیریت تولید پیشرفته مشخص نیست و تصمیم گرفتم این درس را کامل حذف کنم تا هم در دورانی که برای شرکت در کنکور دکترای 1400 آماده می‌شدم وقت بیشتری برای مطالعه دروس دیگر داشته باشم و هم در سر جلسه کنکور برای پاسخ دادن به سؤالات دفترچه شماره 1 که حاوی سؤالات دروس تخصصی است با مشکل کمبود زمان مواجه نشوم. توصیه‌ای به داوطلبان در مورد منابع این درس نمی‌توانم داشته باشم اما اگر داوطلبان این درس را حذف کنند هم در دوران آمادگی برای کنکور و هم در سر جلسه کنکور دچار مشکل کمبود زمان نمی‌شوند.
استعداد تحصیلی و زبان عمومی :همان‌طور که گفتم برای این دو درس نیاز بسیار زیادی به کلاس‌های آموزشی داشتم که متأسفانه به علت عدم دسترسی به کلاس‌های آموزشی موفق به حضور در کلاس‌های آموزشی نشدم و تنها کاری که برای درس استعداد تحصیلی از دستم برمی‌آمد، کار کردن بر روی تست‌های سال‌های قبل بود که مطابق انتظارم در سر جلسه کنکور کارایی نداشت و درصد خوبی کسب نکردم و در مورد درس زبان هم برای قسمت واژگان کتاب زبان عمومی زیر ذره‌بین جلد اول تألیف هادی جهانشاهی، الناز یوسف زاده بری، انتشارات نگاه دانش را استفاده کردم که از 111 درس این کتاب فرصت کردم 60 درس را مطالعه کنم و البته در سر جلسه کنکور هم با مشکل کمبود زمان مواجه شدم و مطابق انتظارم برای این درس هم درصد خوبی کسب نکردم. واقعاً مشکل کمبود امکانات و دسترسی نداشتن به کلاس‌های آموزشی من را در پاسخ دادن به سؤالات دفترچه شماره 2 کنکور دکترا که حاوی سؤالات دروس زبان و استعداد تحصیلی بود، با مشکل مواجه کرد و باوجوداینکه در این مورد در ابتدای مصاحبه صحبت‌هایی را داشتم اما صحبت‌های زیادی را باز هم در این مورد دارم که البته بیش از این در این مورد در این مصاحبه صحبت نمی‌کنم و در آینده و در فرصت مناسب صحبت‌هایم را به‌طور کامل با مسئولین رده‌بالای کشورمان به‌صورت مکتوب در میان خواهم گذاشت.

چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین‌المللی، کنفرانس، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و... در سابقه خود دارید و به‌طورکلی لطفاً درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
در مقطع کارشناسی ارشد موفق شدم به‌صورت انفرادی 7 مقاله کنفرانسی بین‌المللی را نگارش کنم و تابه‌حال 5 مقاله از 7 مقاله نگارش شده را چاپ کردم که هر 5 مقاله چاپ‌شده موردپذیرش کنفرانس‌های معتبر دنیا قرار گرفته است. رتبه 23 کنکور کارشناسی ارشد رشته مدیریت صنعتی هستم و از زمانی که مقاله‌هایم موردپذیرش کنفرانس‌های معتبر دنیا قرار گرفت، دعوتنامه‌های زیادی از کشورهای معتبر دنیا برای امر ادامه تحصیل در مقطع دکترا برای بنده ارسال شده است و اسناد دعوتنامه های کشورهای معتبر دنیا جزو رزومه علمی بنده می‌باشد.

به‌طورکلی چه توصیه‌هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟ اگر به گذشته برمی گشتید چه‌کارهای دیگری رو برای آمادگی کنکور انجام می‌دادید و چه‌کارهایی رو انجام نمی‌دادید؟
قبل از اینکه هرگونه توصیه‌ای به داوطلبان کنکور دکترا داشته باشم، لازم می‌دانم به‌تمامی داوطلبان کنکور دکترا، به خاطر شرکت کردن در کنکور دکترا، خارج از هرگونه نتیجه‌ای که در این ماراتن علمی کسب می‌کنند، تبریک عرض کنم، چون به نظر من شرکت کردن در کنکور دکترا برای هر فردی باعث افتخار است. توصیه اصلی من به داوطلبان، استفاده بهینه از زمانی است که در اختیار دارند. با تلاش زیاد و پشتکار خوب می‌توانید به نتیجه دلخواهتان برسید. سعی کنید به‌موقع برای آمادگی در کنکور شروع به مطالعه کنید تا زمان کافی برای آمادگی در کنکور را در اختیار داشته باشید. تمام توان خود را برای موفقیت در کنکور بکار بگیرید و بر خدا توکل کنید. عملکردتان در سر جلسه کنکور باید سنجیده، دقیق و درعین‌حال سریع باشد تا بتوانید موفق شوید. کنترل استرس و فشار روحی در سر جلسه کنکور برای موفقیت در کنکور، بسیار حائز اهمیت است. باهدف و باانگیزه برای آمادگی در کنکور درس بخوانید. اهداف بزرگ در سر داشته باشید و به‌تناسب اهدافتان تلاش کنید تا به موفقیت‌های بزرگ دست پیدا کنید. در سکوت تلاش کنید و اجازه دهید موفقیت‌های شما به‌جای خودتان صحبت کنند. داوطلبانی که با مشکل کمبود امکانات مواجه هستند باید تلاش بسیار زیادی نسبت به داوطلبان دیگر داشته باشند تا بتوانند موفق شوند. موفقیت‌های بزرگ از قدم‌های کوچکی که برمی‌دارید حاصل می‌شود و انتظار رسیدن به موفقیت‌های بزرگ در زمان کوتاه را نداشته باشید. روحیه‌ی خود را در طی دوران مطالعه برای آمادگی در کنکور در سطح بالایی نگه‌دارید. ضمناً مصاحبه‌ی تمامی رتبه‌های برتر کنکور دکترای امسال را مطالعه کنید، بهترین مشاوره‌ها را می‌توان از این مصاحبه‌ها به دست آورد و همچنین مطالعه‌ی این مصاحبه‌ها در طی دوران آمادگی برای کنکور عامل بسیار مؤثری برای افزایش انگیزه می‌باشد. در مورد قسمت دوم سؤالتان این نکته را متذکر می‌شوم که اگر به گذشته برمی‌گشتم، کارهایی که برای موفقیت در کنکور دکترای 1400 انجام دادم را بدون هیچ تغییری مجدداً انجام می‌دادم، چون مسیر درستی را برای موفقیت در کنکور دکترا طی کردم. در پایان از اساتید بزرگوارم که من را در این مسیر کمک کردند تشکر می‌کنم و برای تمامی داوطلبان کنکور دکترای سال آینده در سرتاسر کشورمان آرزوی موفقیت دارم.