مصاحبه با آرین صدرایی ، رتبه 2 کنکور دکتری سال 1400 مجموعه مدیریت صنعتی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام و وقت به خیر
آرین صدرایی هستم، رتبهی دو کنکور دکتری ۱۴۰۰، مدیریت صنعتی.
دروس تخصصی 32.07
استعداد 14.44 درصد
زبان 61.11 درصد
دروس اختصاصی ۳۲تست زدم؛
آمار ۱۲تست (۱غلط)
مدیریت ۶تست (۱غلط)
مدیریت از دیدگاه اسلام صفر
تحقیق در عملیات ۱۰تست (۲غلط)
تولید ۴تست (۱غلط)
استعداد تحصیلی ۷تست (۲غلط)
زبان ۲۱تست (۲غلط)
پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
درصدهایی که بعد از آزمون برآورد کردم دقیقا همون درصدهایی بودن که زده بودم ولی در مقایسه با سالهای قبل فکر کردم که نمرهی لازم برای رتبهی خیلی خوب رو نیاوردم. در کل انتظار رتبهای حدود ۱۵یا کمتر رو داشتم.
رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی: مهندسی صنایع دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب خوندم با معدل ۱۴.۸۸
کارشناسی ارشد: مدیریت صنعتی- تحقیق در عملیات دانشگاه غیر انتفاعی خاتم خوندم با معدل ۱۸.۱۲
آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 1400 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
خیر، اولین بار بود که در کنکور دکتری شرکت میکردم. از اونجایی که سوالات سالهای قبل رو به صورت کنکور توی خونه از خودم امتحان گرفته بودم، با روند و سطح سوالات آشنا بودم و فکر میکنم سطح امسال تفاوت چندانی با سالهای قبل نداشت. به نظرم درس تئوری مدیریت کمی سختتر شده بود و درس مدیریت تولید هم کماکان از هیچ روندی پیروی نمیکنه و جواب دادن به سوالاتش (اقلاً برای من) دشوار بود.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
حدودا از ماههای مرداد و شهریور شروع کردم و روزانه بین ۴تا ۵ساعت مطالعه داشتم. اوایل آذر ماه متاسفانه به ویروس کرونا مبتلا شدم و حدودا ۲هفته هیچ درسی رو نتونستم مطالعه کنم. بعد از بهبودیم از روزی ۶ساعت شروع کردم و دو ماه آخر به طور میانگین روزی ۸ساعت درس میخوندم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
آمار: کتاب آمار و احتمالات مونگومری و کتاب آمار و کاربرد آن در مدیریت عادل آذر و منصور مومنی
تئوری مدیریت: کتابهای تئوری مدیریت و بانک سوالات دکتر سید جوادین که تقریبا تمام سوالات رو پوشش میدن.
مدیریت تولید: کتاب دکتر جعفرنژاد
تحقیق در عملیات: کتابهای تحقیق در عملیات پیشرفته عادل آذر، تحقیق در عملیات پیشرفته عارفه فدوی و تحقیق در عملیات پیشرفته لعیا الفت
زبان: من چون پایهی زبانم خوب بود فقط کتابهای ۵۰۴و ۱۱۰۰برای لغات خوندم و تستهای سالهای قبل دکتری، ارشد مدیریت و ارشد صنایع رو هم زدم.
استعداد تحصیلی: سوالات کنکور تمام گروهها در سالهای قبل که بسیار زیاد هم هستن (با توجه به اینکه این درس از ۴بخش تشکیل شده، توصیه میکنم روی بخشهایی که قویترن تمرکز کنن و سر جلسه مستقیم برن سراغ تستای همون بخش).
چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
۳تا مقالهی همایشی دارم. الآن هم پایاننامهی ارشدم رو به صورت مقاله درآوردم و منتظر جواب داوری مجله هستم.
شغل ثابت ندارم ولی به طور پاره وقت در دفتر مشاوره مدیریت فعالیت میکنم.
- به نظرم با توجه به اینکه افراد متفاوت هستن نمیشه فرمول خاصی برای موفقیت در آزمون دکتری تجویز کرد ولی به طور کلی توصیهام اینه که برای خودشون هدف تعیین کنن، در راستاش برنامهریزی کنن و از خودشون بازخور بگیرن. با توجه به نمونه کارنامههایی که در سایت هستن، هر کسی میتونه با توجه به نقاط ضعف و قوتش برای خودش درصدهای هدفی رو در نظر بگیره و در جهت رسیدن به اونا درسا رو مطالعه کنه.
- از قبل خودشون رو برای سوالاتی که میخوان جواب بدن آماده کنن و در آزمون مستقیماً برن سراغ همون سوالات
- سوالات سالهای قبل رو طوری بخونن که انگار قراره امسال هم بیان.
به شخصه اگر به عقب برمیگشتم به هیچ عنوان درس مدیریت از دیدگاه اسلام رو حذف نمیکردم و اقلا بخشیش رو میخوندم. همچنین شاید وقت کمتری برای درس مدیریت تولید میذاشتم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟ اگر به گذشته برمی گشتید چه کارهای دیگری رو برای آمادگی کنکور انجام می دادید و چه کارهایی رو انجام نمی دادید؟
توصیهام برای سر جلسهی آزمون هم اینه که سعی کنن کاملا تمرکزشون رو حفظ کنن و ابدا مضطرب نشن. تجربهی شخصی خودم اینطور بود که در یکی از متنهای درس زبان گیر کردم و اصرار داشتم که تستاش رو حتما بزنم. نتیجهاش این شد که هم زبانم رو خراب کردم و هم تمرکزم برای درس استعداد تحصیلی کاملا به هم خورد و اصلا نتونستم به درصدای هدفم نزدیک بشم. در درس آمار هم روی دو تست وقت زیادی رو تلف کردم که فکر میکنم تستهای غلطی بودن!
آخرین توصیهام اینه که در کارشون ثبات داشته باشن و برای مدت کوتاهی از یه سری کارهای متفرقه دوری کنن. از مقایسهی خودشون با دیگران جدا خودداری کنن و اگر میخوان اصلیترین و بزرگترین رقیبشونو ببینن کافیه توی آینه نگاه کنن!