مصاحبه با امیرحسین عزیزی ، رتبه 19 کنکور دکتری سال 1400 مجموعه کارآفرینی، آینده پژوهی و مدیریت تکنولوژی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
تخصصی 32.91 درصد، استعداد تحصیلی 26.67 درصد و زبان هم زمان کم آوردم و ریسک نکردم تستی رو جواب بدم. رتبه 19 مدیریت کارآفرینی
پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
ابتدا باید عرض کنم که پیش از برگزاری کنکور پیش بینی سه رتبه اول رو داشتم و بعد از کنکور این شرایط عوض شد. بخاطر شرایط کرونا و جو حاکم در جلسه، خودم دو حالت رو پیش بینی می کردم که یا تک رقمی و یا چند رقمی باید بشم؛ البته که هیچ کدوم از پیش بینی ها اتفاق نیفتاد.
رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی مهندسی معدن دانشگاه کاشان معدل 13.8 و ارشد مدیریت کارآفرینی دانشگاه تهران معدل 18.03
آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 1400 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
بله شرکت کرده بودم و دقیق خاطرم نیست چه رتبه ای حاصل شده بود ولی بسیار با امسال متفاوت بود. بنظرم آزمون امسال نسبت به سال گذشته کمی پیچیده تر بود در بعضی دروس.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
حقیقتا قصد شرکت در آزمون امسال رو نداشتم. به طور دقیق از اول دی تا اول اسفند مطالعه کردم و دو هفته ما قبل کنکور به خاطر مشغله هام مطالعه نداشتم. خیلی زمان و اینجور مسائل اهمیتی نداشت. فکر می کنم میانگین روزی 7 ساعت
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
- پیش زمینه خوبی از ادبیات کارآفرینی و مدیریت داشتم، البته به واسطه ی مطالعه بسیار در این حوزه. اما منابعی که برای کنکور تهیه کردم:
- استراتژیک دکتر حسین جلیلیان بسیار کتاب کامل و مفیدی هست و البته من کتاب هنر جنگ سان تزو رو هم خیلی قبل تر خونده بودم.
- تئوری مدیریت هم کتاب دکتر سیدجوادین و جلیلیان رو خوندم. البته کتاب حجم زیادی داره و زمانبره. اما من چون آشنایی داشتم با اکثر مطالب، به همین کتاب اکتفا کردم. ابتدا سریع تورق کردم و تست میزدم و مجدد جاهایی که مشکل داشتم رو مرور می کردم.
- آمار هم کتاب دکتر طورانی فکر کنم نیازی به معرفی نداره. و بسیار مفید و مناسب هست. یکسری فصل ها اهمیت بیشتری داره طبیعتا اون فصل ها رو بیشتر باید تست زد.
- برای مدیریت در اسلام کتاب دکتر مقیمی رو خوندم و چون آشنایی نداشتم با مطالب، برخلاف باورم بسیار راحت و جاری بود مطالب. تقریبا یک هفته مطالعه کتاب رو تموم کردم. بسیار کتاب خوبی هست.
- مبانی کارآفرینی هم کتاب دکتر مقیمی رو تهیه کردم و البته کتاب بسیار حجم سنگینی داره و کمی صبر و حوصله بیشتری رو میطلبه. اما لازم به حفظ خط به خط مطالب و نظریه ها نیست. میشه نظریات رو خلاصه کرد در یک چند برگه و اون ها رو تا روزهای پایانی بعد از مطالعه کتاب مرور کرد.
- برای جمع بندی هم کتاب کنکور سالهای قبل مدرسان شریف بسیار به تثبیت مطالب کمک کرد و در روزهای پایانی بسیار مناسب بود. توصیه می کنم اگر حتی تمام منابع رو هم نرسیدن بخونن، حتما تست کنکور سالهای قبل رو بزنن.
طبیعتا نمیشه یک نسخه و روش رو عمومیت داد که بقیه به همون منوال عمل کنن. اما من برنامه ریزی کرده بودم که تمام منابع رو به جز تئوری های کارآفرینی در ماه اول تموم کنم و همین اتفاق هم افتاد. و ماه دوم تئوری کارآفرینی رو شروع کردم به خوندن و در کنارش هر روز یک منبع رو مرور می کردم. و یک هفته پایانی هم مرور مجدد تمامی مطالب و تست های سال های قبل. درس استعداد تحصیلی منبع خاصی نداره و زدن تست های آزمون سالهای قبل برای آشنایی با تم سوالات و کسب مهارت کفایت می کنه
چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
- مقاله ای کار نکردم، البته تا نصفه های راه رفتیم و به سرانجام نرسید. یک کتاب تالیفی دارم و برای یک مدت کوتاهی هم در حوزه کسب و کارهای نوپا و تدوین طرح کسب و کار تدریس می کردم. سابقه فعالیت در اکوسیستم استارتاپی رو داشتم. مدتی هم هست که تصمیم گرفتیم از دانش و منابع و امکانات که در اختیار داریم استفاده کنیم و در حال ساخت مستند اقتصادی اجتماعی هستیم که ان شاا... مفید فایده واقع بشه
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟ اگر به گذشته برمی گشتید چه کارهای دیگری رو برای آمادگی کنکور انجام می دادید و چه کارهایی رو انجام نمی دادید؟
ببینید شرایط متفاوت هست ولی من امسال اگر تعداد سوالات زیادی رو پاسخ نمی دادم قطعا رتبه ی بهتری رو کسب می کردم. سر جلسه کنکور لازم نیست که مدام پاسخنامه رو نگاه کنن و ببینن که چه تعداد سوالاتی رو جواب دادن و استرس بگیرن. چون من اکثرا تخصصی درصد بالای 50 میزدم و امسال هم سوالات درست زیادی رو جواب داده بودم ولی طمع کردم و سوالاتی که بین دو گزینه شک داشتم رو هم پاسخ دادم و خب درصد خیلی مناسبی حاصل نشد. به دوستان پیشنهاد میدم که استرس زمان و سنگینی منابع رو نداشته باشند. اگر برنامه ریزی درست متناسب با شرایط خودشون داشته باشن و به اون پایبند باشن قطعا رتبه خوبی حاصل میشه. فارغ از تمام این حرف ها چون تصمیمات ما در زندگی اطرافیان و آیندگان هم تاثیر گذاره، اگر تصمیم گرفتیم و متعهد و پایبند بودیم، قطعا نتیجه هر چیزی که باشه ما رو سعادتمند می کنه.