شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 29,229
بازدید دیروز: 33,746
بازدید کل: 151,741,541
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 125
کاربران حاضر: 126

مصاحبه با محمد رضا حبیب آگهی ، رتبه 18 کنکور دکتری سال 1400 مجموعه مدیریت دولتی

سلام

محمد رضا حبیب آگهی هستم، متولد ۱۳۷۵، شیراز
 
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
متشکرم.
با تخصصی ۳۳.۳۳، استعداد ۵۶.۶۷ و زبان ۳.۳۳، رتبه ۱۸شدم.
 
پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
سر جلسه متوجه شدم تخصصی‌ها خیلی سخت طراحی شدن. با توجه به اینکه تخصصی کنکور سال های قبل رو که برای آمادگی کار میکردم، نزدیک به ۵۰درصد میزدم، بلافاصله بعد از اینکه کلیدها اومد فهمیدم درصد تخصصیم حدود ۳۵هس و اصلا خوب نشده. حدس میزدم رتبه حدود ۴۰بشم. اما خب ظاهراً برای همه خیلی سخت بوده و میانگین درصد ها پایین بوده کلا امسال.
 
رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
لیسانس رو از دانشگاه شیراز گرفتم، رشته مهندسی بیوسیستم. ارشد مهندسی صنایع بودم گرایش سیستم های کلان، از دانشکده مدیریت و مهندسی پیشرفت دانشگاه علم و صنعت.
 
آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 1400 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
خیر، بار اول بود که کنکور مدیریت دولتی میدادم. به نظرم عمومی ها طی این سال‌ها تغییر خاصی نکرده و تقریبا همیشه تو یک سطحه. اما تخصصی هم امسال هم دوره قبل، واقعا سنگین طراحی شده بودن و گزینه ها خیلی شبیه به هم بود. همین باعث شد چند تا تست از مطالبی که مسلط بودم از دست بدم.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از آبان ماه شروع کردم و تقریبا روزی ۵ساعت میخوندم. به مرور بیشتر شد و از بهمن تا نیمه اسفند که آزمون بود روزی ۹ساعت میخوندم.
با اینکه قبل از مطالعه برای کنکور تو حوزه مشاوره مدیریتی فعالیت داشتم ولی چون لیسانس و ارشد مدیریت نبودم، با بعضی از مباحث بار اول بود که مواجه میشدم و مسلط شدن رو اونا خیلی ازم وقت می‌گرفت.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
برای آمار از کتاب و کلاس دکتر طولانی استفاده کردم که تنها کلاسی بود که رفتم. بیشترین درصد تخصصیم هم مربوط به آمار بود ( ۶۷درصد)
برای تئوری مدیریت، مبنا رو گذاشتم فقط روی کتاب دکتر مقیمی. در کنارش جزوه dc آقای شریفیان استفاده میکردم که کمک زیادی کرد و برای بعضی فصل‌ها جزوه تست خط به خط آقای پورشفیع که همگی بر پایه کتاب دکتر مقیمی هستن‌.
برای اسلام هم از جزوه dc با محوریت کتاب دکتر مقیمی استفاده کردم اما کلا نتونستم باهاش ارتباط برقرار کنم و چون مرور خوبی نداشتم نتونستم درصد خوبی بزنم. جزوه های خلاصه و بررسی دقیق تست های سال های قبل به نظرم برای این درس راهکارهای بهتری هستن.
برای خط مشی گذاری و مدیریت دولتی از دو کتاب دکتر بیگی استفاده کردم‌‌. برای من که بصورت آکادمیک با این مباحث آشنا نبودم شروع خیلی خوبی بود اما اگر دنبال درصدهای بالا هستین تو این دو تا درس حتما باید رفرنس های اصلی و بیشتری مطالعه کنید و البته آماده باشید سر جلسه سوالاتی مطرح شه که تو هیچ منبعی پیدا نمیشه. یک ماه مونده به کنکور هم از کتاب خط مشی‌گذاری آقای اسدزاده تست زدم، شاید بهتر بود زودتر شروع میکردم.
برای عمومی ها حتما باید نقطه قوت خودتون رو پیدا کنید. بطور مثال من تقریبا کل زمان بخش عمومی رو گذاشتم برای استعداد و در استعداد هم روی بخش های کمی، منطقی و تحلیلی و نه درک مطلب. چون به تجربه فهمیده بودم نتیجه بهتری میگیرم و معمولا تست های زبان هم جوری طراحی میشن که امکان اشتباه زدن گزینه ها بالاس. کلا هم برای این دو درس فرصت مطالعه نداشتم و فقط تست های چند سال قبل رو زده بودم.

چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
رزومه:
تقریبا یک سال همزمان با اواخر دوره ارشد، تو یه شرکت مشاوره مدیریت، تو حوزه استراتژی و مدیریت فرآیند مشغول به کار بودم، که باعث شد تو بعضی از مفاهیم تئوری مدیریت، قبل از مطالعه تسلط نسبی داشته باشم.
یه دونه مقاله داخلی و یه مقاله هم توی یک یک ژورنال بین المللی دارم.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟ اگر به گذشته برمی گشتید چه کارهای دیگری رو برای آمادگی کنکور انجام می دادید و چه کارهایی رو انجام نمی دادید؟
مجموعا سعی کنید برای هر درس، یک یا دو منبع مهم رو انتخاب کنید و روی اون ها مسلط باشید، حتما نتیجه بهتری میگیرید نسبت به اینکه به صورت سطحی چندین منبع رو مطالعه کنید.
مطالعه گروهی می‌تونه به سرعت مطالعه تون کمک کنه، چیزی که من بخاطر وضعیت کرونا و تغییر رشته ازش محروم بودم‌.
برنامه مدونی برای مرور داشته باشید. مثلا مرور های ۲۴ساعته، ۷۲ساعته، هفتگی و ماهانه پیشنهاد خوبیه. اما خودتون باید متوجه شین بهینه ترین مدلی که مطالب رو از حافظه کوتاه مدت‌ به حافظه بلند‌مدتتون انتقال میده چجوریه و از همه حواس‌تون استفاده کنید برای سرعت بخشیدن به این کار.
مثلا حتما سعی کنید توی خلاصه هاتون از نمادهای بصری استفاده کنید. علاوه‌ بر اون، میتونید نکات مهم درس ها یا سوالاتشون رو با صدای خودتون ضبط کنید و توی زمان های خالی‌ مث یه پادکست گوش کنید.
اگر زمان کمی دارید، حتما اول سراغ فصل های مهم دروس برید و رو اونا کار کنید، اصرار نداشته باشید حتما همه کتاب ها رو تموم کنید. از بعضی فصول سال‌هاست سوالی نیومده طبعا اولویت آخر هس برای مطالعه... خلاصه که «بهینه» باشید! سعی کنید در زمان محدودی که دارید، بیشترین بازدهی رو داشته باشید، چیزی که من از مهندسی صنایع یاد گرفتم!