مصاحبه با شبنم صالحی ، رتبه 15 کنکور دکتری سال 1400 مجموعه کارآفرینی، آینده پژوهی و مدیریت تکنولوژی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
به نام خدا
با سلام و خسته نباشید. ممنون از شما
رتبه ۱۵ دکتری کارآفرینی آینده پژوهی و مدیریت تکنولوژی ۱۴۰۰
من دروس تخصصی رو با درصد 31.22 پاسخ دادم و استعداد 51.11 درصد زدم و زبان انگلیسی رو هم سفید تحویل دادم.
پس از برگزاری آزمون، توقع چه رتبه ای را داشتید؟ آیا درصدهای اعلامی در کارنامه به درصدهایی که حدس می زدید نزدیک بود؟
من تا قبل از روز انتشار کلید انتظار رتبه ی بین ۲۰ تا ۳۰ رو داشتم. بعد از انتشار کلید دروس تخصصی رو همون چیزی که انتظار داشتم زده بودم اما کلید درس استعداد رو اشتباه دانلود کردم و تصورم بر این بود که استعداد خیلی بی دقتی کردم و درصد پایینی زدم به همین خاطر فکر میکردم که رتبه ام بین ۴۰ تا ۵۰ میشه. ولی وقتی که کارنامه رو دیدم اول تعجب آمیز بود برام ولی متوجه شدم که کلید استعداد رو اشتباه دانلود کردم.
رشته، گرایش و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چه بوده است و با چه معدلی در این مقاطع فارغ التحصیل شده اید؟
کارشناسی رو در رشته ی مدیریت بازرگانی با معدل ۱۶/۵۳البته در مدت ۶ترم (۳سال) از دانشگاه پیام نور شهرستان کرمانشاه فارغ التحصیل شدم و کارشناسی ارشد هم فارغ التحصیل رشته مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی با معدل ۱۷/۱۶ از دانشگاه روزانه کردستان شهرستان سنندج هستم
آیا در کنکورهای دکتری سالهای قبل نیز شرکت داشتید؟ در صورت شرکت، رتبه شما چند بوده است و سطح کنکور دکتری سراسری سال 1400 را در مقایسه با سالهای قبل چگونه ارزیابی می کنید؟
خیر. بار اولی هست که در آزمون دکترا شرکت میکنم. بنظرم در دروس تخصصی درس مبانی و اسلام در سطح سال های قبل بودن ولی مدیریت استراتژیک و نوآوری و نظریه های کارافرینی کمی سخت تر بودن. سوالای استعداد هم کمی گزینه هاش وسوسه کننده بودن که کوچکترین بی دقتی باعث اشتباه میشد
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
خب من تا آخر برج ۷ سرکار می رفتم و به همین خاطر نمیتونستم خیلی رو درس تمرکز کنم ولی از اول آبان تصمیم به خوندن گرفتم و ساعت کاری ام رو کمتر کردم و یا اغلب پروژه ها رو درمنزل تکمیل و پیگیری میکردم و وقتم آزادتر شد. اوایل روزی ۴ الی ۵ ساعت درس میخوندم که خیلی بازدهی و دقت بالایی نداشتم اما از اواسط دی ماه جدی تر و با برنامه تر شروع کردم و روزی بین ۸ تا۱۰ ساعت درس میخوندم. البته برای تک تک ساعات برنامه منظم داشتم
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس امتحانی کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
من درس آمار رو حذف کردم چون از دوران مدرسه با این درس مشکل داشتم پس تصمیم گرفتم که زمانی رو که صرف این درس میکنم تقسیم کنم رو دروس دیگه.
در درس مبانی سازمان هم من DLM رو خوندم. حدود ۳۹۰۰ فلش کارت بود که به طور جامع مطالب رو پوشش میداد هر جایی هم که حس میکردم توضیح مطالب کافی نیست سعی میکردم تو اینترنت مطالب تکمیل کننده رو جست وجو کنم و بخونم.
برای درس مدیریت اسلامی، من هم کتاب دکتر مقیمی رو خوندم و هم DLMهایی که از کتاب دکتر مقیمی استخراج شده بود. مزیت DLM اسلامی این بود که به صورت تست طراحی شده بود یعنی همزمان هم تست کارمیکردم و مطالب کلیدی برام مرور میشد. و به نظر من همین دو منبع کافیه چون به طور کامل سوالات پوشش داده شده بود.
در درس نظریه های کارافرینی من خودم DLM رو خوندم که این فلش کارت ها از کتاب دکتر مقیمی البته چاپ قدیم که حدود ۵۰۰ صفحه س استخراج شده بود که من اواسط بهمن متوجه شدم چاپ جدید کتاب دکتر مقیمی حدود ۱۰۰۰صفحه و مطالب بیشتری رو در بر میگیره. با این حال من تقریبا ۵۰درصد سوالای نظریه های کارافرینی رو درست جواب دادم توصیه میکنم که اگه بتونید به کتاب چاپ جدید مسلط بشید نتیجه بهتری میگیرید.
کتاب نواوری هم فکر کنم منبع مشخصی نداره. من کتاب نظام نواوری دکتررضوی رو خوندم البته خیلی مسلط نشدم به کتاب ولی تونستم بخشی از سوالا رو جواب بدم.
و بالاخره برای درس شیرین مدیریت استراتژیک کتاب دکتر جلیلیان رو خوندم و بنظرم کافی، سلیس و روان توضیح داده شده. من این کتاب رو چند بارخوندم و سر جلسه به تمامی سوالات از حیث محتوا مسلط بودم .
برای درس استعداد هم کافیه که به نوع سوالات اشنا بشید و تست کارکنید که ذهن آماده بشه و بنظرم در درس استعداد حریص نباشید فقط رو بخشی که بیشتر توانایی دارید مسلط بشید. من ۱۷سوال اول رو فقط جواب دادم که فقط۲تاش غلط بود و برای تست این درس کتاب دکتر مسیح خواه رو توصیه کنم.
برای جمع بندی مطالب و تست زنی من کتاب تست ۱۰سال اخیر مدرسان شریف رو تهیه کردم و چون جواب تست ها رو به طورکامل توضیح داده بود خیلی به من برای جمع بندی کمک کرد.
چه تعداد کتاب، مقاله داخلی و بین المللی، کنفرانس ، طرح پژوهشی و چه میزان سابقه کار، تدریس و .... در سابقه خود دارید و به طور کلی لطفا درخصوص رزومه خود توضیح دهید؟
خب من به دلیل مشغله کاری خیلی فرصت چاپ مقاله و کتاب نداشتم حتی یه برهه از ادامه تحصیل در مقطع دکترا منصرف شدم.
ولی درمجموع سه مقاله کنفرانسی و دو مقاله علمی پژوهشی دارم. البته سال ۹۸ هم یه شرکت حسابداری تاسیس کردم که علاوه بر فعالیت حسابداری در جذب و اموزش کاراموز نقش فعالی داشتیم
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور سراسری دکتری دارید؟ اگر به گذشته برمی گشتید چه کارهای دیگری رو برای آمادگی کنکور انجام می دادید و چه کارهایی رو انجام نمی دادید؟
به دوستای خوبم توصیه میکنم براتون مهم نباشه که کارشناسی و یا ارشد کدوم دانشگاه بودید یا معدلتون چند بوده فقط کافیه بخواید و تلاش کنید.
ماه های اول ساعت کمتری مطالعه کنید اما ماه اخر بیشتر بخونید و رو مطالب تمرکز کنید. از چند منبع خوندن بپرهیزید اینطوری گیج میشید فقط منابع اصلی رو بخونید. هیچ جزوه و خلاصه ای نمیتونه به شما کمک کنه.
جزوه ها شاید مکمل باشن اما به تنهایی کافی نیستند. برای خودتون برنامه ریزی کنید. ببینید در چه صورتی بازدهی تون بیشتره. من خودم هفته ای یه کتاب میخوندم اونو که مسلط میشدم کتاب بعدی رو شروع میکردم. بعضی ها برعکس هفته ای دو کتاب میخونن یا روزی دو کتاب. خودتون رو محک بزنید که چه جوری راحت ترید. و باورکنید که هیچ فرق و تمایزی با بقیه ندارید و قطعا میتونید موفق بشید اگه بخواید. به جرات میتونم بگم اگه درس زبان و آمار رو حذف نمیکردم و تمرکز بیشتری رو درس نواوری داشتم درصد هام بهتر از اینم میشد. پس بخواهید و تلاش کنید اگر خدا خیرتون رو در موفقیت ببینه قطعا رقم میخوره.
همگی شاد و سربلند و موفق باشید.
باتشکر از سایت مدیر که در این چندماه اخیر من از مطالب و اطلاع رسانی هاشون نهایت استفاده رو بردم