ملی آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران با رویکرد تمدنسازی نوین اسلامی ۱۴ و ۱۵ اسفندماه در دانشگاه شهیدبهشتی برگزار میشود.
محمدرضا مردانی، دبیر کنفرانس ملی آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، افزود: این کنفرانس ملی با رویکرد تمدنسازی نوین اسلامی با مجوز رسمی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری برگزار میشود.
وی بیان داشت: کنفرانس ملی آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران به منظور شناسایی قطبها و مراکز علمی مرتبط و تبیین کارکردهای آینده پژوهی در حوزههای مختلف راهبردی مورد نیاز دستگاههای اجرایی کشور است.
دبیر کنفرانس ملی آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: این کنفرانس توسط مرکز پژوهشی مدیریت راهبردی فاتح طی روزهای 14 و 15 اسفندماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
مردانی خاطرنشان کرد: این کنفرانس به همت مرکز پژوهشی مدیریت راهبردی مدیریت فاتح و با همکاری دانشگاه شهید بهشتی، مرکز آینده پژوهی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، مرکز مطالعات آینده دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه دفاع ملی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشگاه پیام نور و آکادمی توورایلند (TUV Rheinland) آلمان برگزار میشود.
به گفته وی، شناسایی و دستهبندی قطبهای علمی آینده پژوهی کشور، ارائه نتایج مطالعات و دستاوردهای علمی قطبهای علمی و صاحبنظران آیندهپژوهی کشور، تعریف جایگاه ویژه قطبهای علمی در تولید علم آینده پژوهی، آسیبشناسی مطالعات آینده پژوهی در حوزههای مختلف ایران و بسترسازی برای دستیابی به چشمانداز مشترک، تبیین آخرین روشها، دستاوردها و فنآوریهای نوین در حوزه آینده پژوهی و شناسایی موانع پیشرو، تبیین ضرورت و کارکردهای آینده پژوهی برای سازمانها و دستگاههای اجرایی و شناسایی حوزههای راهبردی کشور از منظر آیندهپژوهش در راستای اسناد بالادستی مهمترین اهداف برگزاری این کنفرانس بشمار میرود.
* ارائه 7 محور تخصصی آینده پژوهشی
دبیر کنفرانس ملی آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: این کنفرانس دارای 7 محور حوزه اقتصادی، حوزه علم و فناوری، حوزه دینی، حوزه فرهنگی - اجتماعی، حوزه سیاسی، حوزه دفاعی - امنیتی و حوزه انرژی است.
مردانی با اشاره به برنامههای جنبی کنفرانس ملی آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران گفت: در این کنفرانس 7 پانل تخصصی با موضوعات آینده پژوهی فضای اقتصادی و کسب و کار با تأکید بر اقتصاد مقاومتی، آینده پژوهی فضای علم و فناوری با تأکید بر نقشه جامع علمی کشور، آینده پژوهی از منظر ادیان با تأکید بر آموزههای اسلامی، آینده پژوهی فضای فرهنگی و اجتماعی با تاکید بر سبک زندگی، آینده پژوهی فضای سیاسی ایران و جهان با تاکید بر جهانسازی، آینده پژوهی فضای دفاعی - امنیتی با تاکید بر امنیت پایدار و آینده پژوهی حوزه انرژی با تاکید بر بهینهسازی مصرف6 انرژی برگزار میشود.
* آینده پژوهشی حیاتیترین علم موردنیاز علوم انسانی
وی با بیان اینکه شناخت آینده از حیاتیترین علوم مورد نیاز در حوزه علوم اجتماعی و انسانی است، تصریح کرد: آینده پژوهی سعی میکند با پیشبینی عوامل مؤثر در تغییرات آینده به صورتی دوگانه مهار تغییرات را در دست گیرد و جامعه را برای این تغییرات آماده کند.
دبیر کنفرانس ملی آینده پژوهی جمهوری اسلامی ایران بیان داشت: آینده پژوهی هنر شکل دهی به آینده است و افراد دارای این علم میتوانند آینده جهان را به دلخواه و مطلوب خود شکل دهند.
* مهلت ارائه مقالات تا 2 اسفندماه
مردانی اضافه کرد: تمامی اساتید، دانشجویان و پژوهشگران میتوانند مقالات خود، درباره محورهای اصلی کنفرانس حداکثر تا 2 اسفندماه از طریق نشانی الکترونیکی info@fatehidea.ir برای دبیرخانه کنفرانس ارسال کنند.
وی گفت: علاقمندان به شرکت در کنفرانس میتوانند با مراجعه به سایت اینترنتی www.fetehidea.ir اطلاعات لازم برای ثبتنام در این کنفرانس را کسب کنند.
نظرات کاربران