مصاحبه سایت مدیر با المیرا صفار ورکیانی؛ رتبه 33 کنکور کارشناسی ارشد سال 1391 رشته کارآفرینی
سایت مدیر به روال سالهای گذشته گفتگوهایی با نفرات برتر گرایشهای مختلف رشته مدیریت ترتیب داده است. در این بخش گفتگوی سایت مدیر با خانم المیرا صفار ورکیانی رتبه 33 رشته کارآفرینی در کنکور کارشناسی ارشد سال 1391 را می خوانید.
ضمن تبریک به جنابعالی در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام ،در ابتدا صمیمانه از کار ارزشمندتون تشکر می کنم، مسلما سایت مدیر به عنوان یکی از موثرترین مراجع در راهنمایی داوطلبین به حساب میاد. امسال برای اولین بار در کنکور مدیریت شرکت کردم و درصد های زیر را کسب کردم:
زبان:35.56
بازاریابی:65
تئوری مدیریت: 40
ریاضی وآمار: 35.04
اقتصاد خرد وکلان:50
تحقیق در عملیات:15.15
مالیه عمومی:5
رتبه ی 33 کارافرینی/ 57 دولتی /89 فناوری اطلاعات/ 116 بازرگانی
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟
سال 90 در رشته مهندسی فناوری اطلاعات از دانشگاه پیام نور گرگان فارغ التحصیل شدم و معدل مقطع کارشناسی 16.46 است
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
خیر.در کلاسهای کنکور شرکت نکردم. فقط در 3 مرحله ازمونهای جامع سازمان سنجش شرکت کردم.قطعا شرکت در ازمونهای ازمایشی برای سنجش داوطلبان خیلی مفیده و قرار گرفتن در جو ازمون به یادگیری مدیریت زمان در تست زدن کمک میکنه. به همین ترتیب میشه ساعت مطالعه خودمون را تنظیم کنیم.این که در چه ساعاتی از روز درس بخوانید بستگی به خودتون دارد اما سعی کنید طوری برنامه ریزی کنید که در مدت زمان مطالعه در ساعتی که آزمون دارید در اوج هوشیاری باشید،یعنی اگر آزمون صبح است سعی کنید خودتون را عادت دهید صبح زود بیدار شوید یا اگر آزمونتان بعد از ظهر است،خوابتان را طوری تنظیم کنید که در آن ساعت کسل نباشید.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
بنا به دلایلی خیلی دیر اقدام به تغییر رشته کردم و خیلی ها منو از این تغییر رشته منصرف میکردند. تقریبا مطالعه دروس را از ابان ماه شروع کردم.با توجه به اینکه بیشتر کتب و مطالب برام جدید بودند مثل اقتصاد خرد و کلان ، و با توجه به وقت کم فقط تونستم روی 4-5 تا درس سرمایه گذاری کنم و به طور متوسط روزانه 8-9 ساعت مطالعه داشتم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
رشته مدیریت IT رابرای ادامه تحصیل انتخاب کردم.چون به رشته تحصیلیم در مقطع کارشناسی نزدیک است و 3 گرایش تخصصی ان در مقطع ارشد با رشته کارشناسی من همخوانی دارد.بعلاوه گفته میشه فارغ التحصیلان این رشته با تسلط به مباحث تئوری مدیریت و منابع انسانی، همچنین با فراگیری مباحث تخصصی و آشنایی با دروس کامپیوتر وIT، امکان برقراری ارتباط با سطوح عملیاتی و هدایت موسسات تولید کننده نرم افزار یا واحدهای نرم افزاری از سازمانهای بزرگ را خواهند داشت.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
من تقریبا 70 درصد منابع و اطلاعات لازم را از سایت مدیر گرفتم و این سایت به اندازه کافی در زمینه اعلام منابع معتبر غنی هست.برای درس تئوریمدیریت کتاب مبانی مدیریت عمومی الوانی، مبانی سازمان مدیریت دکتر رضاییان،کتاب پوران پژوهش و پرچ را استفاده کردم.برای این درس با توجه به گستردگی و فرار بودن مطالب از خلاصه نویسی استفاده کردم که خیلی در یاداوری مطالب به من کمک کرد.
برای اقتصاد خرد و کلان از کتابهای دکتر محسن نظری استفاده کردم.این درس برای من خیلی جدید بود و تازگی داشت و برای هر فصل به طور کامل فیش نویسی میکردم و نکات تستی هر فصل را یادداشت میکردم.
ریاضی و امار از کتاب هادی رنجبران استفاده کردم.برای درس تحقیق در عملیات وقت کافی نداشتم و فقط تونستم چند مبحث اولیه از کتاب عارفه فدوی را مطالعه کنم.برای بازاریابی از کتاب مدیریت بازاریابی 3 استاد و کتاب خلاصه درس و تست های طبقه بندی شده داور ونوس استفاده کردم.
برای زبان از کتابهای essential words for the TOEFL، 504، لغات تخصصی و متون درک مطلب مدیریت داور ونوس، مهرداد پرچ استفاده کردم.توصیه میکنم حتما روی این درس وقت زیادی بزارید،چون درسی است که هم ضریبش بالاست و هم بیشتر داوطلبان روی اون ضعف دارند و کسی که بتونه چندتا تست بیشتر بزنه خیلی برد میکنه.البته میتونید برای یادگیری لغات جدید از جعبه لایتنر استفاده کنید که اموزش انرا که قبلا یکی از دوستان هم توضیح داده بود در انتها براتون اوردم. بعلاوه سعی کنید هر روز حداقل یک درک مطلب مدیریتی مطالعه کنید تا بیشتر با مفاهیم اشنا بشید.
روش ساخت جعبه لایتنر:
یکی از مسایل مهم در مبحث یادداشت برداری روش مرور آن هاست، جعبه لایتنر برای این موضوع بسیار مفید است، چون وقتی که از جعبه لایتنر استفاده می کنید،هیچ یادداشت راکدی ندارید و طبق منحنی های عدم فراموشی دکتر لایتنر،مطالب را مرور می کنید و پس از پنج بار مرور در بازه یک ماهه مطالب وارد حافظه بلند مدت شما می شود،روش ساخت جعبه در زیر اورده شده ،فیش ها را به صورت سوال و جواب-یک طرف سوال و طرف دیگر جواب-بنویسید.
مراحل کار با جعبه لایتنر:
روز اول : تعدادی از برگه ها را تکمیل می کنید و پس از اینکه هر دو روی برگه را یکی دو بار مرور کردید ، برگه ها را درخانه اول جعبه قرار دهید.
روز دوم : ابتدا برگه هایی را که دیروز تهیه کرده بودید از خانه اول بردارید. سوال ها را از روی برگه بخوانید و سعی کنید جوابها را به خاطر بیاورید. آنهایی را که بلد نبودید مجددا در خانه اول قرار دهید و آنهایی را که بلد بودید به خانه دوم منتقل کنید و پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار دهید.در پایان برگه هایی را که در روز دوم برای اولین بار تهیه کرده اید در خانه اول قرار دهید.
روز سوم : به برگه های خانه دوم دست نمی زنید زیرا خانه دوم هنوز تکمیل نشده است و ظرفیت دو گروه برگه را دارد.باز هم ازبرگه های خانه اول شروع کنید و برگه هایی که جواب سوالاتشان را بلد هستید به خانه دوم منتقل می کنید و در پشت کاغذ رنگی قرار می دهید تا این برگه ها با برگه های روز گذشته مخلوط نشوند . برگه هایی که پاسخشان را بلد نیستید بهمراه برگه های جدیدی که امروز تهیه کرده اید در خانه اول قرار دهید.
روز چهارم : چون ظرفیت خانه دوم روز قبل تکمیل شده از این خانه شروع می کنیم ولی فقط برگه های ردیف جلوتر رابرمی داریم و اگر به سوالات پاسخ صحیح دادیم آنها را در ابتدای خانه سوم قرار می دهیم و پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار دهید. ضمنا برگه های باقیمانده در خانه دوم را جلوتر می بریم و کاغذ رنگی را در پشت این برگه ها می گذاریم.سپس به خانه اول برمی گردیم و برگه هایی را که پاسخشان را بلد هستیم درخانه دوم و پشت کاغذ رنگی قرار می دهیم و برگه هایی را که پاسخشان را بلد نیستیم بهمراه برگه های جدیدی که امروز تهیه کرده ایم در خانه اول قرار می دهیم.
خانه سوم برای چهار گروه برگه در نظر گرفته شده و باید چهار روز صبر کنبد تا این قسمت تکمیل شود. البته هر روز پس از ورود برگه ها از خانه دوم به خانه سوم پشت این برگه ها یک کاغذ رنگی می گذارید.
خانه چهارم جای هشت گروه برگه را دارد و هشت روز پس از ورود اولین برگه ها پر خواهد شد. خانه پنجم جای پانزده گروه برگه رادارد و شانزده روز طول می کشد تا تکمیل شود.
اگر در کار مرور وقفه ای نیندازید 30 روز طول خواهد کشید تا هر 5 قسمت جعبه تکمیل شود.همیشه بین هر دو گروه برگه یک کاغذ رنگی با ارتفاع بیشتر قرار دهید تا برگه های مربوط به روزهای مختلف باهم مخلوط نشوند .از روز سی و یکم به تدریج برگه ها از داخل جعبه خارج می شوند و شما می توانید این برگه ها را بایگانی نمایید زیرا پس از 5 بار تکرار موفقیت آمیز هربرگه در زمانهای متفاوت می توانید مطمئن باشید که آن موضوع را برای همیشه فرا گرفته اید و هیچگاه آن را فراموش نخواهید کرد
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
سعی کنید مطالعاتتون هدفمند باشه.یه برنامه ریزی مناسب برای خودتون داشته باشید و ساعات مطالعه روزانه تون رو در اون یادداشت کنید.بدونین هیچکس به اندازه خودتون نمیتونه در موفقیتتون تاثیر داشته باشه.مطمئنا با توکل به خدا و داشتن یک برنامه ریزی منسجم میتونید نتیجه موردنظرتون را بگیرید..در برنامه تون حتما مطالعه روزانه زبان و تئوری مدیریت را داشته باشید.بازم توصیه میکنم حین مطالعه نکات مهم و نکاتی را که به نظرتان ممکن است نظر طراح تست را جلب کند،یادداشت کنید.فیش نویسی تاثیر زیادی در یادگیری مطالب داره ،ممکن است اوایل فکر کنید فیش نویسی وقت زیادی از شما می گیرد،اما بعد متوجه خواهید شد که با این مرورهای منظم چه زمان عظیمی را صرفه جویی کرده اید،علاوه بر این وقتی هر روز دقیقا یک کار انجام می دهید،با انگیزه و متمرکز خواهید ماند، و این حرکات همیشگی به سوی هدف، به شما انرژی داده و اعتماد به نفستان را افزایش می دهد.هر روز برای بهتر شدن، با خودتان به رقابت بپردازید،موفق و پیروز باشید...
منبع: Modir.ir
مصاحبه با سایر نفرات برتر کنکور کارشناسی ارشد سال 1391 (گرایشهای مختلف رشته مدیریت) را از اینجا ببینید
در صورتی که سوالی از خانم المیرا صفار ورکیانی دارید می توانید در بخش نظرات این خبر ارسال نمایید تا ایشان پاسخگوی شما باشند.
نظرات کاربران