مصاحبه سایت مدیر با فائزه مجدمی؛ رتبه 5 کنکور کارشناسی ارشد سال 1391 رشته مدیریت بازرگانی
سایت مدیر به روال سالهای گذشته گفتگوهایی با نفرات برتر گرایشهای مختلف رشته مدیریت ترتیب داده است. در این بخش گفتگوی سایت مدیر با خانم فائزه مجدمی رتبه 5 رشته مدیریت بازرگانی در کنکور کارشناسی ارشد سال 1391 را می خوانید.
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید.
به لطف خدا رتبه 5 بازرگانی رو با این درصدها بدست آوردم:
زبان: 75.56 ریاضی: سفید!!! تئوری ها: 50.67 اقتصاد: 50 پژوهش: 39.68 مالی: 41.67 بازاریابی: 60
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟
مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی. از اونجایی که ورودی سال 87 هستم و هنوز تمامی نمرات ترم آخرم وارد سیستم نشده معدل فارغ التحصیلی مشخص نیست.اما معدل کل بنده در ترم شش (که برای افراد در حال تحصیل ملاک قرار میگیره) 17.75 بود. این معدل با ضریبی که سازمان سنجش مشخص میکنه به معدل موثر تبدیل میشه. معدل موثرم 18.35 محاسبه شده و با توجه به تاثیر 20درصدی معدل در کنکور، مثل این هستش که یه درس ضریب 4 رو تونسته باشیم 91.75 درصد بزنیم.
خلاصه اگر معدلتون بالاست یه نفس راحت بکشید و زیاد به خودتون فشار نیارید و اگر معدلتون پایینه تا شاگرد زرنگا دارن استراحت میکنن درس بخونید و ازشون جلو بزنید.
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
نه در هیچ کلاس و آزمونی شرکت نکردم.
اگر دوستان انگیزه کافی برای درس خوندن داشته باشن، دلیلی نداره کلاس کنکور ثبت نام کنن. میدونیم که کلاس کنکور علاوه بر هزینه ی مالی بالا، هزینه ی زمانی خیلی زیادی هم داره. کلی وقت صرف میشه تا حاضر بشیم و از خونه بیرون بیایم و سر کلاس بریم و بر گردیم خونه و کمی هم بعدش استراحت کنیم و... اگر این زمان رو توی خونه درس بخونیم شاید خیلی مفیدتر باشه. کتاب های کنکور هم اکثرا رسا و قابل درک هستن. البته عزیزانی که رشته تحصیلی متفاوت دارن بهتره برای پژوهش و ریاضی از کلاس کنکور یا کلاسای عادی دانشگاه استفاده کنن.
و اما آزمونای آزمایشی عامل انگیزشی مهمی هستن. اگر به زودی آزمونی در پیش داشته باشیم بهتر درس میخونیم و بیشتر با موضوع درگیر میشیم. و خب واضحه که بعد از آزمون میتونیم نتایج خودمون رو با دیگران مقایسه کنیم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از 10 تیر درست چهار روز بعد از پایان امتحانای ترم شش با درس مورد علاقه ام خوندن رو شروع کردم. اوایل روزی به 6 تا 8 ساعت هم میرسید اما اواسط تابستون تلاشم کمتر شد. با آغاز ترم تحصیلی و دیدن سال بالاییهایی که بدون کنکور (با معدل) وارد مقطع ارشد شده بودن، کلا توی فلسفه ی کنکور دادن شک کردم. اما چون در مورد رشته و تعداد پذیرش شاگرد اولها هیچ قطعیتی وجود نداشت درس خوندن رو کاملا کنار نذاشتم. و خب البته زبان رو بیشتر از پنج ساله که به تنهایی میخونم. (بدون استفاده از کلاس های آموزشگاه)
اجازه بدید همین جا به نکته ای اشاره کنم که شاید از ذهن دوستان گذشته باشه:
در اولین نگاه به جدول نمونه کارنامه ی داوطلبان، متوجه میشیم که هر داوطلب چند تا درس رو در حد عالی زده و چند تا درس رو برای خالی نبودن عریضه زده یا مثل من سفید گذاشته. هر کدوم از ما نقطه قوتی داریم که روش تمرکز می کنیم اما این کار بسیار پر ریسکه! ممکنه سوالات درسی که روش سرمایه گذاری کردید خیلی سخت طراحی شده باشه و درسی که ازش گذشتید آسون باشه!
با این حال اگر چنین برنامه ای دارید حداقل روی درسی سرمایه گذاری کنید که ارزششو داشته باشه!
به این جدول نگاه کنید:
نام درس |
ضریب |
تعداد سوالات |
زبان عمومی و تخصصی |
3 |
30 |
تئوری های مدیریت |
3 |
25 |
پژوهش در عملیات |
2 |
25 |
ریاضی و آمار |
2 |
40 |
اقتصاد خرد و کلان |
2 |
20 |
مدیریت مالی |
2 |
20 |
بازاریابی |
2 |
20 |
تئوریها و زبان ضریب 3 و بقیه درسا ضریب 2 دارن.
اگر بخوایم ارزش هر یک تست رو مبنای محاسبه قرار بدیم ارزش درسا در کنکور به ترتیب:
اول تئوری ها (3 تقسیم بر 25)
دوم زبان3/30 و اقتصاد 2/20 و مالی 2/20 و بازاریابی 2/20
و بعد پژوهش 2/25
و در نهایت ریاضی و آمار 2/40 هستش.
ببینید ریاضی و آمار 40تا سوال داره که خیلیاشون محاسباتی و وقت گیرن. اما بقیه درسای ضریب 2 فقط 20 تا تست دارن! یعنی ارزش هر تست ریاضی نصف تست درسای ضریب 2ی دیگه ست، و مطمئنا خیلی بیشتر از اونا وقت می گیره! خلاصه انتخاب با خودتونه...
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
اجازه بدین که از این سوال بگذریم ...
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
الگوی کلی کتاب های کنکور اینطوریه که هر فصل حدود ده صفحه درس داره و به دنبالش تستهای تالیفی و تستهای کنکور که از اون فصل خاص هستن اومده. این کتابا برای کسی که سر کلاس با موضوع درس آشنا شده کفایت میکنه اما دوستانی که رشته کارشناسی شون مدیریت نیست بهتره اول نیم نگاهی هم به کتابهای درسی غیر کنکوری داشته باشن.
زبان انگلیسی:
یادگیری زبان بر پایه واژگان هستش. برگ برنده شما تعداد لغتیه که بلدید. برای حفظ لغت هم فقط یک راه وجود داره: جعبه لایتنر! در مورد جعبه لایتنر توی اینترنت مطلب زیاد هست. توصیه میکنم در برگه هایی که توی جعبه میگذارید فقط یک کلمه بنویسید و پشتش معنی کلمه رو به فارسی ذکر کنید. کلماتی که به اشیا دلالت دارن رو حفظ نکنید. بیشتر روی فعل ها تاکید کنید و حالات مختلف هر فعل (اسم و صفت و...) رو پشت برگه به انگلیسی بنویسید و ترجمه کنید. فعلا (برای زبان کنکور) از دیکشنریهای انگلیسی به فارسی استفاده کنید. اجازه ندید دیکشنریهای کاغذی وقتتون رو بگیرن. دیکشنریهای رایگان فرشید و PMD رو از اینترنت بگیرید و روی تلفن همراه و رایانه تون نصب کنید.
من هیچ وقت اختصاصا برای کنکور زبان نخوندم و در نتیجه کتابهای مختلفی که برای زبان کنکور نوشته شده رو ندیده ام. ممکنه خیلی مفید باشن. خواهش میکنم سایر دوستان در موردشون اظهار نظر کنن. من فقط باید پافشاری کنم که برای کنکور هر کتابی و به هر شکلی میخواید بخونید به روش پاراگراف بالا عمل کنید.
الگویی که بهتون پیشنهاد میکنم برای یادگیری زبان به شکل غیرکنکوریه و فقط برای کسانی مناسبه که وقت کافی دارن.
برای شروع سراغ کتاب Barron’s essential words for the TOEFL برید. این کتاب 30 فصل 15 لغتی داره که به امید خدا تا آخر ماه رمضان میتونید تمامشو بخونید. بعد نوبت کتاب معروف 504 میشه که مطمئن باشید بعضی لغاتش هرگز بدردتون نمیخوره! اما فعلا چاره ای نداریم جز اینکه همه شو بخونیم... تمرینای هر دو کتاب رو انجام بدید و اگر در متن به لغات آشنا (مثلا لغات دبیرستان) برخوردید حتما اونها رو هم حفظ کنید. ولی روی لغات کاملا جدید تمرینها اصرار نداشته باشید.
تست زبان کنکور 3بخشه که بخش اول 10تا واژگان داره. این دو کتاب کمکتون می کنه 8تاشو بزنید. البته از واژگان کنکورهای قبل هم نباید غافل شد. یه سری کلمات در کنکورهای قبل ذکر شده که من توی هیچ منبعی یکجا ندیدمشون. ( بعدها به پیشنهاد سایت مدیر، من یه فایل شامل واژگان عمومی و اختصاصی کنکورهای 10 سال اخیر (82 تا 91) تهیه کردم که می تونید از سایت دانلود کنید.) اون ها رو هم بخونید و وارد جعبه لایتنر کنید.
بعد یه متن هستش شامل 5تا سوال که نکته دستوری دارن. پیشنهاد می کنم اول روی نکات دستوری کنکورهای گذشته مسلط بشید بعد نیم نگاهی به نکات دستوری پیش دانشگاهی و دبیرستان داشته باشید (فقط اون بخشهایی که مشابهش توی کنکور اومده رو بخونید.) اگر دایره لغاتتون خوبه، گوش کردن به پادکست های انگلیسی کمکتون میکنه این بخش رو مثل آب خوردن بزنید. از بین سایت های زیادی که پادکست انگلیسی ارائه میدن، من china232.com رو پیشنهاد میکنم. میشه همزمان که دارید به دانشگاه یا هر جای دیگه رفت و آمد میکنید، یا در منزل به کارهای شخصیتون میرسید، زبان گوش کنید. پادکستها اکثرا سرگرم کننده هستن و اضطراب رو کاهش میدن. اما فقط کسی میتونه ازشون استفاده کنه که حداقل واژگان 504 و کتاب TOEFLرو بلد باشه.
بخش سوم درک مطلبه که 3تا متن 5سوالی رو شامل میشه. برای من وقت گذاشتن در این بخش نیازمند این بود که از یه درس صرف نظر کنم. ولی اکثر شما از من سریع تر هستید. گوش دادن پادکست و خوندن متون انگلیسی به کسب مهارت درک مطلب کمک زیادی می کنه.
تئوری ها:
بنده فقط از فلش کارت های DLM استفاده کردم و بسیارمفید بود ولی به شدت هشدار میدم که به ادعاهای ناشرش اعتماد نکنید. خوندنشون روزی دو ساعت وقت میگیره! تضمین درصد بالای هفتاد هم که میبینید...
اقتصاد:
کتابای درس و تست دکتر نظری کافی به نظر میرسه. فقط باید خیلی عمیق تستاش رو موشکافی کرد.
پژوهش:
کتاب دکتر فدوی برای کسی که سر کلاس پژوهش رو یاد گرفته مناسبه. مشکل اصلی ما دانشجوهای بازرگانی اینه که توی دانشگاه پژوهش3 نمیخونیم اما توی کنکور میاد!!! پیشنهاد می کنم اگر هنوز فارغ التحصیل نشدید یا امکان ورود به دانشکده های مدیریت رو دارید، کلاس پژوهش3 رو از دست ندید.
بازاریابی:
مدیریت بازاریابی معروف به کتاب سه استاد. که بسیار کتاب سخت خوانی هستش! من خوندم ولی اگر منابع بهتری در دسترس هست دوستان توصیه کنند.
و اما آخرین و مهم ترین منبع ما، تستای کنکور ده سال گذشته ست. تاکید می کنم که ده سال و نه بیشتر. چون سبک سوالات کنکورای قدیمی صد در صد با کنکورای اخیر فرق داره. مثلا تست زبان در گذشته مثل تست تئوری مدیریت بود که به انگلیسی ترجمه شده باشه. یا تستای اقتصاد به شدت محاسباتی بودن و الآن کاملا مفهومی هستن.
نکته دیگه اینکه توی پاسخ تشریحی تستای کنکور، معمولا یه پاراگراف جواب نوشته شده، که اگر اون سال خط دوم سوال کنکور بود امسال ممکنه خط پنجم سوال باشه. این موضوع به خصوص در مورد درسای حفظ کردنی صدق میکنه.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
اول از همه بگذارید بگم درسهایی هستن که توی کنکور سوالی ازشون مطرح نمیشه ولی ضریبشون از همه بالاتره! یاد خدا و دعای پدر و مادر با تواناییهای ذهنی ما کاری میکنه که صدها ساعت کلاس و هزاران صفحه کتاب نمیتونن!
یک حدیث از امام جعفر صادق علیه السلام هست که بیان میکنه: علم به آموختن نیست. بلکه علم نوری است که خدا در دل هرآنکس که بخواهد می نشاند.
و حدیث بسیار آشنایی که همه از حفظیم: خشنودی خداوند در خشنودی پدر و مادر است.
و بخشی از مناجات شعبانیه :
خدایا!
آنگاه که میخوانمت صدای مرا بشنو... به من نگاه کن وقتی که با تو راز و نیاز می کنم.
که من اکنون گریخته ام به سوی تو و در میان دست های توام، خسته و درمانده و زمین گیر.
در آغوش تو زار زار گریه می کنم و همه امیدم به توست.
تو می دانی که در درون من چه می گذرد
تو می دانی که من برای سرانجام و عاقبتم دل به کجا بسته ام.
خدای من!
اگر تو محرومم کنی چه کسی روزی ام دهد؟ و اگر تو خوارم کنی چه کسی به یاری ام برخیزد؟
خدایا تو اگر می خواستی خوارم کنی دست به هدایتم نمی زدی و اگر رسوایی مرا می خواستی اینقدر با من مدارا نمیکردی.
مطالعه:
به هیچ وجه نباید درس خوندن رو از تست زدن جدا کنیم. این برنامه که تابستون درس بخونم و از پاییز تست زدن رو شروع کنم اشتباه بزرگیه. اگر فقط درس بخونیم هیچ محکی وجود نداره که نشون بده چیزایی که خوندیم رو درست درک کردیم یا نه. تازه نکته های کنکور توی متن درس مطلقا برجسته نمیشن. تست زدن یعنی درگیر شدن با موضوع و عمیق تر فهمیدنش و به خاطر سپردنش و به کار بردنش. پس یه فصل بخونیم و تستاشو بزنیم. بعد برگردیم و نکات تازه ای که پیدا کردیم رو یادداشت کنیم، و بریم سر فصل بعدی.
در ضمن بهتره به بودجه بندیهایی که نشون میده از هر مبحث چند تا سوال توی کنکور میاد، چندان اعتماد نکنیم.
سبک زندگی:
گاهی لازمه برای موفق شدن توی سبک زندگیمون تغییر ایجاد کنیم. (مثل صبحانه و خواب و تلویزیون و...) پیشنهاد میکنم که تدریجی و کم کم عاداتتون رو اصلاح کنید. اما هر تغییر جزئی باید قاطعانه اعمال بشه چون عادت ها خیلی سرسختن! ولی ما بچه های مدیریت هم سرسختیم!
انگیزه، اراده و تلاش:
خب... اینا نقطه ضعف همه مونه! و چیزی نیست که بشه براش یه راه حل همگانی پیدا کرد. پیشنهاد میکنم در این مورد از کمک یک مشاور بهره بگیرید.
تجربه من نشون میده که برنامه ریزی مشکلی رو حل نمیکنه. شنبه ی هفته ی دیگه هرگز نمیرسه و ما هیچ چیزی رو نمیتونیم تغییر بدیم، جز لحظه ی حال رو! دائم ببینید که در حال انجام چه کاری هستید و اگر با هدفتون هماهنگی نداشت، قاطعانه کنارش بذارید و برید سر کاری که موفقیت و آینده تون بهش بستگی داره.
مشورت:
تاکید و پافشاری و خواهش میکنم که در مورد کنکور با "هر کسی"صحبت نکنید! ممکنه تعداد انگشت شماری از اطرافیانتون آدمهای مثبت و الهام بخشی باشن اما غیر از اونا سفره دلتون رو پیش هیچ غیر متخصصی باز نکنید! شنیدن حرفای منفی دیگران براتون خیلی گرون تموم میشه!
اگر مشکل اضطراب دارید از یک مشاور کمک بگیرید. بعلاوه شاید اساتید و دانشجوهای ارشد بتونن بهتون مشاوره تحصیلی بدن. در کل فقط با افراد متخصص و آدمهای موفق در مورد کنکور صحبت کنید.
سر جلسه:
دقت کنید که تعداد سوالای هر درس و ترتیب قرار گرفتن درسا ممکنه با انتظارتون یه کم فرق داشته باشه. به شماره سوالا نگاه کنید و جابجاییها و کم و زیاد شدنا نگرانتون نکنه. معمولا این تغییرات اگر اتفاق بیفتن جزئی هستن.
با این پیش بینی سر جلسه برید که ممکنه درسی که روش سرمایه گذاری کردید سوالای سختی داشته باشه.
و خب بدیهی هستش که اگر زمان اجازه بده از هیچ درسی نباید بگذریم.
بعد از اعلام نتایج:
اگر رتبه برتر کسب کردید تا خبر هنوز داغه با کمک اساتید و فامیل وارد زمینه کاری مورد علاقه تون بشید. البته بهتره خیلی توقع بالایی نداشته باشیم. به امید خدا خیلی زود پیشرفت میکنیم.
اگر مجاز شدید اما رتبه تون عالی نیست، بدونید که رتبه های برتر سایر گرایشها هم توی گرایش شما رتبه خوبی آورده اند. یعنی دهها نفر رتبه ای بهتر از شما دارن اما توی گرایش شما انتخاب رشته نمیکنن. دوستانه و دلسوزانه پیشنهاد میکنم هرگز رشتهای که دوست ندارید رو انتخاب نکنید. این کار مثل اینه که بریم بازار و چیزی رو بخریم که دوست نداریم! اون هم به قیمت دوسال از عمرمون!!! یادمون باشه که توی رشتهای که بهش علاقه نداریم هیچ آینده ای در انتظارمون نیست!
اگر رتبهتون اصلا خوب نیست یا مجاز نشدید، وارد بازار کار بشید. اگر زرنگ باشید تا دو سال دیگه که اون شاگرد اولا فارغ التحصیل میشن، اونقدر تجربه و ارتباط کسب کردید که بتونید استخدامشون کنید.
روی این مصاحبه وقت زیادی گذاشتم. خواهش میکنم اگر براتون مفید بود به دوستانتون هم معرفی کنید.
در آخر به احترام اساتید بزرگوارم در دانشگاه علامه طباطبایی، تمام قد می ایستم و دستشون رو می بوسم و از خدا براشون سلامتی و عزت پایدار طلب میکنم.
منبع: Modir.ir
مصاحبه با سایر نفرات برتر کنکور کارشناسی ارشد سال 1391 (گرایشهای مختلف رشته مدیریت) را از اینجا ببینید
در صورتی که سوالی از خانم فائزه مجدمی دارید می توانید در بخش نظرات این خبر ارسال نمایید تا ایشان پاسخگوی شما باشند.
نظرات کاربران