شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
چهار شنبه 26 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,699
بازدید دیروز: 17,365
بازدید کل: 159,106,903
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 187
کاربران حاضر: 187
کدخبر: 774 زمان ارسال: چهار شنبه 28 مرداد 1388 - 23:28 تعداد بازدید: 2182
دانشگاه تهران نیروی انسانی رایگان در اختیار صنعت می گذارد
رییس دانشگاه تهران اعلام کرد: هر شرکت و سازمانی که مرکز تحقیق و توسعه R&D راه اندازی کند، دانشگاه تهران آمادگی دارد بطور رایگان نیروی مورد نیاز آن را تامین کند.
به گزارش ایرنا ، دکتر فرهاد رهبر روز سه شنبه گفت: شرط این همکاری این است که اگر پژوهش انجام شده در مرکز به ارزش افزوده ای رسید، درصدی از آن به دانشگاه داده شود.
رییس دانشگاه تهران در مراسم افتتاح آزمایشگاه تایید نمونه آنتن در این دانشگاه گفت: یکی از سیاست های کلی برنامه پنجم تحقق اعتبار سه درصد از تولید ناخالص داخلی به پژوهش است که باید به هر نحو ممکن این هدف و سیاست کلی تحقق یابد.
وی افزود البته با توجه به روندی که در گذشته انجام می شده است اگر طرح و پیشنهاد جدیدی ارائه نشود قائدتا این امر تحقق نخواهد یافت.
فرهاد رهبر معتقد است این امر هدف بزرگی نیست و با شرایط خاصی به راحتی قابل دسترسی است
وی شروط این کار را در انجام اقداماتی در سطح ملی و در سطح دانشگاهی می داند.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به وجود روند اداری پر پیچ و خم پژوهش و دریافت بودجه آن گفت: باید اقدامات ملی جدی برای فراهم آوری زیرساختار های لازم در همه مسایل فراهم شود چرا که با پیچ و خم و مقررات اداری موجود نمی توان به این هدف رسید.
به گفته وی باید نگاه ملی از "نگاه به خارج" به سوی "نگاه به داخل" تغییر کند.امروز مرکز تحقیقات مخابرات با سرمایه گذاری 30 میلیارد تومان مسایل و مشکلات خود را به دست متخصصان داخلی سپرده است.
رییس دانشگاه تهران گفت: این در حالی است که با استفاده از پول نفت نیازهای خود را از خارج کشور تامین می کنیم و در واقع تا زمانی که پول نفت را داریم نمی توان نگاه را عوض کرد.
به گفته وی برای تغییر نگرش از خارج به داخل باید بستر و امکانات لازم را برای مراکز تحقیقاتی و پژوهشگران فراهم آورده و آنها را تقویت کرد.
رییس دانشگاه تهران افزود: دانشگاه ها باید به روند تقویت و تجهیز خود ادامه دهند و اعتماد صنعت را جلب کنند.
از دیدگاه وی تصحیح مدیریت پژوهش کشور از دیگر اقدامات مهمی است که باید درسطح ملی انجام شود.
به گفته فرهاد رهبر انجام فعالیت های تحقیقاتی موازی و مکمل نبودن پژوهش های انجام شده از جمله نقاط ضعف موجود در سطح مدیریتی است.
وی با ابراز تاسف از عدم وجود مدیریت پژوهشی قوی در سطح ملی افزود: نقشه جامع علمی کشور امروز نمی تواند پاسخگوی مشکلات بخش مدیریت پژوهشی کشور باشد.
وی با ذکراینکه تمامی دانشگاه های کشور باید برای خود نقشه راه پژوهشی داشته باشند
گفت: مدیریت پژوهشی ضمن جلوگیری از انجام تحقیقات موازی در کشور به تقویت پژوهش های مکمل باید کمک کند.
وی افزود:در بخش دانشگاه ها نیز باید اقداماتی صورت گیرد تا پاسخگوی نیازمندی های علمی بوده و بستر را برای دریافت سه درصد بودجه پژوهشی فراهم آورد.
وی خاطر نشان کرد: در وهله نخست باید بازنگری جدی در شیوه های آموزشی صورت گیرد تا با افزایش توان و خلاقیت و ابتکار دانش آموختگان از حفظ محوری به خلاقیت محوری و ابتکار برسند.
وی با اشاره به چند بعدی بودن نیازهای ملی تاکید کرد باید دانش آموختگان را طوری آموزش داد که چند بعدی باشند و از این رو باید آموزش علوم چند رشته ای را در دانشگاه ها تقویت کرد.
رئیس دانشگاه تهران متذکرشد: باید بر آموزش پژوهش محور و پژوهش کاربردی محصول محور که متناسب با نیازهای کشور باشد توجه ویژه داشت زیرا اینها حلقه های یک زنجیرند.
منبع : ایرنا  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه