مدیر کل دفتر پشتیبانی و حمایت آموزش عالی وزارت علوم با بیان مصداقهای انتخاب دانشجوی استعداد درخشان، از تهیه و طی مراحل نهایی آییننامه جدید استعداد درخشان خبر داد.
دکتر قدیمی در گفتوگو با خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه آییننامه استعداد درخشان آخرین بار در سال 86 مورد بازنگری قرار گرفت، اظهار کرد: در آییننامه جدید استعدادهای درخشان پذیرش بدون کنکور در مقطع کاردانی حذف شده است و این آییننامه برای مقاطع کاردانی به کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اعمال میشود.
وی با اشاره به برخی مصداقهای انتخاب دانشجوی استعداد درخشان تصریح کرد: بر این اساس دارندگان نشان طلای المپیادهای دانش آموزی، دانشجویان نمونه کشور، رتبههای اول تا 15 نهایی المپیادهای علمی دانشجویی از جمله مصداقهای انتخاب دانشجوی استعداد درخشان برای مقاطع بالاتر است.
وی با بیان اینکه رتبههای اول تا سوم مسابقات دانشجویی نیز میتوانند به عنوان دانشجوی استعداد درخشان در مقاطع بالاتر مشغول به تحصیل شوند، تصریح کرد: این مصداق بیشتر مربوط به دانشکدههای فنی و حرفهای است.
قدیمی در ادامه اظهار کرد: همچنین 10 درصد دانشجویان برتر هم رشته یا گروهی نیز به عنوان دانشجوی استعداد درخشان میتوانند وارد مقطع بالاتر تحصیلی شوند که این موضوع با معیار میزان معدل دانشجویان لحاظ میشود.
به گفته وی، نفرات برگزیده اول تا سوم جشنوارههای خوارزمی و برترینهای کنکور نیز از دیگر مصداقهای انتخاب دانشجوی استعداد درخشان است.
وی ادامه داد: برترینهای کنکور بر اساس رتبههای یک تا 50 و یا رتبههای 50 تا 100 امتیازشان برای انتخاب دانشجوی استعداد درخشان متفاوت است.
مدیر کل دفتر پشتیبانی وزارت علوم خاطرنشان کرد: در آییننامه جدید استعداد درخشان سعی شده مصادیق انتخاب دانشجو استعدادهای درخشان منطبق با استعدادهای برتر باشد و همچنین در مقطع دکتری نیز تلاش شده است با توجه به تعداد داوطلبان این دوره شرایط و معیارهای ورود کیفی تر لحاظ شود.
قدیمی در خاتمه عمده داوطلبان در بحث انتخاب دانشجوی استعداد درخشان مربوط به مقطع کارشناسی به کارشناسی ارشد عنوان کرد.
نظرات کاربران