قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل گفت: اموری چون توسعه پردیس های بین المللی، جذب دانشجویان خارجی، جذب اساتید راهنمای خارجی و شریک های خارجی از الزامات دانشگاهها در امور بین الملل است که باید پیگیری شود.
به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان قربانی صبح امروز در چهارمین نشست هم اندیشی معاونان و مدیران همکاری های علمی بین المللی دانشگاهها و مراکز پژوهشی وزارت علوم با اشاره به ورود دانشگاهها و پارک های علم و فناوری در حوزه بین الملل، افزود: علیرغم چالش هایی که کشور در بخش بین الملل دارد، دانشگاهها باید با رویکرد دیپلماسی علمی وارد این حوزه شوند.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید در این زمینه مواردی را مد نظر قرار دهند، اظهار داشت: برای ایجاد همکاری های دو و چند جانبه باید مواردی چون توسعه پردیس های بین الملل، جذب دانشجویان خارجی، جذب اساتید راهنمای خارجی و یافتن شرکای خارجی، الزامات دانشگاهها است که باید پیگیری کنند.
وی با تاکید بر ایجاد اتحادیه های منطقه ای در دانشگاهها خاطر نشان کرد: به منظور تحقق و تردد علمی و تجاری سازی علم و فناوری لازم است تا اتحادیه های علمی منطقه ای ایجاد شود. این اقدام در ترکیه نیز اجرایی شده است.
قربانی همچنین با بیان اینکه وزارت علوم از حضور محققان ایرانی و خارجی در کشور استقبال می کند، یاد آور شد: در حال حاضر علی رغم چالش های موجود هفته ای دو هیئت علمی خارجی در کشور تردد دارند.
وی با تاکید بر میزبانی شبکه های جهانی و منطقه ای در دانشگاهها اضافه کرد: در حال حاضر در سالهای اخیر شبکه های مختلفی چون نانو فناوری، پارک های علمی جهان اسلام و شبکه ناشران کشورهای اسلامی راه اندازی شده است که تاکید می شود دانشگاهها در جهت میزبانی شبکه ها اقدام کنند.
وی همچنین با تاکید بر استفاده از قابلیت های ایرانیان خارج از کشور خاطر نشان کرد: در حال حاضر 14 هزار ایرانی خارج از کشور شناسایی شده است علاوه بر آن به تقاضای ایرانیان خارج از کشور که درخواست جذب در دانشگاهها به عنوان اعضای هیئت علمی دارند پیگیری می شود. جذب ایرانیان خارج از کشور در دانشگاهها
قربانی پذیرش استاد مدعو را از دیگر برنامه های این وزارتخانه نام برد و توضیح داد: تلاش است تا با همکاری وزارت امور خارجه از استادان مدعو برای حضور در دانشگاهها استفاده شود.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل توسعه زبان و ادب فارسی و ایرانشناسی را از دیگر اقدامات این وزارتخانه نام برد و گفت: در حال حاضر 30 استاد زبان و ادب فارسی به کشورهای دیگر اعزام شده اند و در راستای همکاری های دوجانبه با دانشگاههای دنیا در صدد هستیم تا از دانشجویان دکترای زبان و ادبیات فارسی نیز در این زمینه استفاده کنیم.
به گفته وی در حال حاضر 50 دانشگاه تقاضای ارائه آموزش زبان فارسی در دانشگاههای خود را دارند که در این زمینه از ظرفیت های دانشجویان دوره دکترا استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به توسعه کرسی های اسلام شناسی در دانشگاههای دنیا گفت: امیدواریم در سال آینده بتوانیم با اعزام اساتیدی کرسی های اسلام شناسی را در دانشگاههای دیگر توسعه دهیم.
نظرات کاربران