سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام با تشریح دلایل عدم مشارکت برخی دانشگاهها در رتبه بندی ها گفت: روسای برخی واحدهای دانشگاهی کوچک یا متوسط بر این باور هستند که حضور آنان در رتبه بندی دانشگاهها ضرورت ندارد.
جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: از مجموع 155 دانشگاه و موسسه تحقیقاتی که اطلاعات درخواستی را برای رتبه بندی در سال 1390 به دبیرخانه رتبه بندی در ISC ارسال نکرده اند، به استثنای 3 یا 4 مورد، سایر واحدهای کوچک یا متوسط دانشگاهی هستند که رؤسای این واحدها شاید تصور می کنند حضور این واحدها در رتبه بندی ضرورت ندارد.
وی که علت عدم همکاری این واحدهای کوچک و متوسط را توجیه پذیر عنوان کرد، ادامه داد: هنوز تعداد بیشماری از این واحدها زیرساخت های لازم را به وجود نیاورده و در نتیجه نمی توانند در عرصه رقابت با دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی بزرگ در رتبه بندی حضور پیدا کنند.
به گفته سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام، این امر در نظام های بین المللی رتبه بندی نیز صادق است و معمولا دانشگاه های کوچک و متوسط بیشتر به کالج شباهت دارند تا یک دانشگاه تمام عیار، در نتیجه در رتبه بندی های بین المللی شرکت نمی کنند.
مهراد خاطر نشان ساخت: این دانشگاه ها با تجربه ای که از طریق ISC بدست می آورند درواقع راه را برای حضور در رتبه بندی های بین المللی هموار می کنند، در غیر اینصورت، عدم آشنایی با معیارها و شاخص ها نتیجه ای که به بار خواهد آورد اینست که دانشگاه ها با چشم اندازهای بین المللی در عرصه فعالیت های آموزشی و پژوهشی فعالیت نکرده و در صورت فعالیت در این عرصه ها نیز دانش و مهارت لازم را در جهت گردآوری و ارسال به موقع اطلاعات متناسب با استانداردهای بین المللی کسب نکنند.
وی تاکید کرد: از این رو بر اساس اصل مشارکت و پاسخ گویی به جامعه که از منویات مقام معظم رهبری است، روسای دانشگاه های مورد نظر لازم است با اتخاذ تدابیر لازم، پر توان تر از سال گذشته در رتبه بندی سال 1390 شرکت کنند. بدیهی است پس از اعلام نتایج رتبه بندی در فروردین ماه سال 1390، اسامی این دانشگاه ها که بسیار ممتاز و از اعتبار لازم نیز برخوردارند برای وزارت علوم و وزارت بهداشت معلوم خواهد شد.
نظرات کاربران