مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت از پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت تسهیلات بیمارستانی از مهر 91 در دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمید رواقی در این باره گفت: کلیه فارغالتحصیلان رشتههای مهندسی برق و تاسیسات و علوم بهداشت میتوانند در دوره کارشناسی ارشد رشته مدیریت تسهیلات بیمارستانی تحصیل کنند.
وی افزود: برنامه درسی این رشته تدوین شده است و در حال بازنگری آن با همکاری دانشکده فنی دانشگاه تهران هستیم تا مهر سال 91 دانشجو پذیرش میشود.
وی با بیان اینکه رشته مدیریت تسهیلات، رشته نوینی است که در گذشته در صنعت وجود داشت و اکنون به نظام سلامت هم وارد شده است، اظهار کرد: اقداماتی که اکنون در حال انجام است در گذشته در بیمارستانها به صورت غیر سیستماتیک و نامنظم انجام شده است، بنابراین سعی میکنیم که تجربه دنیا را در خصوص مزایای این نوع رویکرد بررسی کنیم.
وی در ادامه بیمارستانها را یکی از پیچیده ترین و هوشمندانه ترین سازمانها عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه بیمارستان یکی از پیچیدهترین سازمانهای دنیا است برای ارائه خدمت مناسب، ایمن و با کیفیت به مردم باید یک سری فرایندهای کلینیکی، تجهیزاتی و ساختمانی در بیمارستانها به صورت منظم انجام شود.
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت ادامه داد: کلیه بستر فرایندهای ذکر شده باید در طراحی بیمارستانها لحاظ شود به گونهای که بیمارستانها از کجا، چگونه و برای چه طراحی شوند.
وی با بیان اینکه شیوه نگهداشت تجهیزات بیمارستانی باید مهمتر از خرید آنها باشد، اظهار کرد: در مدیریت تجهیزات بیمارستانی علاوه بر آماده کردن و خرید تجهیزات و تاسیسات باید به نگهداشت آن از طریق مدیریت فرایند، کارکنان و فضاها بپردازیم، بنابراین تمام این عوامل سبب میشود تا در طول زمان ساختمان و تجهیزاتی سالمتر داشته باشیم.
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت، صرف بهینه منابع را از مهم ترین عوامل در مدیریت تسهیلات بیمارستانی عنوان کرد و گفت: باید تلاش شود تا از منابع پرت در بیمارستان ها جلوگیری شود به گونهای که فرآیند ارائه خدمت نباید متوقف شود تا تمام این عوامل منجر به ارتقای کیفیت شود.
وی با تاکید بر لزوم به روز کردن مدیریت تسهیلات و تجهیزات بیمارستانها در کشور، خاطرنشان کرد: به منظور به روز رسانی دانش مدیریت بیمارستانی از رئیس دانشکده مدیریت بیمارستانی دانشگاه کارلسروه آلمان دعوت شده است، در راستای قرار دادن تجربیات و علم خود در این زمینه با دانشکده فنی دانشگاه تهران و دانشکده مدیریت بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همکاری کنند به گونهای که دکترای این رشته در آلمان ارائه میشود.
وی در ادامه با اشاره به تلاش وزارت بهداشت در بروز رسانی بیمارستان های کشور، اظهار کرد: با اینکه در بسیاری از بیمارستانها مدیریت تجهیزات و تاسیسات وجود دارد اما به صورت فراشمول نیست بنابراین وزارت بهداشت در صدد است که مدیریت انرژی، تجهیزات را با توجه به هزینههای افزایشی با دانش روز یکسان کند.
رواقی در پایان با بیان اینکه طرح جدید مدیریت تسهیلات در چند بیمارستان کشور اجرایی میشود، گفت: با استفاده از تجربیات و مشاوره با گروه آلمانی با تجربه در این زمینه که دانش مدیریت را در بیمارستان های خود اجرایی کردند در نظر داریم طرح های جدیدی از مدیریت تسهیلات را بصورت پایلوت در این مراکز شروع کنیم.
نظرات کاربران