شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
چهار شنبه 05 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 5,550
بازدید دیروز: 20,225
بازدید کل: 158,562,462
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 68
کاربران حاضر: 68
کدخبر: 6783 زمان ارسال: سه شنبه 20 دی 1390 - 11:58 تعداد بازدید: 1611
دلارهای تقلبی تانخورده در بازار / مردم مراقب باشند
خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی: نقدینگی سرگردان این روزها بازار ارز را به تب و تاب انداخته و به بازار آشفته خرید و فروش دلار دامن زده است، در این بین هیچکس تصور نمی‌کرد که باندی سودجو اسکناس‌های دلار تقلبی تانخورده را در بازار توزیع کند.

به گزارش خبرنگار مهر، نقدینگی های سرگردان این روزها بازار ارز را به تب و تاب انداخته و به بازار آشفته ارز دامن زده است. در این میان، گفته می‌شود دلارهای 100 دلاری تانخورده تقلبی توسط عده ای افراد سودجو وارد بازار ارز شده است.

در روزهای اخیر بازار ارز به بازاری پرسود برای عده ای تبدیل شده و هر کسی که نقدینگی قابل توجهی دارد با ورود به این بازار سعی می کند که از این آب گل آلود هرچند شده ماهی مختصری صید کند، غافل از اینکه عده ای کلاهبردار با جعل اسکناس‌های 100 دلاری می‌خواهند سودی هنگفتی نصیب خود کنند.

شناسایی دلار تقلبی

این در حالی است که شناسایی این اسکناسهای تقلبی حتی برای برخی از کهنه کاران بازار ارز هم قابل شناسایی نیست و به راحتی دست به دست می چرخد و در بین اسکناسهای دلار واقعی به مردم فروخته می شود. دلارهای تقلبی هم دارای نخ هستند و فقط برخی از قدیمی های بازار ارز قادر به شناسایی آنها می باشند. 

هرچند مقدار ارز دلار جعلی که وارد بازار شده، به میزان قابل توجهی نیست، اما فعالان بازار ارز را به دلیل نوع اسکناس تقلبی که با ظرافت جعل شده است، نگران می کند، دلار که به کالایی پر سود تبدیل شده است، شاید با ورود اسکناسهای تقلبی به ابزاری برای از بین بردن سرمایه برخی ها تبدیل شود.

اسکناس‌های تقلبی همواره نگرانی هایی را برای فعالان بازار ارز تهران که مرکز فعالیت آنها از میدان ناصر خسرو تا فردوسی است، ایجاد می کند، دلارهای تقلبی که به نظر می رسد به دلیل اینکه امکان جعل آن در کشور وجود ندارد، از یکی از کشورهای همسایه وارد کشور شده باشد.

در اینگونه شرایط صرافان مجوزدار توصیه می کنند که بهتر است خرید دلار از طریق همین صرافی ها و مراکز و کانالهای مجاز صورت گیرد و مردم برای خرید دلار آزاد به امید کسب سود و افزایش قیمت در آینده به واسطه گران و دلالان مراجعه نکنند. اگر فردی مثلا با 7.5 میلیون تومان پول برای خرید 5 هزار دلار به بازار ارز مراجعه کند، ریسک از دست دادن بخشی از سرمایه خود را خواهد داشت.

سود 90 میلیونی در 3 ماه

فردی بازاری که از خرید دلار طی 3 ماه اخیر سودی بالغ بر 90 میلیون تومان نصیب خود کرده بود به خبرنگار مهر گفت: در اواخر مهرماه با 186 میلیون تومان سرمایه حدود 150 هزار دلار به قیمت 1250 تومان از بازار ارز خریداری کردم، هم اکنون قیمت دلار به 1700 تومان در بازار آزاد رسیده است، بنابراین یک حساب سرانگشتی نشان می دهد که 90 میلیون تومان سود در این مدت به دست آورده ام.

وی افزود: اگر سرمایه خود را در این مدت در هر بازار قرار می دادم به این میزان سود کسب نمی کردم، سرمایه گذاری در بازار مسکن و سکه هم حتی این میزان سود را نصیب من نمی کرد.

وقتی شرایطی اینچنینی برای بازار ارز رقم خورده است، چگونه می توان انتظار داشت که نقدینگی های سرگردان وارد بازار ارز نشود، دراین شرایط آیا کسی سرمایه خود را در بانک سپرده گذاری خواهد کرد یا اینکه وارد چنین بازاری می کند.

بازار ارز تهران چند سال پیش نیز تجربه دلارهای تقلبی را به مقدار بالا داشت که البته واکنش بانک مرکزی را برانگیخت و نسبت به این موضوع به مردم هشدار داد و از مردم درخواست کرد که نسبت به داد و ستد این ارز خاص احتیاط بیشتری به خرج دهند.

دلارهای تقلبی برخی از افرادی که قصد سفر خارج از کشور را دارند را نیز نگران می کند، زیرا ممکن است که خرید این اسکناسهای جعلی مشکلاتی را برای آنها در خارج از کشور بوجود آورد، همان اتفاقی که سالهای پیش نیز رخ داده بود و باعث دستگیری برخی از ایرانیانی شد که به خارج از کشور سفر کرده بودند.

ناگفته نماند که بسیاری از صرافان دارای مجوز به دستگاههای شناسایی دلارهای تقلبی مجهز هستند، البته این دستگاهها تا حدودی دارای خطا هم هستند و نمی توان 100 درصد به آنها اطمینان داشت.

پشت پرده دلارهای تقلبی

ممکن است که اسکناسهای تقلبی در بین اسکناسهای دلار واقعی توسط جاعلان جاسازی شود و دلالان کنار خیابان متوجه آنها نشده و این اسکناسهای جعلی را به مردم بفروشند که البته عمدی از سوی فروشنده نیست و وی نیز متوجه دلار تقلبی نشده باشد.

حتی ممکن است که صرافان و بانکها هم متوجه دلار تقلبی نشوند، البته بانک مرکزی کارشناسانی دارد که بتوانند به راحتی و با لمس اسکناسها تقلبی و اصلی بودن آنها را تشخیص دهند. احتمال وجود اسکناسهای تقلبی در بین اسکناسهای دلالان کنار خیابان نسبت به صرافی ها بسیار بیشتر است.

هنوز مشخص نیست که این اسکناسها به چه میزان در بازار توزیع شده، پس بهتر است که مردم برای خرید دلار به صرافی‌های مجاز مراجعه کنند. ابراهیم درویشی معاون نظارتی بانک مرکزی نیز در گفتگو با مهر گفته است: مردم برای خرید ارز به سراغ صرافی های دارای مجوز و بانکها بروند.

وی با اعلام اینکه به شدت بازار را بازرسی می کنیم و تمام بازرسان بانک مرکزی در سطح بازار هستند، افزوده است: بازرسان بانک مرکزی تمام اطلاعات و اخبار را برای ما لحظه ای از طریق تلفنی، پیامک یا نمابر به ما اطلاع می دهند.

مسئولان بانک مرکزی طی اواخر هفته گذشته نرخهای 1700 تومان را برای ارز دلار حبابی دانسته اند و اعلام کرده بودند که طی یکی دو روز آینده نرخ دلار کاهش خواهد یافت و بازار ارز به تعادل می رسد.

منبع : خبرگزاری مهر  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه