دومین همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری به میزبانی پژوهشکده سیاست گذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف 27 آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالحسین روحالامینی نجف آبادی، دبیر دومین همایش ملی مدیریت پژوهش های فناوری، هدف نهایی از برگزاری دومین همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری را تدوین سندی پشتیبان برای کمک به نقشه جامع علمی کشور و پیشبرد هرچه سریعتر فناوی و نوآوری در راستای تحقق چشم انداز کشور عنوان کرد.
وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این همایش، بررسی چالشها و ارایه راهکارهای مناسب برای توانمندسازی و ورود جدیتر بخش خصوصی و غیردولتی به نظام پژوهش و فناوری کشور است، افزود: هدف نهایی، استخراج سندی از دل این همایش است که بتواند راهنمای الزامات تحقق اهداف نقشه جامع علمی باشد. در تدوین این سند تمامی ذینفعان نظام پژوهش کشور از جمله دانشگاهها، پژوهشکدهها و حتی شرکتهای بزرگ صنعتی مشارکت خواهند کرد. همچنین برای اجرایی شدن و تحقق هر چه سریعتر نقشه جامع علمی کشور و ایجاد سند الزامات ملی در حوزه پژوهش، علاوه بر برگزاری همایش مدیریت پژوهش و فناوری به برگزاری پنج نشست تخصصی به عنوان پیش همایش با هدف به دست آوردن مسائل گروههای مختلف نظام پژوهش کشور در تحقق چشمانداز جامع علمی کشور خواهیم پرداخت.
مدیر پژوهشکده سیاست گذاری علم، فناوری و صنعت خاطرنشان کرد: برگزاری نشست تخصصی با محوریت و حضور مراکز رشد و فناوری، نشست تخصصی در زمینه نقش دانشگاهها در زمینه فناوری، نشست تخصصی در ارتباط با پژوهشکدهها در حوزه فناوری، نشست تخصصی با حضور بنگاههای کوچک و متوسط و همچنین نشست تخصصی با حضور بنگاههای بزرگ از جمله برنامه های این همایش ملی است.
وی با بیان اینکه نظرات متخصصان حاضر در این نشستها، در روز برگزاری همایش به صورت چکیده ارائه میشود، عنوان کرد: از طرف دیگر در روز همایش تلاش خواهد شد تا بحثهای مطرح شده در طول پنج پنل مذکور به صورت یکپارچه مطرح شود تا به نوعی به تدوین سندی برای کمک به اجرایی شدن هرچه بهتر نقشه جامع علمی کشور کمک شود.
مدیر پژوهشکده سیاست گذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف در پایان با اشاره به تأکید این همایش بر تبیین نشستها به عنوان هدف اصلی و همچنین ارائه تعدادی از مقالات منتخب در روز برگزاری همایش، اظهارکرد: جهاد اقتصادی و اقتصاد مبتنی بر دانش، مفاهیم، چالشها و دستاوردها، بررسی سیاستها و برنامههای پژوهش و فناوری، تحلیل نقش بخش غیردولتی در فعالیت و تامین مالی پژوهش و فناوری در ایران و جهان، بررسی ساختارها و نهادهای پژوهش و توسعه فناوری در کشور، مدیریت نوآوری، رشد توانمندیهای فناوری در صنایع و بنگاهها، مفاهیم، تجارب و چالشها و مدیریت پژوهش و فناوری در دانشگاهها و مراکز پژوهشی، مفاهیم، تجارت و چالش ها از محورهای همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری است.
به گزارش ایسنا، ابراهیم سوزن چی کاشانی، قائم مقام پژوهشکده سیاست گذاریعلم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف هم با اشاره به بررسی مشکلات نظام پژوهش در همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری، اظهارکرد: از آنجا که همایش مدیریت پژوهش و فناوری رویکردی مساله محور داشته و در پی راهکارهای مناسب برای حل معضلات حوزه پژوهش است با برگزاری این همایش مشکلات این حوزه با دیدی وسیع نگریسته می شود تا راه را برای اتخاذ راهکارهای مناسب تر باز کند.
وی افزود: در حال حاضر دانشگاه ها آنطور که باید وارد فضای پژوهش آن هم از نوع پژوهشهای بومی پاسخگوی نیاز کشور نشده و پژوهشها عمدتاً جنبه آموزشی دارند و از آنجا که این پژوهشکده مأموریت بین رشتهیی داشته و به بررسی مسائل عملی از طریق ورود به جنبه های نظری برای اتخاذ راه حلهای مناسب در پیشبرد پژوهشها میپردازد از کانال رهیافتهای نظری به دنبال راهکارهای عملی هستیم تا براساس رهنمود مقام معظم رهبری کارها آنطور که باید و شاید به طور عمقی پیش رفته و از هزینههای اضافی جلوگیری شود.
سوزن چی ادامه داد: این همایش نقشه ای از نظام پژوهشی کشور را به تصویر خواهد کشید که به کمک آن مسائل ومشکلات پژوهشی مشخص شده و سپس پروژههای بعدی معرفی میشوند. همچنین شبکه سازی یکی دیگر از موضوعات مورد بررسی در این همایش است به گونهای که دست اندرکاران بخشهای مختلف را در حوزههای پژوهشی گردهم آورده و اذهان افراد و متخصصان را به هم نزدیک کنیم تا راهکارهای ارائه شده ضمانت اجرایی برای پاک سازی مشکلات داشته باشند.
گفتنی است، علاقه مندان می توانند برای شرکت در این همایش و ارسال مقالات حداکثر تا تاریخ 10 آذر ماه به نشانی اینترنتی www.ncrt.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات کاربران