در حالی که مسوولان سازمان خصوصیسازی از اعلام اظهارنظر رسمی در خصوص سرانجام واگذاری استقلال و پرسپولیس خودداری میکنند که بررسیهای ایسنا از واگذاری دو باشگاه ورزشی نشان میدهد که علیرغم مشخصشدن وزیر ورزش وجوانان، تاکنون هیچگونه تصمیمگیری در خصوص نحوهی واگذاری این دو باشگاه ورزشی گرفته نشده است و چگونگی واگذاری این دو باشگاه حساس و پرطرفدار در بلاتکلیفی به سر میبرد.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، قیمتگذاری دو باشگاه ورزشی در حالی ماه گذشته به پایان رسید که قیمت پیشنهادی سازمان خصوصی سازی برای استقلال و پرسپولیس واکنشهای زیادی را برانگیخت و اختلافنظرهای فراوانی را در خصوص نادرست بودن قیمت گذاری و نیز نحوه و میزان واگذاری این دو باشگاه در جامعه ورزشی ایجاد کرد.
به این ترتیب سازمان خصوصیسازی به کمک موسسه هوشمند تدبیر که گفته میشود در ارزشگذاری برند تخصص دارد بر اساس ارزش برند باشگاه استقلال را 42 و باشگاه پرسپولیس را 45 میلیارد تومان قیمت گذاری کرد که این قیمتگذاری تنها براساس برند دو باشگاه صورت گرفت و صورتهای مالی این دو باشگاه در قیمتگذاری لحاظ نشد، این در حالی است که در ارزشگذاری هر شرکتی صورتهای مالی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است، ولی به دلیل زیان ده بودن استقلال و پرسپولیس تنها برند دو باشگاه مورد توجه ارزشگذاران قرار گرفته است.
بررسیهای ایسنا از آخرین وضعیت واگذاری استقلال و پرسپولیس نشان میدهد که به دلیل زیاندهبودن این دو باشگاه ابتدا باید ساختار مالی آنها اصلاح شود تا بتواند وارد فرابورس شود، زیرا به دلیل اشکالات عدیده ای که در صورتهای مالی استقلال و پرسپولیس وجود دارد،این دو باشگاه حتی قابلیت واگذاری از طریق فرابورس را هم ندارد به این ترتیب صورتهای مالی سرخابیها در حال بررسی است تا حداقل قابلیت گزارشگیری و ارائه داشته باشد.
همچنین با توجه به حساسیتهای واگذاری استقلال و پرسپولیس قرار است واگذاری دو باشگاه در قالب رد دیون به کانون هواداران مورد بررسی قرار گیرد یا به صورت مذاکرهای به فروش برسد، ولی تاکنون جلسهای برای تعیین نحوه و میزان واگذاری آن تشکیل نشده است.
همچنین این دو باشگاه بعد از قیمتگذاری و تعیین وزیر ورزش هنوز مجال حضور در هیات واگذاری را نیافته است و وزیر جدید ورزش قرار است با مدیر عامل باشگاه ورزشی جهت بررسی نحوهی واگذاری جلسهای برگزار کند که زمان برگزاری این نشست نیز مشخص نیست.
به گزارش ایسنا، با مشخص شدن وزیر ورزش و جوانان و رای اعتماد مجلس به وزیر جدید، سهام باشگاه استقلال و پیروزی قرار بود نیمه مرداد ماه به هیات واگذاری برود ولی اشکالات صورتهای مالی این دو باشگاه و چگونگی و میزان واگذاری آنها باعث شده است تا واگذاری این باشگاه پر طرفدار بی نتیجه بماند.
پیش از این واگذاری سرخابیها قرار بود درهفته اول تیر ماه و قبل از شروع لیگ انجام شود که این امر تا مشخص شدن وزیر ورزش به تاخیر افتاد و اعلام سازمان خصوصیسازی در مورد قیمت پیشنهادی بحثها و واکنشهای فراوانی را در محافل ورزشی به همراه داشت و سوالات زیادی در خصوص نحوه قیمتگذاری، علت گران بودن پرسپولیس نسبت به استقلال، نحوه واگذاری و خریداران احتمالی آن مطرح کرد.
به این ترتیب بعد از گذشت سه سال از موضوع واگذاری استقلال و پرسپولیس هنوز مشخص نیست که سرانجام واگذاری این دو باشگاه پرطرفدار ورزشی به کجا ختم میشود و با توجه به اشکالات فراوانی که در صورتهای مالی و نحوهی قیمتگذاری آنها وجود دارد آیا امکان واگذاری سهام آنها وجود دارد یا نه؟ زیرا با وجود قیمت گذاری سهام این شرکت و تعیین وزیر ورزش و جوانان هنوز ابهامات زیادی در خصوص نحوه قیمت گذاری،نحوه فروش،روش واگذاری و میزان واگذاری سرخابی ها وجود دارد و آینده واگذاری آن را با چالش و ابهام مواجه کرده است.
نظرات کاربران