شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 06 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 27,563
بازدید دیروز: 23,136
بازدید کل: 158,607,611
کاربران عضو: 2
کاربران مهمان: 164
کاربران حاضر: 166
کدخبر: 5360 زمان ارسال: شنبه 01 مرداد 1390 - 10:27 تعداد بازدید: 1846
امکان ارائه پیشنهاد جدید در نظرسنجی‌ها برای نام پول‌ ملی

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در مورد طرح نظرسنجی از هموطنان در مورد اصلاح پول ملی اطلاعیه ای صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پیرامون طرح اصلاح پول ملی اطلاعیه ای را صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است، بدینوسیله مراتب ذیل به استحضار مردم شریف ایران می‌رسد:

1- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برخود لازم می داند از آحاد ملت شریف که در نظر‌سنجی مندرج در سایت اصلاح پول ملی شرکت کرده‌اند کمال تشکر و امتنان را داشته باشد. کماکان از سایرهموطنان عزیز دعوت می‌شود تا با مراجعه به پایگاه مزبور ضمن برخورداری از اطلاعات گسترده‌ای که موجود است، در نظرسنجی نیز شرکت نمایند.

2- به منظور ارائه توضیح بیشتر در جهت ارتقای شفاف سازی به اطلاع می‌رساند هدف عمده از درج نظرسنجی فوق‌الذکر در پایگاه مزبور، تشویق هموطنان به داشتن ارتباط مستمر با بانک مرکزی و پیدایش نوعی تعامل فیمابین بانک مرکزی و مردم است. به همین خاطر این امکان در اختیار کاربران قرار گرفته است تا در فرصت‌های آتی هم بتوانند مستمرا نتایج نظرسنجی را دنبال نمایند، این پایگاه حدودا تا 2 سال بعد از اجرای طرح اصلاح واحد پول و رواج سکه و اسکناس جدید با مردم همراه خواهد بود و اطلاعات لازم را در اختیار قرار خواهد داد، فعالیت "فرم" نظرسنجی فعلی نیز تا زمانی که میزان مشارکت به سطح مطلوبی برسد تداوم خواهد یافت.

3- از ابتدای امر بانک مرکزی در بالای فرم نظرسنجی اعلام کرد که "نتایج این نظرسنجی از نظر مبانی آماری قابل تعمیم به کل جامعه نیست"، دلیل این امر آن است که نظرسنجی اینترنتی از پراکندگی نمونه آماری علمی برخوردار نیست و لذا تاکید شده است که نتایج حاصله قابل تعمیم به کل جامعه نیست.

4- از ابتدای راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی، بانک مرکزی نظر سنجی‌های تخصصی موازی در قالب طرح‌های آماری را شروع کرده است که به صورت میدانی از اقشار گوناگون جامعه انجام شده و از پراکندگی نمونه‌ای علمی نیز برخوردار خواهد بود.

5- جمع‌بندی "نظرسنجی‌ها" یکی از معیارهایی است که در تعیین نام واحد اصلی و فرعی پول ملی ملاک تصمیم ‌گیری خواهد بود. اما سایر ابعاد کارشناسی و ملاحظات فرهنگی، تاریخی، آواشناسی، قومیتی و ارزشی نیز قطعا باید مورد توجه باشد. برآیند همگی این ابعاد مشخص خواهد کرد که نام واحدهای اصلی و فرعی پول ملی چه خواهد بود.

6- تصریح به واژه "پارسی" به عنوان یکی از گزینه‌ها برای نامگذاری پول ملی، الزاما به مفهوم آن نیست که این واژه برای نامگذاری مورد استفاده قرار گیرد، بلکه دلیل تصریح به این واژه و سایر واژه‌ها، پیشنهادات و نقطه نظرات عدیده و مکتوبی است که طی ماههای گذشته به بانک مرکزی واصل شده است.  قاعدتا عدم ذکر واژه "پارسی" در میان گزینه‌ها بانک مرکزی را در معرض این پرسش قرار می‌داد که چرا علیرغم پیشنهادات متعدد ارایه ‌شده و انتظار منکعس شده در جامعه، از ذکر آن خودداری کرده است.

7- شرکت کنندگان در نظر سنجی‌ها آزاد هستند که جدا از واژه‌های تصریح شده، عبارت دیگری را برای نام پول‌ ملی پیشنهاد کنند.

8- در پایان مجددا تاکید می شود نتایج نظرسنجی‌ها یکی از معیارهای چندگانه تصمیم گیری برای نام پول ملی است.

9- از اصحاب رسانه و اندیشمندان، کارشناسان و کلیه اشخاص متنفذی که به رسانه‌ها دسترسی دارند انتظار می‌رود پیام بانک مرکزی را به نحوی شایسته مورد توجه قرار داده و در نوشتار و بیانات خود مراتب را به نحو مطلوب به اطلاع عموم برسانند.

منبع : خبرگزاری مهر  
نظرات کاربران
hamekas : 1390/05/01

با سلام!به نظر من اگر واحد پول ملی قراره عوض بشه باید واحدی انتخاب بشه که همه ملت ایران قبول داشته باشن!مثلا اگر واحد پارسی انتخاب بشه برای قومیت های دیگه سخته که قبولش کنن مثلا من خودم آز خانواده آذری زبانان هستم و واحد پارسی اصلا تو کتم نمی ره اگه قراره این باشه که همون ریال و تومن بهتره!آمریکا با اون وسعتش که بیشترش انگلیسی زبانن ولی جالبه بدونید زبان ملی نداره!زبان رسمی داره انگلیسی ولی زبان ملی نداره!این یعنی احترام به اقلیت های کشورش!با تشکر!

بهنام : 1390/05/01

من فکر می کنم این کارا فقط مسکن برای اقتصاد می باشد ما باید مشکل اصلی را پیدا کنیم و حلش کنیم. مثلا طرح هدفمندی یارانه ها طرح خیلی خوبی،ولی الان دچار معضل شده و تورم رفته بالا و شرکت هایی که هر روز در حال ورشکستگی هستند در حال افزایش،پس چرا باید برای مردم چالش جدیدی ایجاد کنیم که با مشکل روبرو شوند.مشکل ما واحد پولی است یا ارزش آن ؟ آیا با تغییر واحد پولی ارزش آن در مجامع بین المللی افزایش پیدامی کند؟

NABID : 1390/05/02

در جواب دوستمون که نسبت به واژه پارسی معترض هستند می خواستم مطلبی رو عرض کنم. من تصور نمی کنم واژه پارسی مشکل قومیتی داشته باشه. وقتی گفته می شه پارس تمام قومیتها اعم از کرد،لر،کرمانج،ترک و... رو در بر میگیره، اونچه که مهمه اینه که همه ی ما از نژاد آریایی و از نژاد "پارس" هستیم، اینکه صرفا فارسی حرف بزنیم یا اینه لهجه یا گویش فارسی داشته باشیم تمایزی بینمون ایجاد نمیکنه. وقتی گفته میشه پارسی این واژه مربوط به نژاد و ریشه پاکی میشه که متعلق به همه ی ماست نه صرفا به اونی که فارسی سلیس صحبت میکنه.

hamekas : 1390/05/02

با سلام!دوست عزیز NABID با تمام احترام به شما باید عرض کنم زبان فارسی زبان ملی ماست ولی زبان مادری ما آذری است در ضمن ما ایرانی هستیم ولی لزوما هممون فارس نیستیم!ولی اگه واقعا قرار باشه دموکراسی واقعی داشته باشیم باید مثل آمریکا باشیم که زبان ملی دارن ولی زبان رسمی ندارن!خواهشا قبل از هر نوع قضاوت خودت رو بذار جای ما مثلا فکر کن تو فارسی و تو یه کشور عربی زنگی می کنی و هر دم می گن زبان مادری ما عربی است در حالی که زبان مادری شما فارسی است و هرگز تو کتت نمیره تا چه برسه به اینکه واحد شما عربی باشه!این ها هم همش شعاره !بله ما ایرانی آذری زبان هستیم ولی پارس یا فارس نیستیم!امیدوارم درک کنید!

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه