معاون فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به جایگاه فناوری اطلاعات در جهان امروز و توجه ویژه به آن در سند چشم انداز 20 ساله کشور، گفت: سند راهبردی نظام جامع فناوری اطلاعات کشور برای ارتقا قدرت رقابت پذیری صنعتی و فنی در عرصه جهانی و تامین نیازهای ملی تدوین شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عبدالمجید ریاضی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در تشریح اقدام های انجام شده برای تدوین طرح جامع فناوری اطلاعات کشور، گفت: براساس شرح وظایف شورای عالی فناوری اطلاعات کشور برای تدوین نظام جامع فناوری اطلاعات کشور کمیته علمی راهبردی، طراحی، تنظیم و تدوین این سند متشکل ازاساتید صاحبنظر و متخصصان در زمینه مدیریت راهبردی و فناوری اطلاعات و دست اندرکاران مدیریت این فناوری تشکیل شد.
وی افزود: این کمیته راهبردی با هزار و 200 نفر ساعت فعالیت و با بررسی تمام مطالعات و اقدام های انجام شده در این بخش و همچنین بررسی اسناد راهبردی 10 کشور منتخب جهان و بررسی نظام جامع مدیریت فناوری اطلاعات در ایران و جهان و بررسی آراء صاحبنظران و کارشناسان فناوری اطلاعات طی سی جلسه مشترک و 10 جلسه هماهنگی بین کارگروهها و 21 هزار نفر ساعت فعالیت تخصصی و کارشناسی در کارگروهها، پیش نویس سند راهبردی را تهیه، تنظیم و ارایه کرد.
مجری طرح تدوین طرح جامع فناوری اطلاعات کشور تصریح کرد: پیش نویس طرح شامل 7حوزه راهبردی، 29 راهبرد و 133 راهکار به کمیسیون راهبردی شورای عالی فناوری اطلاعات کشور ارایه و به تصویب این کمیسیون رسید و در دی ماه سال گذشته نیز در هیات دولت تصویب شد.
ریاضی حوزه های "شهروند ایرانی اسلامی"،" توسعه منابع انسانی با کیفیت"،"تحقیق و توسعه"،"توسعه صنعت فناوری اطلاعات"،"کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات"،"دولت و شیوه مدیریت عمومی و ارایه خدمات مورد نیاز و به روز به جامعه" و "تعاملات منطقه ای و بین المللی"را هفت حوزه راهبردی سند جامع فناوری اطلاعات کشور ذکر کرد.
وی تاکید کرد: این هفت حوزه راهبردی با چهار رویکرد "فرصت محوری"،"کارکردگرایی"،"موضوع محوری" و "نیازسنجی و مسئله محوری" به بررسی قلمروهای اساسی که نقش محوری در ارتقا جایگاه کشور در زمینه فناوری اطلاعات دارد، می پردازد.
ریاضی ادامه داد: در حوزه شهروندان ایرانی - اسلامی، تحقق جامعه مردم سالاری دینی با استفاده از فناوری اطلاعات به منظور تسهیل و دستیابی به عدالت اجتماعی، ارتقا کیفیت زندگی، رشد فضائل اخلاقی و علمی شهروندان هدف بنیادی است.
مجری طرح تدوین طرح جامع فناوری اطلاعات کشور، در ادامه ارتقا سطح دانش و مهارتهای مورد نیاز فناوری اطلاعات و توسعه منابع انسانی جهت نیل به جامعه دانش پایه را هدف بنیادی محورحوزه منابع انسانی این طرح و همچنین دستیابی به نظام نوآوری فناوری اطلاعات در سطح برتر منطقه و افزایش مستمر و مناسب سهم تحقیق و توسعه از تولید ناخالص ملی را هدف بنیادی از محور تحقیق و توسعه در سند راهبردی عنوان کرد.
ریاضی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به محور راهبردی صنعت فناوری اطلاعات در سند جامع نظام فناوری اطلاعات کشور، دستیابی به صنعت برتر فناوری اطلاعات به منظور کسب سهم عمده بازار منطقه و تامین نیازهای داخلی با حضور فعال در عرصه بین الملل را هدف بنیادی از این محور نام برد.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: درحوزه راهبردی کسب و کار نیز ارتقا سطح بهره وری ملی و بهره گیری از فرصت های فراملی با چابک سازی فعالان اقتصادی مبتنی بر فناوری اطلاعات جهت کسب جایگاه اول اقتصاد منطقه مورد تاکید قرار گرفته است.
ریاضی با بیان اینکه دستیابی به جامعه دانش محور یکی از اهداف اساسی دولت است، ایجاد زیرساخت های (نرم و سخت) امن و مطمئن و تنظیمات نهادی در سطح استانداردهای جهانی به منظور نیل به دولت الکترونیک و تحقق جامعه دانش محور را هدف بنیادی حوزه راهبردی دولت در سندجامع دانست.
وی یادآور شد: در حوزه راهبردی تعاملات منطقه ای و بین المللی نیز تقویت و گسترش ارتباطات منطقه ای و بین المللی در حوزه های مختلف فناوری اطلاعات و گسترش ارتباطات همه جانبه در ابعاد مختلف و همچنین تطبیق قوانین و استانداردهای ملی با قوانین و استاندارد
های بین المللی در فرآیندجهانی شدن از دیگر موضوعات مهم در انتخاب و گزینش راهبردهای این حوزه بوده است.
ریاضی در پایان ابراز امیدواری کرد: مطابق با این سند در فاز دوم تدوین نظام جامع، اقدام ها، راهکارها، متولیان مربوط و شاخص های توسعه در قالب برنامه عملیاتی کلان فناوری اطلاعات کشور تدوین و تصویب شود و با اجرای دقیق آن توسعه فناوری اطلاعات در کشور به صورت نظام مند سرعت گیرد و بتواند ما را به اهداف سندچشم انداز برساند.
در این نشست همچنین "علی ناصری"عضو کمیته راهبردی تدوین نظام جامع فناوری اطلاعات، گفت: با پایان فاز اول تدوین سند راهبردی، فاز دوم این طرح که شناسایی زیرنظام های اجرایی و تدوین برنامه عملیاتی طرح است، آغاز می شود.
وی با تاکید بر اینکه این طرح از جامعیت بسیار بالایی برخودار است، افزود: با تکمیل فاز دوم این نظام راهبردی آماده اجرا توسط دستگاهها و سازمانهای مرتبط خواهد بود و برای این منظور در نشست ها و همایش های مختلف از نظرات و دیدگاههای دستگاهها وسازمانها درمورد اجرای طرح استفاده خواهد شد.
نظرات کاربران