شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 08 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 1,433
بازدید دیروز: 20,830
بازدید کل: 157,786,736
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 82
کاربران حاضر: 82
کدخبر: 4351 زمان ارسال: دوشنبه 25 بهمن 1389 - 08:28 تعداد بازدید: 2176
انتقال250میلیارد دلار سرمایه انسانی ایران به آمریکا با مهاجرت نخبگان

معاون وزیر علوم با اشاره به مهاجرت 250 هزار متخصص ایرانی به آمریکای شمالی، ارزش سرمایه‌های انسانی منتقل شده از مهاجرت این نخبگان را حدود 250 میلیارد دلار ارزیابی و خاطرنشان کرد: هیچ انسان عاقلی نمی‌گذارد سرمایه‌اش به این شکل از بین برود، لذا ایجاد زیرساخت و فراهم کردن شرایط برای افرادی که تمایل دارند و می‌توانند توانمندی‌هایشان را به داخل کشور منتقل کنند به عنوان یک اصل مطرح است.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر حسین نادری‌منش که به عنوان دبیر همایش «نقش فناوری‌های نوین در ارتقای زندگی انسانی؛ ‌فرصت‌ها و چالش‌ها» با خبرنگاران سخن می‌گفت با اشاره به برگزاری این همایش طی روزهای 30 بهمن ماه و اول اسفند ماه در جزیره کیش، خاطرنشان کرد: ریاست جمهوری، شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم و تحقیقات و فناوری مسوول برگزاری این همایش هستند که ایده برگزاری آن در زمان برگزاری همایش ایرانیان خارج از کشور مطرح شد.

وی با اشاره به آمار تعداد ایرانیان خارج از کشور خاطرنشان کرد: این آمار از چهار تا شش میلیون نفر متغیر است و بر اساس برخی گزارش‌های موجود بیش از 250 هزار مهندس و پزشک و متخصص در آمریکایی شمالی حضور دارند. اگر این تخمین صحیح باشد از آن جا که تربیت هر متخصص حدود یک میلیون دلار برای کشور مقصد هزینه در بر دارد وجود 250 هزار متخصص در آمریکای شمالی یعنی 250 میلیارد دلار سرمایه یک کشور.

نادری‌منش در بخش دیگری از سخنان خود درباره اهداف برگزاری همایش «نقش فناوری‌های نوین در ارتقای زندگی انسانی؛ ‌فرصت‌ها و چالش‌ها» گفت: دانشمندان چند رشته که تحت عنوان فناوری‌های نوین فعالیت می‌کنند، می‌توانند نتایج تحقیقات خود را به داخل کشور منتقل کنند و با مسوولان آموزش عالی کشور، پارک‌های علم و فناوری و ستادهای فناوری‌های نوین در داخل کشور همراه شوند تا محیطی برای تعاملات علمی فراهم شود.

معاون آموزشی وزیر علوم توضیح داد: شناخت متقابل ایرانیان متخصص داخل و خارج از کشور از توانمندی‌های طرفین از دیگر اهداف جدی این همایش می‌باشد.

 

وی تصریح کرد: همچنین ایجاد فرصت مبادله اطلاعات محققان داخل و خارج از کشور و برقراری ارتباط مستمر با متخصصان خارج از کشور از اهدافی است که در این راستا فعالیتهایی صورت گرفته است.

نادری منش، اقتصاد و تجارت، همکاری‌های بین‌المللی، سلامت و بهداشت، اخلاق عد الت در توسعه علمی و محیط زیست را از محورهای همایش مذکور برشمرد و گفت: نانو فناوری، فناوری زیستی، هوا فضا، علوم شناختی، ICT، میکروالکترونیک و انرژی‌های نو از جمله فناوری‌های نوینی هستند که به عنوان موضوعات همایش انتخاب شده‌اند.

به گزارش ایسنا، نادری‌منش با بیان اینکه طی سالیان اخیر جمهوری اسلامی ایران در این راستا قدم های خوبی را برداشته است، اظهار کرد: وظیفه تعامل با ایرانیان خارج از کشور بر عهده معاونت علمی ریاست جمهوری و ستادهای تابعه گذاشته شد تا از ایرانیان خارج از کشور دعوت به عمل آ‌ورند.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع 550 نفر از متخصصان در همایش حضور خواهند داشت که انتظار می‌رود جمعیتی بیش از 600 نفر در این همایش شرکت کنند.

نادری‌منش گفت: همچنین در این همایش 7 پنل در رابطه با 7 فناوری گفته شده برگزار می‌شود که مسوولیت آن بر عهده مسوولان ستادها است.

وی اظهار کرد: بر اساس آ‌مار اولیه‌ای که در دست است، تعداد 130 نفر در زمینه فناوری‌های زیستی، 40 نفر در انرژی‌های نو، 15 نفر در علوم شناختی، 65 نفر در فناوری اطلاعات و میکرو الکترونیک، 60 نفر در زمینه نانو فناوری و 40 نفر در بخش هوا فضا در این همایش شرکت می‌کنند، همچنین از اروپا 40 نفر، 25 نفر از آمریکا، 20 نفر از کانادا و نیز افرادی از استرالیا، ژاپن و اروپای شرقی و آسیای شرقی در همایش حضور دارند.

نادری منش خاطرنشان کرد: نمایشگاه مختصری از دستاوردهای یکی، دو ستاد فناوری برگزار می‌شود و نیز مجموعه‌ای شامل معرفی 100 محصول و پروژه به ثمر رسیده به فارسی و انگلیسی چاپ و منتشر خواهد شد.

نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه