دولت در راستای ارتقای سطح استانداردهای بخش تولید و صنعت آئیننامه تأیید صلاحیت علمی و فنی مدیران کنترل کیفیت را تصویب کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزیران عضو شورای عالی استاندارد بنا به پیشنهاد وزارت صنایع و معادن و به استناد تبصره (6) ماده (9) قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ـ مصوب 1371 ـ «آییننامه تأیید صلاحیت علمی و فنی مدیران کنترل کیفیت» را تصویب کرد.
بر اساس این آییننامه، شرایط انتخاب مدیران کنترل کیفیت بر اساس دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر در رشته مرتبط، گذراندن دورههای آموزشی مرتبط و قبولی در آزمون کتبی به منظور تعیین سطح دانش و مهارت تعیین میشود.
بر این اساس، دستورالعمل نحوه برگزاری دورههای آموزشی و آزمون های مربوط، نصاب نمره قبولی، احراز سوابق تجربی و نحوه نظارت بر عملکرد مدیران کنترل کیفیت، ظرف مدت حداکثر شش ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه توسط مؤسسه تدوین و ابلاغ میشود.
همچنین تمامی واحدهای تولیدی مشمول این آییننامه مکلفند فرد یا افراد واجد شرایط مندرج در ماده (2) را به عنوان مدیر کنترل کیفیت به اداره کل مربوط معرفی کنند و اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان مکلف است ظرف یک ماه پس از معرفی نسبت به بررسی و احراز شرایط مندرج در ماده (2) اقدام و پروانه تأیید صلاحیت وی را در صورت احراز صلاحیت با امضای مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان به واحد تولیدی مربوط ابلاغ کند. مدت اعتبار پروانه تأیید صلاحیت مدیر کنترل کیفیت دو سال از زمان صدور خواهد بود.
بر اساس این آیین نامه، اعضای کارگروه تأیید صلاحیت علمی و فنی مدیران کنترل کیفیت شامل مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی مربوط (رئیس کارگروه)، نماینده اداره کل کار و امور اجتماعی استان، نماینده جامعه مدیران کنترل کیفیت استان و در صورت عدم فعالیت جامعه مدیران کنترل کیفیت استان، نماینده جامعه مدیران کنترل کیفیت ایران و یا کارشناس استاندارد به انتخاب مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان، نماینده تشکل صنفی مربوط یا نماینده خانه صنعت و معدن با معرفی مدیرکل استان و تأیید کارگروه، کارشناس مسئول امور آموزش و ترویج اداره کل (دبیر کارگروه بدون حق رأی)، نماینده واحد تولیدی (بدون حق رأی) و کارشناس تخصصی ذیربط به تشخیص مدیرکل استان تعیین می شوند.
همچنین بررسی و تصویب صدور پروانه تأیید صلاحیت مدیران کنترل کیفیت در مواردی که بر اساس مفاد این آییننامه تشخیص آن به عهده کارگروه نهاده شده است، رسیدگی به شکایات واصله از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی در خصوص عملکرد مدیران کنترل کیفیت، بررسی تخلفات مدیران کنترل کیفیت و اعمال تنبیهات تعیینشده در این آییننامه و رسیدگی به اختلافات مدیرعامل و مدیر کنترل کیفیت واحد تولیدی در حدود وظایف مندرج در ماده (9) از وظایف کارگروه است.
بر اساس این مصوبه، واحد تولیدی مشمول استانداردهای تشویقی در مدت زمان اعتبار پروانه کاربرد علامت استاندارد ایران ملزم به داشتن مدیر کنترل کیفیت با رعایت شرایط مندرج در این آییننامه خواهد بود.
این آئیننامه جایگزین آئیننامه تأیید صلاحیت علمی و فنی مسئولان کنترل کیفیت مصوب نود و سومین اجلاس شورای عالی استاندارد مورخ 4/7/1375 میشود. این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
نظرات کاربران