وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همزمان با سومین سفر هیات دولت به استان ایلام خطاب به دانشگاهیان گفت: اگر فردی در مسیر خواست ملت ایران در راهپیماییهای بزرگ 9 دی و 22 بهمن 88 حرکت نکند، بدون تردید جایی در دانشگاه نخواهد داشت.
حداقل90 تا 95 درصد کادر مدیریتی آینده کشوردر دانشگاهها تربیت میشوند
به گزارش سرویس صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - دکتر کامران دانشجو در جمع رؤسای دانشکدهها و اساتید دانشگاه ایلام به تشریح اهمیت جایگاه دانشگاه در کشور پرداخت و اظهارکرد: دانشگاه محل تربیت و تعلیم نسل آینده کشور است و حداقل 90 تا 95 درصد کادر مدیریتی آینده کشور در همین دانشگاهها تربیت میشوند.
وی با اشاره به فرمایشات حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه دانشگاه میتواند مبدأ تحول در کشور باشد، افزود: اگر دانشگاه متحول شود، میتواند کشور را نیز متحول کند اما این تحول باید در مسیر تعالی بشریت باشد.
وزیر علوم با بیان اینکه ایجاد تحول در دانشگاه به دست اساتید و اعضای هیات علمی انجام میشود، گفت: حضرت امام (ره) تاکید داشتند که دانشگاه کارخانه آدم سازی است و همه ما که به دنبال پیروی از خط امام هستیم، میدانیم که منظور حضرت امام، آدم با جهانبینی الهی بوده است.
فعالیت دانشگاهها باید در مسیر خواستههای70 میلیون ایرانی باشد
وی افزود: دانشگاه تنها متعلق به ما و اعضای هیات علمی نیست، بنابراین باید فعالیت دانشگاهها در مسیر خواستههای همان70 میلیون ایرانی باشد که مسیر خود را در 9 دی و 22 بهمن نشان دادند.
دانشجو همچنین به تشریح تفاوتهای دانشگاههای کشور با دانشگاههای غرب پرداخت و گفت: جهانبینی غربی، مادی و یا سکولار هیچ تفاوتی با هم ندارند و همگی وحی و پیام انبیا را کتمان میکنند و یا اینکه تلاش میکنند نقش آن در مناسبات بشری را نادیده بگیرد. در نتیجه برای انسان فطرتی قائل نیستند و بایدها و نبایدهای علمی و اخلاقی را نادیده میگیرند.
دانشجو در ادامه با اشاره به دیدگاه توحیدی، اظهارکرد: انسان موجودی آرمانخواه تعریف شده است و این آرمانخواهی به این دلیل است که روح آدمی از روح مطلق حضرت حق نشات گرفته است، بنابراین انسان عدالت و آزادی را دوست دارد و از ظلم بیزار است.
وزیرعلوم با تاکید بر اینکه در این دیدگاه بایدها و نبایدها باید در دانشگاه نیز جاری باشد، تصریح کرد: در جهانبینی توحیدی آزادی با بیبند و باری و هرج و مرج تفاوت دارد و نمیتوان قبول کرد که برخی به نام فرهیختگان هر کاری که دوست داشته باشند در دانشگاه انجام دهند، چون هر فرهیختهای در هر جامعهای شاخص و معیار خاص خود را دارد.
دانشجو گفت: عدهای میخواستند کاری کنند که حاکمیت نقشی در دانشگاه نداشته باشد، اما مردم در9 دی و 22 بهمن اعلام کردند که در دانشگاهی که باید برای نظام کادرسازی کند، نباید از مسیر مورد نظر مردم خارج شود و دانشگاه باید در آن اعمال حاکمیت کند؛ چراکه اعمال حاکمیت در دانشگاه سبب میشود تا دانشگاه در مسیر جمهوری اسلامی، اخلاقی دینی و اسلامی و خواستههای مردم قرارگیرد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ نظامی با جهانبینی توحیدی نمیتواند دانشگاه و دانشگاهیانی بدون این جهانبینی داشته باشد، خاطرنشان کرد: حاصل حاکمیت جهانبینی توحیدی، پویایی دانشگاه خواهد بود و هر فردی که دانشگاه را به سمت یک جناح یا یک فرد از یک جناح یا یک حزب سیاسی سوق دهد بداند که خواسته یا ناخواسته و غافل یا جاهل خیانت میکند.
شأن دانشگاه تبدیل شدن به پیاده نظام افراد خاص نیست؛ بلکه خدمتگزاری به مردم است
دانشجو با تاکید بر اینکه دانشگاه محل بازیهای سیاسی نیست، افزود: دانشگاه محل علم و ایمان است و فعالیتهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نیز باید در آن جاری باشد، اما شأن دانشگاه تبدیل شدن به پیاده نظام افراد خاص نیست؛ بلکه خدمتگزاری به مردم است.
وزیرعلوم با بیان اینکه درهر فعالیت علمی، فرهنگی و سیاسی و اجتماعی باید مرز بین خود و دشمن را شفاف کنیم، گفت: اگر این شفافیت در دانشگاه ایجاد شود، دشمن نمیتواند طمع کند و به همین دلیل باید بدانیم اگر روزی دشمن برای انجام کاری ما را تشویق کرد حتما به خطا رفتهایم.
دانشجو در خصوص حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: در فتنه اخیر، دانشگاهیان همانند دوران دفاع مقدس که دشمن در کشور طمع کرده بود، یک بار دیگر علی رغم برخی اختلاف نظرات، ولایتمداری خود را اثبات کرده و در دهان دشمن و فتنه زدند.
دانشگاهیان هرگز اجازه نمیدهند که دشمن یک بار دیگر به کشور طمع کند
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اعطای عنوان فرماندهان و افسران جبهه جنگ نرم به اساتید و دانشجویان کشور خاطرنشان کرد: این مسئله کاملا درست بود و دانشگاهیان نیز از این میدان آزمایش سربلند بیرون آمدند و باعث سرافرازی ملت و اعتماد بیشتر آنها به دانشگاهیان شدند.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشرفتهای متعدد علمی کشور اظهارکرد: این پیشرفتها حاصل تربیت نیروی انسانی مناسب در دانشگاههای کشور است و به همین دلیل ملت به دانشگاهیان افتخار میکنند.
وی گفت: در حوزه دانشگاه اسلامی، پوشش یکی از مظاهر خواهد بود، هر کسی که حجاب اسلامی مورد نظر ما را نداشته باشد، یکی از لایههای پنهان فتنه نیست، بلکه برخی اطلاعات کاملی در خصوص فواید پوشش اسلامی ندارد که باید آنها را مطلع کرد.
دانشجو با بیان اینکه دانشگاه محل فعالیت علمی است، یادآو شد: در حوادث بعد از انتخابات برخی در دام دشمن افتادند که حساب آنها از دانشگاهیانی که مورد اعتماد مردم هستند، جداست، دانشگاهیان هرگز اجازه نمیدهند که دشمن یک بار دیگر به کشور طمع کند و خود در مقابل دشمنان خواهند ایستاد.
سالانه هزار عضو هیات علمی جذب خواهند شد
وزارت علوم با چشم بسته به مسئله کرسیهای آزاداندیشی نمی پردازد
به گزارش ایسنا، وزیرعلوم در دیدار با روسا واعضای هیات علمی دانشگاههای ایلام هم گفت: از آغاز دولت دهم 600 عضو هیات علمی جذب شده و سالانه هزار نفر جذب خواهند شد.
دانشجو در خصوص راهاندازی کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاههای کشور اظهارکرد: کرسیهای آزاداندیشی در برخی دانشگاهها مانند تهران و صنعتی شریف راهاندازی شده که معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم امور مربوط به آن را پیگیری میکند.
وی دراین رابطه افزود: وزارت علوم با چشم بسته به این مسئله نمی پردازد، بلکه تلاش میکند با شناخت کامل در پی راهاندازی کرسیهای آزاد اندشی در دانشگاههای کشور باشد.
دانشجو با اشاره به مشکلاتی که در زمینه وضعیت متون علوم انسانی وجود دارد، یادآورشد: بیش از همه ما مقام معظم رهبری در این زمینه دغدغه دارند و ما هم در وزارت علوم پیگیر این مسئله هستیم.
وضعیت دانشگاههای کشوراز نظر اعتقادی ودینی نسبت به سایر اقشار اگر بهتر نباشد، بدتر هم نیست
وی همچنین در خصوص درخواست برخی از اساتید برای توسعه واقعی دانشگاههای کشور خاطرنشان کرد: در این زمینه طرح آمایش سرزمینی در دستور کار وزارت علوم قرار دارد که وضعیت موجود آموزشی کشور را تعریف میکند و به سمت وضعیت مطلوب حرکت خواهد کرد.
وزیرعلوم افزود: در طرح آمایش سرزمینی ظرفیت هر استان شناسایی خواهد شد و در مرحله بعد مسائل مربوط به آن پیگیری میشود و گزارش این طرح را هم به مجلس شورای اسلامی ارائه کردهایم.
دانشجو در پاسخ به اظهارات برخی از حاضرین که معتقد بودند ورودی دانشگاههای کشور از لحاظ اعتقادی و دینی چندان مطلوب نیست، تصریح کرد: مسائلی نظیر حجاب و عفاف، دینداری و سلامت یک حلقه به هم پیوسته در جامعه است؛ اما وضعیت دانشگاههای کشور نسبت به سایر اقشار اگر بهتر نباشد، بدتر هم نیست.
دانشگاهیان کشور جزء سالمترین اقشار جامعه هستند
مباحث فرهنگی بیش از بودجه به مکارم اخلاقی نیاز دارد
وی با بیان اینکه اساتید و دانشگاهیان کشور جزء سالمترین اقشار جامعه هستند و در این زمینه نباید بیانصافی کرد، به طرح ارتقاء اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاهها اشاره کرد و گفت: استاد دانشگاه شاخصهای مشخصی در جهان دارد و براساس همین معیارها ردهبندی می شوند، البته وزارت علوم تلاش میکند که اساتید دانشگاههایی مانند دانشگاههای ایلام این مسیر را سریعتر طی کنند.
دانشجو در ادامه در پاسخ به گلایه یکی از حاضران مبنی بر عدم پاسخگویی به تمام اقشار دانشگاهی کشور از سوی مسئولان وزارت علوم اظهارکرد: اگر در یک سفر زمان کافی برای دیدار و گفتوگو با تمام اقشار فراهم نشود، هرگز نشان از بیاحترامی مسئولان نخواهد بود، شأن ما نوکری مردم است و بنده برای خود و معاونینم در وزارت علوم شأنی بیش از این قائل نیستم.
وزیر علوم با بیان اینکه مباحث فرهنگی بیش از بودجه به مکارم اخلاقی نیاز دارد، گفت: دور سوم سفرهای استانی دولت با بینش فرهنگی انجام میشود و کارگروه فرهنگی این سفرها نیز از سوی شخص رییسجمهور اداره میشود که امیدواریم این مسئله به دانشگاهیان نیز منتقل شود.
به گزارش ایسنا، در این جلسه همچنین رییس دانشگاه ایلام، نماینده ولی فقیه در دانشگاه ایلام و تعدادی از اساتید حاضر در جلسه به بیان دیدگاهها و طرح برخی از مشکلات مبنی بر تبدیل وضعیت مربیان، درخواست رشته جدید برای دانشگاه ایلام، هماهنگی اعمال آییننامههای مختلف در دانشگاههای کشور و ISIو ISC و توسعه دانشگاههای دولتی در شهرستانهای استان، تأثیرات مقالات و همچنین رعایت عدالت در انتخاب پژوهشگران پرداختند.