شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 06 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 13,617
بازدید دیروز: 22,643
بازدید کل: 157,742,557
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 163
کاربران حاضر: 164
کدخبر: 2393 زمان ارسال: چهار شنبه 29 اردیبهشت 1389 - 12:55 تعداد بازدید: 6626
پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد MBA در دانشگاه فردوسی مشهد

رییس دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی گفت: وضعیت پژوهشی دانشکده از جهت طرح‌های کاربردی در دانشگاه در سال‌های اخیر بسیار خوب بوده است.

دکتر مصطفی سلیمی فر در گفت‌وگو با خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان - در مورد مهمترین طرح و برنامه‌های دانشکده علوم اداری و اقتصاد در سال جاری و گذشته اظهارکرد: به طور کلی یک برنامه راهبردی از سال 85 برای این دانشکده تهیه شد که در این برنامه اهداف کلان و همچنین برنامه‌های اجرایی و راهبردهای رسیدن به آن عنوان شده است.

رییس دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی افزود: امسال در برنامه راهبردی دانشکده، تجدید نظر خواهد شد، چرا که تقریبا بیشتر اهدافی که در این برنامه پیش بینی شده بود محقق شد و برای ادامه راه بایستی اهداف بالاتری را در آن بیان کنیم.

وی با بیان اینکه کلیت این برنامه را می توان در چهار محور خلاصه کرد، گفت: گسترش تحصیلات تکمیلی در دانشکده محور اول در این برنامه بوده است که شامل کارشناسی ارشد و دکتری می شود و به عنوان مثال قبل از اجرای این برنامه تنها سه دوره کارشناسی ارشد در دانشکده دایر بود و هیچ دوره دکتری نیز نداشتیم؛ در حالی که اکنون 10 دوره کارشناسی ارشد و سه دوره دکتری دایر است که اضافه براین دوره ها در سه دوره دیگر نیز در مهرماه پذیرش دانشجو خواهیم داشت.

رییس دانشکده علوم اداری و اقتصاد در ادامه با اشاره به تعداد گرایش‌های موجود در دانشکده علوم اداری و اقتصاد، گفت: دانشکده علوم اداری و اقتصاد 22 رشته دارد که به تفکیک در مقطع کارشناسی 7 رشته، کارشناسی ارشد با مجوز جدیدی که در 3 رشته دیگر گرفته است حدود 12 رشته و در دکتری سه رشته دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در گروه‌های اقتصاد و مدیریت دوره دکتری داریم؛ ولی در سایر گروه‌ها چون حقوق، حسابداری و علوم سیاسی باید صبر کنیم که اعضای هیات علمی دانشکده به مرتبه دانشیاری و استادی ارتقا یابند تا زمینه ایجاد دوره دکتری در این گروه‌ها نیز فراهم شود.

سلیمی فر گفت: درمقطع کارشناسی ارشد نیز امسال در سه رشته MBA، روابط بین الملل و حقوق خصوصی دانشجو پذیرش می‌کنیم.

رییس دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی جذب هیات علمی را محور دوم در این برنامه عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه وجود اعضای هیات علمی با کیفیت و توانمندی بالا در ارتقاء سطح دانشکده شرط لازم و ضروری است، به همین دلیل تعداد قابل توجهی هیات علمی را جذب کرده و حدود10 تقاضای جدید را نیز بررسی و به دانشگاه تقاضا داده‌ایم که در حال حاضر هم در دستور کار هیات جذب دانشگاه قرار دارد.

وی گفت: در حال حاضر تعداد اعضای هیات علمی در دانشکده علوم اداری و اقتصاد 55 نفر و نسبت استاد به دانشجو در دانشکده حدود 30 نفر دانشجو به ازای یک استاد است.

سلیمی فر با بیان اینکه افزایش تعداد مجلات علمی دانشکده محور سوم در این برنامه است، اظهارکرد: در سال 85 دانشکده علوم اداری و اقتصاد تنها دارای یک مجله علمی - پژوهشی بود و اکنون سه مجله علمی - پژوهشی در دانشکده منتشر می شود و در صدد هستیم تا در سال جاری این تعداد را به 5 مجله علمی -پژوهشی افزایش دهیم.

رییس دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی، محور چهارم برنامه راهبردی دانشکده را تغییر ترکیب دانشجویان و دانشکده دانست و بیان کرد: در سال 85 حدود 8 درصد از دانشجویان دانشکده در مقطع تحصیلات تکمیلی و 92 درصداز دانشجویان در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل بودند و اکنون حدود20 درصد دانشجویان ما دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری هستند.

وی تصریح کرد: تعداد دانشجویان دانشکده در حال حاضر 1829 نفر است که از این میان 25 دانشجو در مقطع دکتری، 331 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و 1473 نفر در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.

وی در مورد وضعیت پژوهشی در دانشکده گفت: طرح های پژوهشی به دو دسته تقسیم می شود که دسته اول طرح‌هایی است که با استفاده از اعتبارات پژوهه صورت می گیرد که دانشگاه در اختیار اعضای هیات علمی قرار می دهد و این اعتبارات به طور مستمر تخصیص داده می شود و اعضای هیات علمی هم مطابق اعتباری که دارند، طرح پژوهشی پیشنهاد می کنند و این طرح بعد از عبور از یک فرآیند بسیار ساده، تصویب می شود.

سلیمی فر ادامه داد: دسته دوم طرح های پژوهشی کاربردی است که به منظور انجام این دسته از طرح‌ها اساتید ما با سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی و یا خصوصی قرارداد می بندند و از طریق دانشگاه آن را اجرا می کنند، بنابراین این دسته از طرح ها اعتبارش از بیرون دانشکده تامین می شود.

وی با بیان اینکه وضعیت پژوهشی دانشکده به خصوص از جهت طرح های کاربردی در دانشگاه در سال‌های اخیر بسیار خوب بوده است، اظهارکرد: اکنون طرح هایی را با شرکت گاز خراسان شمالی، سازمان صنایع و سازمان امور اقتصادی و دارایی اجرا کرده و یا در حال اجرا هستیم و همچنین فرم اولیه 9 طرح پژوهشی دیگر نیز آماده شده است که به استانداری خراسان رضوی در راستای جذب اعتبارات فرهنگی که هیات دولت به استان اختصاص داده است، پیشنهاد می‌شود.

سلیمی فر در ادامه در رابطه با میزان اعتبارات پژوهشی و نحوه اختصاص آن افزود: اعتبارات پژوهشی نیز به دو دسته تقسیم می شود که دسته اول اعتبارات پژوهه یا گرنت است که بستگی به امتیاز کسب شده توسط هر عضو هیات علمی دارد و به عنوان مثال در سال گذشته حدود 100 میلیون تومان اعتبار پژوهه اساتید ما بود.

رییس دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی افزود: آنچه که برای ما مهم تر است اعتبارات تامین شده از طرق قرار دادهایی است که با سازمان‌ها و دستگاه‌های بیرون از دانشگاه بسته می شود.

وی تصریح کرد: اعتبارات تحصیلی دانشجویان به طور متمرکز در اختیار دانشگاه است و از طریق دانشگاه براساس نیازهایی که هر دانشکده دارد به آن‌ها اختصاص داده می شود و معمولا حدود90 درصد اعتبارات دانشگاه و حتی دانشکده‌ها صرف حقوق و دستمزد می شود.

وی در ادامه در مورد وضعیت آموزشی دانشکده اظهارکرد: در شورای آموزشی طبق گزارشی که معاون آموزشی ارائه داد، تعداد بسیار زیادی از ارزشیابی هایی که دانشجویان از اساتید انجام دادند نمره 19 و یا بین 18 تا 19 را گرفتند.

سلیمی فر با اشاره به دانشجویان بورسیه در دانشکده علوم اداری و اقتصاد اظهارکرد: در مقطع کارشناسی ارشد ما معمولا ده درصد ظرفیت پذیرش آن سال را به دانشجویان بورسیه اختصاص می دهیم و در سال گذشته حدود 15 نفر در کارشناسی ارشد از آیین نامه استعدادهای درخشان استفاده کردند و در دوره دکتری نیز دو سال پیش یک نفر توانست با استفاده از این آیین نامه بدون کنکور وارد دوره دکتری شود.

وی در بیان تاریخچه دانشکده علوم اداری واقتصاد دانشگاه فردوسی گفت: دانشکده علوم اداری واقتصاد در آغاز سومین دهه تاسیس خود است و تقریبا جزو جوان ترین دانشکده‌های این دانشگاه محسوب می شود

منبع : ایسنا  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه