مدیر کل دفتر نظارت و ارزیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تشکیل کمیته مرکزی جذب اعضای هیات علمی در وزارت علوم درباره تغییرات ایجاد شده در نحوه جذب نسبت به گذشته، گفت: در گذشته برای جذب عضو هیات علمی باید مراحل مختلفی اعم از معاونت آموزشی، دانشکده، گروه و غیره طی میشد ولی در حال حاضر یک هیات اجرایی با ساختاری مشخص برای این کار تعریف شده است.
دکتر عامری در گفتوگو با خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه در حال حاضر جذب از طریق فراخوان عمومی صورت می گیرد و براین اساس همه افراد دارای شرایط مورد نیاز میتوانند دراین فراخوان شرکت کنند، اظهار کرد: بررسی صلاحیتهای علمی و عمومی جذب دقیقا بر اساس شاخصهای تدوین شده صورت میگیرد که بر اساس آن افراد باید کارنامه صلاحیت علمی و کارنامه صلاحیت عمومی داشته باشند که در نهایت بر این اساس جمعبندی نهایی در هیاتهای اجرایی صورت میگیرد.
اعضای هیات علمی برای تبدیل شدن به رسمی قطعی باید رتبه دانشیاری کسب کنند
از این پس فعالیتهای علمی آموزشی اعضای هیات علمی رنگ و بوی بیشتری به خود میگیرد
وی درباره شرایط تبدیل وضعیت اعضای هیات علمی از رسمی پیمانی به رسمی قطعی گفت: برای طی هر کدام از این مراحل باید یکسری ویژگیها و شرایط احراز شود که به منظور ارتقای سطح کیفی اعضای هیات علمی و رقابت پذیری و بهبود شاخصهای عملکرد اعضای هیات علمی پیش بینی شده که اعضای هیاتهای علمی برای تبدیل شدن به رسمی قطعی باید مرحله دانشیاری را کسب کنند این در حالیست که در گذشته همه میتوانستند رسمی قطعی شوند بدون اینکه به مرحله دانشیاری رسیده باشند.
به گفته وی، اعضای هیات علمی برای تبدیل شدن به رسمی آزمایشی نیز باید درصدی از امتیازات را کسب کنند.
عامری با بیان اینکه بر این اساس از این پس فعالیتهای علمی، آموزشی، تحقیقاتی اعضای هیات علمی رنگ و بوی بیشتری به خود میگیرد، عنوان کرد: در حقیقت بر این اساس میتوان شاخصهای کیفی آموزش عالی را نیز از این طریق افزایش داد.
هیچ مرجع دیگری برای دانشگاه عضو هیات علمی استخدام نمیکند
تنها فرایندهای اضافه حذف شده است
مدیر کل دفتر نظارت وزارت علوم درباره روش جدید جذب و مساله استقلال دانشگاهها گفت: به نظر میرسد اطلاع رسانی ناقصی در این بخش صورت گرفته و در واقع برداشت نادرستی از این مسئله صورت گرفته است چرا که تمام استخدامها و تبدیل وضعیتها در خود دانشگاهها و کمیتههای علمی و عمومی صورت میگیرد و هیچ جای دیگری برای دانشگاه عضو هیات علمی استخدام نمیکند و در واقع فقط فرایندهای اضافه حذف شده است.
وی افزود: کمیته جذب هیات علمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در سطحی کلان و به منظور سیاستگذاری و برنامه ریزی کلان و ایجاد وحدت رویه در جذب و استخدام هیات علمی و همچنین حمایت بیشتر از جذب اعضای هیات علمی، نخبگان و ایجاد تحول در بخش جذب اعضای هیات علمی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی که نوعی سیاستگذاری کلان است، از سال گذشته فعال شده و آیین نامه کلان و شیوه نامه اجرایی آن نیز تدوین شده است.
عامری با بیان اینکه در سطح وزارت علوم نیز هیات مرکزی جذب وزارت علوم تشکیل شده و جلساتی درباره اجرایی کردن ساختار و ضوابط جذب هیات علمی آغاز شده است، اظهار کرد
وی افزود: آیین نامهها، دستورالعملها و شیوه نامههای جذب هیات علمی در دانشگاه با کمک وزارتخانهها تدوین شده است و بر این اساس هیاتهای اجرایی جذب در دانشگاهها تشکیل شدهاند که احکام بسیاری از آنها نیز صادر شده است و بر این اساس هیاتهای اجرایی مسوول جذب اعضای هیات علمی و تبدیل وضع آنها، خواهند بود.
هدف هیاتهای اجرایی، جذب متقاضیان دارای شرایط بهتر است
به گفته وی، هدف هیاتهای اجرایی جذب متقاضیانی است که شرایط بهتر و بهینه را چه از نظر تخصصی و چه از نظر صلاحیتهای عمومی دارا هستند.
وی با بیان اینکه در ساختار جدید هم کمیتههای صلاحیتهای علمی و هم کمیته تشخیص صلاحیتهای عمومی وجود دارد، گفت: بر این اساس میتوان ضمن انتخاب اصلح در بین متقاضیان، زمینه را برای جذب هرچه بیشتر اعضای هیات علمی نیز فراهم کنیم.
صلاحیتهای علمی توسط خود دانشگاهها و سیاستهای کلی توسط هیات عالی جذب تعیین میشود
دکتر عامری ادامه داد: در این فرایندها، صلاحیتهای علمی توسط خود دانشگاهها تعیین میشود و فقط سیاستهای کلی توسط هیات عالی جذب و هیات مرکزی جذب وزارتخانه تدوین شده است.
وی با اشاره به شایعاتی مبنی بر استخدام اعضای هیات علمی از سوی یک مرکز مستقل، گفت: در کمیتههای تخصصی اعضای گروههای آموزشی، مدیران گروههای آموزشی، رییس دانشکدهها و حتی افراد صاحب نظری از بیرون نیز حضور دارند.
مدیر کل دفتر نظارت وزارت علوم در خاتمه گفت: در شیوه جدید جذب هیات علمی نه تنها بحثهای علمی که قبلا وجود داشته پررنگتر شده بلکه اهداف مدنظر با حساسیت بیشتری هم پیگیری میشود
نظرات کاربران