همایش ملی «نقش پارکهای فناوری مجازی در توسعه پایدار با رویکرد حفاظت محیط زیست» برگزار شد
همایش ملی «نقش پارکهای فناوری مجازی در توسعه پایدار با رویکرد حفاظت محیط زیست» امروز در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد. این همایش که به همت دانشگاه شهید بهشتی، مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران، مرکز صلح و محیط زیست و مؤسسه عصردانش برنامهریزی و اجرا شد توسط یونسکو، اوچا (دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی امور انساندوستانه)، مرکز صنایع نوین وزارت صنایع و معادن و شرکت فناوری اطلاعات سرمایهگذاری ایران مورد حمایت قرار گرفته بود.
در این همایش سخنرانانی چون دکتر معصومه ابتکار عضو شورای اسلامی شهر تهران، چونلی هان مدیرکل منطقهای یونسکو، مهندس سید محمد هاشمی، دکتر اسماعیل ساعیور، مهندس صادق عبادالهی مبتکر پارک فناوری مجازی، مهندس معصومه جرنگی مدیر اجرایی پارک فناوری مجازی، دکتر احمد ترک نژاد، دکتر مجید متقی طلب رئیس پارک علم و فناوری گیلان و رئیس IASP در غرب آسیا، دکتر ناهید مشکوری و دکتر مهدی محسنیان راد حضور داشتند و به ایراد سخنرانی در خصوص طرح پارک فناوری مجازی پرداختند. از میهمانان ویژهای که در سالن همایش حضور داشتند میتوان به مهندس نصرا... جهانگرد و دکتر علی اکبر جلالی اشاره نمود. علاوه بر سخنرانان کلیدی و اعضای پانلهای برخی از دوستانی که مقالات آنان به عنوان مقاله برتر انتخاب شده بود، مقاله خود را ارائه نمودند.
از مجموع سخنرانیهای صورت گرفته و نظر کارشناسان حاضر میتوان نتایج علمی این همایش را بدین شکل توصیف کرد. بشر از دیرباز تاکنون برای اعمال مدیریت صحیح و قدرتمند بر قلمرو تحت سیطره خود به دنبال ایجاد بسترهای یکپارچه اطلاعاتی و ارتباطی بوده است. از این دست به ارسال پیام به صورت دود و یا نور در قالب یک شبکه یکپارچه اطلاعاتی و ارتباطی، ایجاد شبکه راهها، ایجاد کتابخانههای بزرگ به عنوان بسترهای یکپارچه اطلاعاتی ... اشاره نمود. در همه اعصار گذشته کشورهایی که موفق به اجرا و توسعه این بسترها میشدند در زمره کشورهای قدرتمند و توسعه یافته قرار داشتند.
پارکهای فناوری نیز با همین استراتژی ایجاد شد. یک پارک فناوری را با کمی دقت میتوان یک بستر یکپارچه اطلاعاتی و ارتباطی دانست که در آن محققان، پژوهشگران و نوآوران میتوانند با حضور در یک منطقه مشخص و محدود جغرافیایی به راحتی شبکههای بزرگ یا کوچک همکاری تشکیل داده و یا براحتی سرمایه مورد نیاز خود را از طریق سرمایهگذاران تأمین کنند و یا از طریق فنبازار محصولات فناورانه خود را به مخاطبان اصلی معرفی نموده و به فروش برسانند. با این استراتژی یک پارک علم و فناوری میتواند به هدف اصلی خود که همانا خلق ثروت در بستر دانش بنیان است نائل آید. افزایش سطح ارتباطات و همچنین دسترسی ساده و سریع به اطلاعات متخصصان، سرمایهگذاران و صنعتگران رمز این موفقیت محسوب میشود.
اما امروزه وقتی صحبت از ارتباط و اطلاعات به میان آید، ناخودآگاه اینترنت و شبکههای مخابراتی در ذهن تداعی میشود. اینترنت و دنیای مجازی براحتی میتواند شبکههای ارتباطی و اطلاعاتی مورد نظر پارکهای فناوری را تأمین نموده و بهرهوری را در این پارکها ارتقاء دهد. ضمنا باید توجه داشت که حرکت پارکهای علم و فناوری به سوی دنیای مجازی میتواند محدودیتهای موجود در دنیای فیزیکی را نیز حل کرده شبکههای وسیعتری را با کیفیت بالاتر برای این پارکها ایجاد کند.
مؤسسه عصردانش به عنوان مبتکر طرح پارک فناوری مجازی در آسیا، در این همایش مورد تقدیر یونسکو قرار گرفت.
در ادامه پیام دبیرکل یونسکو که به مناسبت برگزاری این سمینار در ایران تنظیم شده است، میآید :
پیام یونسکو به مناسبت سمینار آموزشی ملی یک روزه «نقش پارکهای فناوری مجازی در توسعه پایدار شهری»
تهران، ایران، 23 فوریه 2010
چونلی هان
مدیر منطقهای یونسکو در تهران
جای بسی خوشحالیست که امروز به عنوان نماینده یونسکو در جمهوری اسلامی ایران و از طرف مدیر کل سازمان مذکور سرکار خانم ایرینا بوکووا با شما صحبت میکنم. من همچنین حامل پیام صمیمانهای از سوی آقای دکتر مجتهد شبستری هستم و احترامات صمیمانه ایشان را به شما ابلاغ میکنم.
در مرحله اول اجازه دهید تبریکات گرم و صمیمانه خود را نسبت به تعدادی از شما که مقالات علمیتان در این سمینار پذیرفته شده است ابراز دارم. در مرحله دوم از طرف سازمان یونسکو میخواهم از شهرداری تهران سازمان غیر دولتی مرکز صلح و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی خصوصا پژووهشکده علوم محیطی و موسسه عصر دانش بخاطر برگزاری این سمینار آن هم در کلانشهری چون تهران قدردانی و تشکر کنم.
علم از دیر باز به عنوان یک عامل پویا برای تغییر به رسمیت شناخته شده است. با اینحال حجم و پیچیدگی مشکلاتی که امروزه ما با آن روبرو هستیم از فقر شدید عمیقتر شدن تخریب محیط زیست، افزایش آسیبپذیری منابع و بلایای طبیعی نقش و پویایی دانش علمی را بیش از پیش پررنگتر کرده است. رشد سریع جمعیت گسترش شهرنشینی دستیابی به توسعه اقتصادی و اجتماعی و نهایتا توسعه پایدار را بدون تکیه بر تحقیقات علمی، دانش، مهارت فنی و نوآوری را عملا غیر ممکن کرده است.
در دهه گذشته و به صورت جهانی پارکهای علم و فناوری با نزدیک کردن تحقیقات علمی، تجارت و سازمانهای دولتی در یک محل باعث رشد و توسعه اقتصاد دانش محور شده است.
این پارکها باعث توسعه فناوری، نوآوری، آموزش شده است و توانسته است وسایل مورد نیاز و امکانات لازم را برای نمایش تولیدات و محصولات و نهایتا توسعه بازار فراهم آورد.
من بسیار خوشحال هستم که در این سمینار شاهد رشد و توسعه پارک فناوری مجازی و استفاده گسترده از ICTs برای اهداف مشابه میباشم پارکهای فناوری مجازی نهایتا باید بتوانند شبکه گستردهای برای دسترسی گسترده اطلاعات، علوم و مهارت را ایجاد کنند، کاری که قطعا به روشهای سنتی عملا امری غیر ممکن است، خصوصا در کلانشهری مثل تهران با حجم بسیار وسیع ترافیک.
سازمان یونسکو به عنوان یک سازمان تخصصی در زمینه آموزش، علوم، فرهنگ، ارتباطات و اطلاعات شدیدا متعهد به ترویج علوم برای صلح، امنیت، شان و منزلت انسانی و توسعه پایدار برای همه میباشد. من امیدوارم که این سمینار آغازی باشد برای یک رویکرد جدید در کلانشهری چون تهران و بتواند محیطی مناسب برای جوانان و دانشمندان مشتاق فراهم آورد، تا در این محیط و با استفاده از ICTs آنها بتوانند با نظرات و ایدههای یکدیگر آشنا شوند.
یک بار دیگر از طرف سازمان یونسکو و UN OCHA من صمیمانه از جناب آقای قالیباف شهردار محترم تهران، خانم دکتر ابتکار، دکتر لیاقتی و آقای عبادالهی و همکاران ایشان و همه شرکتکنندگان در این سمینار تشکر میکنم.
از توجه شما متشکرم.
نظرات کاربران