شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
دوشنبه 24 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 40,050
بازدید دیروز: 23,302
بازدید کل: 159,065,944
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 109
کاربران حاضر: 110
کدخبر: 1953 زمان ارسال: چهار شنبه 05 اسفند 1388 - 11:34 تعداد بازدید: 1244
آمادگی مجدد دانشگاه آزاد برای جذب اساتید بازنشسته

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام آمادگی از جذب اساتید بازنشسته گفت: تا چشم انداز 20 ساله باید بیش از 70 هزار عضو هیات علمی جذب کرد.
به گزارش خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ‌دکتر عبدالله جاسبی در مراسم افتتاح سامانه جامع استخدام اینترنتی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد به تنهایی چندین برابر کل مابقی آموزش عالی در نظر دارد عضو هیات علمی جذب کند اظهار کرد: در حال حاضر این دانشگاه دارای 27 هزار عضو هیات علمی است که در نظر دارد تا دو سه سال آینده حدود 15 هزار نفر را جذب کند.
وی با اشاره به سیاست دانشگاه آزاد در جذب اعضای هیات علمی در چشم‌انداز بیست ساله، تصریح کرد: جذب بیش از 70 هزار عضو هیات علمی تا سال 1404 از برنامه‌های دانشگاه آزاد است که در نتیجه تعداد عضو هیات علمی دانشگاه تا آن زمان به 100 هزار نفر افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد دارای یک میلیون و 500 هزار دانشجوست، اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه به شدت با کمبود اعضای هیات علمی تمام وقت روبرو است و بنده بارها عنوان کردم زمانی برای جذب حتی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد نیز مشکل داشتیم ولی اکنون که حدود 20 هزار دانشجوی دکترای تخصصی و 250 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد در کشور مشغول به تحصیل هستند و سالیانه حدود 5 هزار در دوره دکترا و حدود 30 تا 40 هزار در دوره کارشناسی ارشد فارغ التحصیل می‌شوند می‌توانیم جذب خود را سرعت بخشیم.
وی با بیان اینکه این تعداد فارغ التحصیل در دوره‌های تحصیلات تکمیلی نشان دهنده این است که همانند گذشته با تنگنا در جذب اعضای هیات علمی روبرو نیستیم خاطر نشان کرد: هرچند در بعضی از رشته‌ها هنوز با مشکلاتی مواجهیم ولی در نهایت باید چند کار اساسی را در زمینه جذب اعضای هیات علمی انجام دهیم.
رییس دانشگاه آزاد با تاکید بر سرعت بخشیدن در جذب اعضای هیات علمی گفت: در طول یک سال گذشته در زمینه جذب اعضای هیات علمی خیلی کند حرکت کردیم ولی با این وجود امری طبیعی بود چرا که روند جذب تغییر کرده بود و ما باید زیرساخت‌های آن را فراهم می‌کردیم ولی این کندی برای آینده قابل قبول نیست و الان به جایی رسیده‌ایم که چرخ‌ها به حرکت درآمده و باید سرعت عمل داشته باشیم.
وی با اشاره به افتتاح سامانه الکترونیکی جذب اعضای هیات علمی اظهار کرد: این سامانه روند جذب را تسریع و مکانیزه کرده است.
جاسبی در خصوص شرایط انتخاب در جذب اعضای هیات علمی گفت: اولویت دانشگاه آزاد در جذب اعضای هیات علمی با فارغ التحصیلان دکترای تخصصی است، به ویژه در مراکز استان‌ها جذب افراد با مدرک کارشناسی ارشد را ممنوع کرده‌ایم مگر در برخی از رشته‌های خاص.
وی افزود: باید اعضای هیات علمی از میان افراد با مدرک دانشگاه‌های معتبر انتخاب شوند چرا که باید اعضای هیات علمی با بالاترین معدل و شرایط سنی لازم و دیگر شرایط جذب شود چرا که ما می‌خواهیم دانشگاه ارتقا یابد و این ارتقا بدون جذب اعضای هیات علمی توانمند امکانپذیر نیست.
جاسبی با اشاره به شرایط هزینه‌ای دانشگاه آزاد گفت: ما همانند دانشگاه‌های دولتی دستی در خزانه دولت نداریم و سالیانه ده‌ها میلیارد تومان مالیات تکلیفی به دولت می‌پردازیم و وقتی که میزان هزینه سرانه یک دانشجوی دانشگاه آزاد یک پنجم تا یک هشتم دانشگاه‌های دولتی است به خاطر صرفه جویی‌هایی است که دانشگاه آزاد انجام داده است و انتظار نداریم که این هزینه‌ها از طریق دیگر نهادها افزایش یابد.
بر این اساس است که روش‌های مکانیزه کردن را در پیش گرفته‌ایم بنابراین ما پولی برای هزینه هسته‌های تحقیق و پژوهش نداریم که بپردازیم ولی خود نیز به اندازه کافی آدم در شهرها و استانها داریم که این کار را برایمان انجام دهد و این موضوع را با وزارت علوم هم مطرح کرده‌ایم و تصمیم ما این است که با توجه به اینکه نظارت را قبول داریم ولی خودمان انجام می‌دهیم.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به جذب اساتید بازنشسته خاطر نشان کرد:‌ یکی از سیاست‌های دانشگاه آزاد جذب اساتید بازنشسته‌ایست که قدرت کار کردن دارند اما دقت کنید مثلا استادی که سی سال سابقه کار داشته ولی در درجه استادیاری باقیمانده است در واحدهای تهران جذب نمی‌کنیم ولی با این وجود از جذب اساتید بازنشسته دانشگاه‌های دولتی استقبال می کنیم.
رییس دانشگاه آزاد به تعداد داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه‌های دولتی اشاره کرد و افزود: تعداد داوطلبان در سال آینده به یک میلیون نفر می‌رسد و بر این اساس حدود 10 درصد آنها در دانشگاه‌های کشور جذب می‌شوند و ممکن است مابقی آنها برای تحصیل به دانشگاه‌های خارجی گرایش پیدا کنند که این به ضرر ما است بنابراین باید ظرفیت‌ها با راهکارهای کارشناسی در دوره‌های تحصیلات تکمیلی افزایش یابد چرا که هیچ راهی به جز این نداریم. بنابراین باید در بعضی از قسمت‌ها سهل تر بگیریم.


منبع : بازارکار  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه