نظام رتبهبندی "کیواس" (QS) دانشگاههای آسیا را برای سال ۲۰۲۵ میلادی رتبهبندی کرد که بر اساس آن، دانشگاه "ملی سنگاپور" برای چندمین سال متوالی همچنان برترین دانشگاه این قاره است.
به گزارش ایسنا، رتبهبندی امسال "کیواس" بزرگترین رتبهبندی این سازمان تا کنون است. چراکه بیش از ۱۵۰۰ دانشگاه در ۱۰۵ سیستم آموزش عالی را دربرگرفته است. آمریکا با ۱۹۷ مؤسسه رتبه بندی شده، بیشترین نمایندگی را در این رتبه بندی دارد، پس از آن انگلیس با ۹۰ و چین با ۷۱ مؤسسه در رتبه های بعدی قرار دارند.
برای سیزدهمین سال متوالی، موسسه فناوری ماساچوست (MIT) سلطنت خود را در صدر جدول حفظ کرد و در قاره آسیا دانشگاه ملی سنگاپور سرآمد است.
رتبهبنـدی کیو اس توسط مؤسسه "کاکارلی سیموندز" در کشور انگلستان انجام میگیرد و عملا از سال ۲۰۱۰ به صورت مستقل دانشگاههای دنیا را مورد ارزیابی قرار میدهد. روششناسی رتبهبندی جهانی کیو اس بر اساس دامنه گستردهای از فعالیتهای دانشگاهی طراحی شده است. دانشگاهها توسط ۶ شاخص در قالب ۴ حوزه کلی آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار کار و بینالمللی سازی ارزیابی میشوند. در رتبهبندی جهانی کیو اس بررسی شهرت دانشگاه با وزن ۴۰ درصد، ارزیابی کارفرمایان با وزن ۱۰درصد ، نسبت اعضای هیئت علمی بینالمللی با وزن ۵ درصد، نسبت دانشجویان بینالمللی با وزن ۵ درص، میزان استنادات به ازای هر عضو هیئت علمی با وزن ۲۰ درصد و نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو با وزن ۲۰ درصد جهت ارزیابی عملکرد دانشگاهها بهره برده شده است.
در رتبه بندی ۲۰۲۵ کیواس، دانشگاهها بر اساس قارههای مختلف نیز رتبه بندی شدند که به ترتیب جایگاه آنها در رتبه بندی ۲۰۲۵ میلادی کیواس، به سرح اجمالی آنها پرداختیم:
۱- دانشگاه ملی سنگاپور (سنگاپور)
دانشگاه ملی سنگاپور(NUS) برجسته ترین دانشگاه برجسته آسیایی با شهرت جهانی است. این دانشگاه آموزش و تحقیقات را با شیوه جهانی و با تمرکز بر چشماندازی آسیایی ارائه میدهد.
این دانشگاه بیش از ۱۷ دانشکده در ۳ پردیس خود دارد و بیش از ۴۰هزار دانشجو از ۱۰۰ کشور جهان در آن تحصیل میکنند. دانشگاه ملی سنگاپور قدیمی ترین دانشگاه و از نظر تعداد دانشجو بزرگترین دانشگاه سنگاپور محسوب میشود.
رتبه دانشگاه ملی سنگاپور در سطح جهان ۸ است.
۲- دانشگاه پکن (چین)
دانشگاه پکن، همواره در افزایش دانش و بهبود شرایط جامعه، نقشی مهم ایفا کرده است.
این دانشگاه در سال ۲۰۱۸ میلادی، تولد ۱۲۰ سالگی خود را جشن گرفت.
دانشگاه پکن حدود ۴۵ هزار دانشجو دارد که ۱۶ هزار نفر از آنها در مقطع کارشناسی، ۱۷ هزار در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۱ هزار نفر هم در مقطع دکتری به تحصیل مشغول هستند.
رتبه دانشگاه پکن در سطح جهان ۱۴ است.
۳- دانشگاه صنعتی نانیانگ (سنگاپور)
دانشگاه صنعتی "نانیانگ" در سال ۱۹۸۱ میلادی، با سرمایهگذاری مالی ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری در جنوب غربی کشور سنگاپور آغاز به کار کرد.
دانشگاه صنعتی "نانیانگ" از چندین کالج و دانشکده شامل "دانشکده مهندسی"، "دانشکده علوم"، "دانشکده بازرگانی نانیانگ"، "دانشکده پزشکی لی کنگ چیان" "دانشکده تحصیلات تکمیلی"، "کالج علوم انسانی"، "دانشکده هنری" و "دانشکده علوم اجتماعی" تشکیل شده است.
در حال حاضر ۲۷ درصد از دانشجویان این دانشگاه را خارجیها تشکیل میدهند و نسبت دانشجویان زن به مرد این دانشگاه ۴۸ به ۵۲ است.
رتبه دانشگاه صنعتی نانیانگ در سطح جهانی، ۱۵ است.
۴- دانشگاه هنگ کنگ (هنگ کنگ)
این دانشگاه در سال ۱۹۱۱ تأسیس شده و از قدیمیترین موسسات آموزشی عالی هنگکنگ محسوب میشود.
دانشگاه هنگ کنگ مشتمل بر ۱۰ دانشکده است که زبان آموزش همه آنها انگلیسی است. این رشتهها شامل حسابداری و مالی، پزشکی، دندانپزشکی، آموزش و پرورش، علوم انسانی، حقوق، زبانشناسی، علوم سیاسی و علوم اجتماعی میشود. دانشگاه هنگکنگ به سبب میراث قوی خود، همواره به آینده نگاه میکند.
رتبه دانشگاه هنگ کنگ در سطح جهان، ۱۷ است.
۵- دانشگاه شینهوا (چین)
دانشگاه شینهوا دانشگاهی در شهر پکن، کشور چین است که همواره در بسیاری از رتبهبندیهای ملی و بینالمللی اغلب یکی از دو دانشگاه برتر چین محسوب میشود.
این دانشگاه که در سال ۱۹۱۱ تاسیس شد، دارای ۲۰ مدرسه و ۵۹ گروه آموزشی در قالب دانشکدههای علوم، مهندسی، حقوق، تاریخ، پزشکی، فلسفه، اقتصاد، مدیریت، علوم انسانی، آموزش و پرورش و هنر است.
رتبه این دانشگاه در سطح جهان، ۲۰ است.