وزیر آموزش و پرورش از ایجاد 59 رشته جدید در دانشگاههای سراسری، آزاد و پیام نور خبر داد و گفت: بر اساس تحولی که در نظام آموزشی صورت میگیرد دانشآموزان فنی و حرفهای هم میتوانند از طریق کنکور وارد دانشگاه شوند و حتی در دانشگاهی مثل شریف هم پذیرفته شوند.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمیدرضا حاج بابایی در همایش معاونان آموزشی گفت: بررسی نیروی انسانی مهمترین عامل برای ما است که بر این اساس مرکزی ایجاد کردیم که چهار اداره کل در زیر مجموعه خود دارد و مسائل فضای انسانی، آموزشی و دانشآموزان را بررسی میکند.
وی گفت: در حال حاضر تمام کارهای این اداره کل انجام و مقرر شده است، آماری از مدارس گرفته شود و معلم و دانشآموزان با کدملی مشخص در کلاس با آمار واقعی و عینی بررسی شوند و بر این اساس ما میتوانیم بگوییم که یک معلم چند دانشآموز را در اختیار خود دارد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: ملاک مقبولیت مدیران نزد من میزان تسلط بر آمار و ارقام منطقه است که این مسئله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: معلمان و مدیران باید در کارها و برنامههای ما مشارکت و نظارت داشته باشند، چرا که به اعتقاد ما رمز موفقیت آموزش و پرورش هم در مشارکت خود معلمان و مدیران است.
حاج بابایی با تاکید بر جایگاه دورههای فنی و حرفهای گفت: ما باید فرهنگ فنی و حرفهای را بشناسیم و حداقل در همه استانها این بخش مورد توجه قرار گیرد. ضمن آن که در برخی استانها همانند استان خوزستان به لحاظ وسعت و موقعیت باید حداقل 50 درصد دانشآموزان وارد مدارس فنی و حرفهای شوند.
وی همچنین سال آینده را سال تجهیز مدارس خواند و یادآور شد: سال آینده باید کلیه مدارس ابتدایی، راهنمایی و متوسطه و همچنین مدارس فنی و حرفهای و هنرستانها تجهیز شود، چرا که ما به دنبال تحول در آموزش هستیم و قدم اول این تحول تجهیز کردن مدارس است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: ما باید شرایطی را فراهم کنیم تا مدیران ما از التماس کردن به ارگانهای مختلف برای گرفتن امکانات خلاص شوند.
وی گفت: همچنین در برنامهریزیهای انجام شده در وزارتخانه به زودی به شرکتهای بزرگ ایرانی برای ارائه آمار دقیق از وزارت آموزش و پرورش درخواست همکاری خواهیم داد چون برنامهریزی بدون آمار مثل راه رفتن بدون عصا است و کارشناسان و مدیران باید تسلط کامل بر آمار و ارقام حوزه فعالیت خود داشته باشند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: به زودی حدود هفت هزار نیرو برای کار معین از طریق آزمون در آموزش و پرورش استخدام میشوند ضمن آن که از اول شهریور ماه سال آینده ساماندهی مدارس نیز آغاز خواهد شد، چرا که به اعتقاد ما برای آموزش و پرورش بسیار بد است که اول مهر به فکر مشکلات و کمبودهای خود بیفتد، لذا از شهریور ماه سال آینده برنامههای مدارس و نیازسنجیهای آنها از شهریور ماه آغاز خواهد شد.
حاج بابایی همچنین گفت: از هیچ کسی که در آموزش و پرورش تخلف آشکار کند دفاع نخواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، وزیر آموزش و پرورش همچنین در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال آنها نیز گفت: حذف پیش دانشگاهی با پیشنهاد شورای عالی آموزش و پرورش در شورای عالی انقلاب به تصویب رسیده است و بر این اساس نظام آموزشی ما به دو دوره شش ساله تقسیم میشود و با حذف پیشدانشگاهی دوره ابتدایی از پنج سال به شش سال افزایش مییابد.
وی ادامه داد: هدف ما از تغییر ساختار، تغییر در محتوای آموزشی است تا دانشآموزان را به گونهای تربیت کنیم که به جای حفظ کردن به تفکر و اندیشه روی بیاورند و با توجه به حذف کنکور در آینده دیگر وجود دوره پیشدانشگاهی ضروری نیست.
حاج بابایی گفت: در حال حاضر دوره پیشدانشگاهی به قوت خود باقی است و این که از مهر ماه سال آینده چگونه برنامهریزی خواهد شد به زودی اعلام خواهیم کرد.
وی همچنین گفت: ضریب دروس پایه پس از حذف کنکور برای ورود به دانشگاه لحاظ میشود و بر این اساس به طور آزمایشی از امسال در مقطع پیشدانشگاهی برخی از دروس به عنوان دروس پایه انتخاب شده است که آزمون آنها به صورت نهایی برگزار و نمرات این دروس در کنکور لحاظ خواهد شد.
حاج بابایی در پایان گفت: بر اساس این طرح از سال آینده در پایههای دیگر نیز دروسی به عنوان دروس پایه انتخاب میشود که نمرات آنها در ورود به دانشگاه لحاظ خواهد شد.