ثبت نام در آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۲ تا یکشنبه ۲۹ آبان ماه ادامه دارد و داوطلبان برای ثبت نام می توانند در صورت واجد شرایط بودن از سهمیه های اعلامی استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph.D) دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۲ به منظور پذیرش دانشجو در مقطع دکتری تخصصی در دورههای روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی، مشترک و پردیس خودگردان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در روز پنجشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ برگزار می شود.
هر داوطلب بر اساس ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبتنام و شرکت در آزمون میتواند در یک کدرشته امتحانی ثبتنام و در آزمون مربوط شرکت کند و متقاضیان لازم است ابتدا دفترچه راهنمای ثبتنام و اطلاعیه اعلام شرایط و ضوابط ثبت نام که از طریق درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش منتشر میشود را به دقت مطالعه کنند و در صورت واجد شرایط بودن، کارت اعتباری ثبتنام خریداری کرده و اقدام به ثبت نام کنند.
فرایند ثبت نام در آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ از ۲۲ آبان آغاز شده و تا ۲۹ آبان ادامه دارد.
داوطلبان پس از تکمیل فرم تقاضانامه ثبت نام، شماره پرونده ۶ رقمی و کد پیگیری ۱۶ رقمی دریافت میکنند که باید در حفظ و نگهداری این اطلاعات محرمانه دقت کنند و حتماً یک نسخه پرینت از تقاضانامه ثبت نام تهیه و نزد خود نگهداری کنند.
سهمیه های آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph.D)
سهمیه رزمندگان و ایثارگران:
هر یک از داوطلبان سهمیه رزمندگان و ایثارگران میتوانند براساس شرایط خود که در بندهای «الف» و «ب» ذیل آمده است، داوطلب این سهمیه شوند.
الف) سهمیه رزمندگان:
رزمندگانی که بر اساس ماده ۱ و تبصرههای چهارگانه ماده مذکور در آئین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی از تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ تا ۳۱ شهریور ۱۳۶۷ حداقل شش ماه متوالی یا متناوب داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهههای نبرد حق علیه باطل حضور داشتهاند، لازم است ضمن مراجعه به ارگان ذیربط (سازمان بسیج مستضعفین یا وزارت جهاد کشاورزی) نسبت به تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان اقدام کنند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام توسط سازمان بسیج مستضعفین یا وزارت جهاد کشاورزی مورد تائید نهایی قرار گیرد. این افراد در صورت تائید نهایی توسط ارگانهای ذیربط در سهمیه رزمندگان گزینش میشوند.
با توجه به مصوبه هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۴ مهر ۱۴۰۰ موضوع تصویب نامه شماره /۷۵۸۰۴ ت ۵۹۲۴۱ هـ مورخ ۱۹ مهر ۱۴۰۰ رزمندگان جبهه مقاومت مشروط به دارا بودن حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه با تأیید ستاد کل نیروهای مسلح (سازمان بسیج مستضعفین و ستادکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) میتوانند از تسهیلات ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بهره مند شوند.
یادآوری مهم: داوطلبان استفاده از سهمیه رزمندگان سازمان بسیج مستضعفین و ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و همسر و فرزندان آنان، لازم است پس از تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان نسبت به دریافت کد پیگیری ۱۲ رقمی از واحد مربوطه اقدام و آن را در زمان ثبت نام در محلی که در تقاضانامه اینترنتی در نظر گرفته شده درج کنند.
تبصره ۱: داوطلبان استفاده از سهمیه رزمندگان (سازمان بسیج مستضعفین و یا وزارت جهاد کشاورزی) در صورت عدم تائید سهمیه و درج سهمیه آزاد بر روی کارت شرکت در آزمون، به واحدهای تابعه شهرستانهای محل تشکیل پرونده مراجعه کنند.
تبصره ۲: کد پیگیری ۱۲ رقمی سازمان بسیج مستضعفین و یا ستاد کل نیروهای مسلح برای هر آزمون در هر سال متفاوت است. لذا داوطلبان ضرورت دارد برای ثبت نام در هر آزمون با مراجعه به واحد مربوط نسبت به دریافت کد پیگیری ۱۲ رقمی مخصوص همان آزمون اقدام کنند.
تبصره ۳: مناطق عملیاتی بر اساس مصوبات شورای عالی دفاع تعیین میشود.
تبصره ۴: مدت حضور یا خدمت در جبهه موظفی سربازان و پاسداران وظیفه و همچنین تعهدات و مأموریتهای خدمتی کارکنان وزارتخانهها، سازمانها و ارگانهای نظامی در جبهه و نیز طرح شش ماهه دانشجویان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، حضور داوطلبانه تلقی نمیشود.
تبصره ۵: نیروهای فعال بسیجی و بسیجیان عادی پایگاههای مقاومت بسیج مشمول استفاده از سهمیه رزمندگان نمیشوند.
آن دسته از کارکنان کادر ثابت، پیمانی و وظیفه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که علاوه بر میزان موظفی، از تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ تا ۳۱ شهریور ۱۳۶۷ حداقل ۶ ماه پیوسته و یا ۹ ماه ناپیوسته شرکت در عملیات به صورت داوطلبانه در خطوط مقدم حضور داشتهاند، با تأیید بالاترین مقام هریک از نیروهای مسلح (ستاد کل نیروهای مسلح، ستاد کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران (آجا)، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح (ودجا)، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (ناجا)) میتوانند از مزایای این قانون استفاده کنند.
این قبیل افراد میتوانند ابتدا به سازمانهای تابعه مراجعه و پس از تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان در آزمون ذیربط کد پیگیری ۱۲ رقمی دریافت کنند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام توسط ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مورد تأیید نهایی قرار گیرد.
این قبیل داوطلبان لازم است بند مربوط به سهمیه خود را در تقاضانامه ثبت نامی علامتگذاری و نسبت به درج کد ۱۲ رقمی پیگیری در محل مربوط اقدام کنند. این افراد در صورت تأیید نهایی توسط ارگان ذیربط در سهمیه رزمندگان گزینش میشوند.
تبصره ۱: داوطلبان استفاده از سهمیه رزمندگان (آجا) لازم است برای دریافت کد پیگیری ۱۲ رقمی به نشانی اینترنتی www.aja.ir مراجعه کنند.
تبصره ۲: بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی مصوب ۱۸ اردیبهشت ۱۳۶۸ هیئت وزیران و قانون اصلاح قانون مذکور مصوب ۱۱ آذر ۱۳۷۱ مجلس شورای اسلامی، داوطلبانی که از سال ۱۳۶۸ به بعد یک نوبت با سهمیه رزمندگان در آزمون های ورودی پذیرفته شده اند، در صورتی که دارای حداقل مدت ۱۲ ماه حضور داوطلبانه در جبهه های نبرد حق علیه باطل باشند، با توجه به تذکر مهم فوق می توانند در این آزمون با سهمیه رزمندگان شرکت کنند.
در غیر این صورت حق استفاده از سهمیه رزمندگان در این آزمون را نخواهند داشت.
تبصره ۳: آن دسته از داوطلبانی که با استفاده از سهمیه رزمندگان یکبار در مقطع کاردانی و یک بار هم در مقطع کارشناسی ناپیوسته پذیرفته شده اند، در صورتی که دارای حداقل مدت ۱۸ ماه حضور داوطلبانه در جبهه های نبرد حق علیه باطل باشند، می توانند در این آزمون با سهمیه رزمندگان شرکت کنند.
تبصره ۴: آن دسته از داوطلبانی که با استفاده از سهمیه رزمندگان یک بار در مقطع کاردانی، یک بار هم در مقطع کارشناسی ناپیوسته و یک بار نیز در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته پذیرفته شده اند، در صورتی که دارای حداقل مدت ۲۴ ماه حضور داوطلبانه در جبهه های نبرد حق علیه باطل باشند، می توانند در این آزمون با سهمیه رزمندگان شرکت کنند.
داوطلبان واجد شرایط که با استفاده از سهمیه رزمندگان در آزمون های ورودی مقطع دکتری (Ph.D) سنوات گذشته شرکت کرده اند لازم است برای استفاده از سهمیه رزمندگان در این آزمون طبق توضیحات فوق عمل کنند.
ب) سهمیه ایثارگران:
«جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» و «همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران» برای استفاده از سهمیه ایثارگران باید نسبت به تکمیل بند مربوط در تقاضانامه ثبت نامی اقدام کنند و در صورت تایید ارگان مربوط، در این آزمون در سهمیه ایثارگران گزینش می شوند.
با توجه به تصویب «قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» (۱۳۹۶-۱۴۰۰) در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ توسط مجلس شورای اسلامی، ماده ۹۰ این قانون علاوه بر ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، در این آزمون اجرا و گزینش داوطلبان براساس این قوانین صورت میگیرد.
بر اساس قوانین فوق:
۱) بیست و پنج درصد از ظرفیت هر کدرشته محل به «همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان» اختصاص دارد. (سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت)
۲) پنج درصد ظرفیت هر کد رشته محل نیز به «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان» و «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» اختصاص دارد. (سهمیه ایثارگران ۵ درصد ظرفیت)
یادآوری: طبق تبصره بند الف ماده ۹۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، در صورتی که سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط داوطلبان مشمول سهمیه فوق تکمیل نشود، خالی مانده آن، ابتدا به مشمولین سهمیه ۵ درصدی ایثارگران که شرایط و حدنصاب لازم را داشته باشند، تخصیص یافته و اگر باز هم این ظرفیت خالی ماند، مابقی آن به داوطلبان سهمیه آزاد اختصاص مییابد.
یادآوریهای مهم:
۱) بر اساس قوانین مذکور حدنصاب نمره ایثارگران (اعم از ایثارگران مشمول ظرفیت ۲۵ درصدی و یا ۵ درصدی) ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کد رشته محل و حدنصاب نمره رزمندگان ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کد رشته محل است.
۲) بر اساس مصوبه دهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی مورخ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ ظرفیت سهمیه ایثارگران ۵ درصد و ۲۵ درصد در هر کدرشته محل در صورتی اختصاص می یابد که امکان گردکردن ریاضی حاصل ضرب سهم در ظرفیت وجود داشته و مقدار اعشاری حاصل بزرگتر از ۰.۵ باشد.
به عبارت دیگر اگر مقدار اعشار کمتر یا مساوی نیم باشد به عدد صحیح کوچک تر گرد خواهد شد.
۳) سهمیه های فوق براساس قوانین و مقررات موجود بوده و در صورت هرگونه تغییر در این سهمیه ها توسط مراجع ذیصلاح، ضوابط و مقررات اعمالی اطلاع رسانی خواهد شد.
۴) حدنصاب نمره در تمامی مراحل آزمون لحاظ می شود.
درخصوص بهرهمندی از شهریه تحصیلی دانشگاهها برای متقاضیان استفاده از سهمیه ایثارگران (موضوع ماده ۳ تا ۵ آیین نامه اجرایی تبصره ماده ۶۶ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران) در دفترچهراهنمای انتخابرشته (شماره ۲) اطلاعرسانی خواهد شد.
نکته بسیار مهم: توضیحات درخصوص آئین نامه اجرایی ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب جلسه مورخ ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ هیئت وزیران:
«براساس ماده ۳ آئین نامه اجرایی ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب جلسه مورخ ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ هیئت وزیران: «مشمولین استفاده از سهمیه صرفاً یکبار در هر مقطع آزمون سراسری و تحصیلات تکمیلی میتوانند در دوره روزانه دانشگاههای دولتی از سهمیه استفاده کنند. چنانچه پس از قبولی و ثبت نام در رشته محل مذکور از ادامه تحصیل انصراف دهند و یا ثبت نام نکنند، مجدداً حق استفاده از سهمیه را در آن مقطع تحصیلی ندارند.»
تبصره: براساس استفساریه شماره ۴۷۲۳۴/۱۰۳۵۹۵ مورخ ۱۴ شهریور ۱۴۰۱ معاونت حقوقی ریاست جمهوری، داوطلبانی که یکبار در دوره روزانه از سهمیه استفاده کرده اند مجاز به استفاده از سهمیه ایثارگان در دوره های غیر روزانه به شرط انصراف هستند.
«براساس ماده ۴ آئین نامه اجرایی ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب جلسه مورخ ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ هیئت وزیران: «استفاده مجدد مشمولین پذیرفته شده در هر مقطع در آزمونهای سراسری و تحصیلات تکمیلی در دورههای شبانه (نوبت دوم) پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس بین الملل، خودگردان، دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دورههای شهریه پرداز از سهمیه مشمولین این آئین نامه در صورت انصراف از تحصیل علاوه بر ماده ۳ این آئین نامه حداکثر تا یکبار دیگر بلامانع است.»
بعبارت دیگر داوطلبانی که یکبار با استفاده از سهمیه در دوره های غیر روزانه پذیرفته شده اند در صورت انصراف می توانند حداکثر تا یکبار دیگر برای پذیرش در رشته های دوره های روزانه و غیر روزانه از این سهمیه استفاده کنند.
با توجه به موارد فوق داوطلبان آزمون سال ۱۴۰۲ که دارای قبولی در آزمونهای سال ۱۴۰۱ و یا قبل از آن در دوره روزانه هستند یا حداقل دوبار در دوره های غیرروزانه پذیرفته شده اند و یا در رشته قبولی دوره غیرروزانه فارغ التحصیل شده اند، امکان استفاده مجدد از سهمیه ایثارگران را ندارند.
به عبارت دیگر داوطلبان آزمون سال ۱۴۰۲ که دارای یک بار قبولی با استفاده از سهمیه ایثارگران در آزمون های سال ۱۴۰۱ و یا قبل از آن در دورههای غیر روزانه (شبانه «نوبت دوم»، پیام نور، غیر انتفاعی، پردیس بین الملل، خودگردان، دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دورههای شهریه پرداز) هستند و از رشته قبولی خود انصراف داده اند، مشمول ماده ۴ آئین نامه مذکور هستند.
لازم به توضیح است داوطلبانی که مشمول ماده ۴ آئین نامه اجرایی فوق هستند باید گواهی عدم ثبت نام و یا انصراف خود را در زمان ثبت نام در رشته قبولی سال ۱۴۰۲ به دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی مربوط ارائه کنند.
سهمیه مربیان:
۱. بر اساس قانون «برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب مورخ ۲۹ فروردین ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی»، ۱۰ درصد سهمیه مازاد بر ظرفیت (حداقل یک نفر) در هرکدرشته محل برای مربیان رسمی قطعی و یا رسمی آزمایشی تمامی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی (دولتی و غیردولتی) و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی، به شرط کسب حداقل ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هرکدرشته محل، اختصاص می یابد.
حدنصاب نمره در تمامی مراحل آزمون لحاظ می شود.
۲. داوطلب مربی در صورتی می تواند ادامه تحصیل دهد، که دانشگاه محل خدمت وی موافقت کند.
۳. موافقت دانشگاه محل خدمت باید قبل از ثبت نام در آزمون اعلام شود.
۴. داوطلبان پذیرفته شده با استفاده از سهمیه مربی (مازاد بر ظرفیت) در تمامی دوره های روزانه و غیرروزانه ملزم به پرداخت شهریه هستند و پرداخت این شهریه در صورت نیاز دانشگاه محل خدمت به تخصص ایشان با رعایت آیین نامه های داخلی و امکان انجام تعهدات بعد از فارغ التحصیلی، حداکثر به مدت چهار و نیمسال براساس مصوبه هیأت امنا برعهده دانشگاه محل خدمت و در غیر اینصورت برعهده خود مربی است.
۵. مربیان پیمانی می توانند با موافقت دانشگاه محل خدمت و استفاده از ظرفیت عادی همانند سایر داوطلبان در آزمون شرکت کرده و پذیرفته شوند، این داوطلبان همانند داوطلبان آزاد ملزم به پرداخت شهریه در دوره های غیرروزانه هستند.
۶. مربیان رسمی قطعی یا رسمی آزمایشی که در ظرفیت عادی دوره های غیرروزانه (شهریه پرداز) پذیرفته شوند، همانند سایر داوطلبان ملزم به پرداخت شهریه هستند.
۷. اعطای ماموریت آموزشی مربیان براساس بخشنامه شماره ۱۵/۱۶۵۱۳۰ مورخ ۱۸ مهر ۱۴۰۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام می شود.
نظرات کاربران