شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
دوشنبه 24 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 36,757
بازدید دیروز: 23,302
بازدید کل: 159,062,651
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 59
کاربران حاضر: 59
کدخبر: 18531 زمان ارسال: چهار شنبه 10 فروردین 1401 - 11:15 تعداد بازدید: 992
جزئیات آزمون های کارشناسی ارشد و دکتری در سال جدید

جزئیات برگزاری و زمان اعلام نتایج ۵ آزمون مهم دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی (دکتری، کارشناسی ارشد، کنکورسراسری، کاردانی به کارشناسی و کاردانی نظام جدید) برای سال جدید اعلام شد.

به گزارش ایسنا، بر این اساس، ثبت نام برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته ۱۴۰۱ از روز سه شنبه ۱۶ آذر سال ۱۴۰۰ آغاز شد داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۱ در تمامی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و غیر دولتی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی و بیست و هفتمین دوره المپیاد علمی- دانشجویی کشور طی چند نوبت می توانستند در این آزمون ثبت نام کنند.

ثبت نام با تاخیر برای جاماندگان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ نیز از روز چهارشنبه ۲۰ بهمن ماه 1400 شروع شد و روز شنبه ۳۰ بهمن ماه از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور  به نشانی www.sanjesh.org پایان یافت.

براساس برنامه زمانی اعلام شده سازمان سنجش آموزش کشور، آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۱ در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه مورخ ۲۸ ، ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.

 متقاضیان لازم است در روزهای دوشنبه ۲۶ و سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ با مراجعه به درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به تهیه پرینت کارت شرکت در آزمون و برگه راهنمای شرکت در آزمون اقدام کنند.

سئوالات ارشد

بر اساس اعلام مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور، سطح سئوالات امتحانات اختصاصی آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۱  التحصیل فارغ و تجربیات حسب مورد در حد دانش و تجربیات فارغ التحصیل مقطع کارشناسی در هر رشته و مطابق فهرست برنامه های مصوب شورای عالی برنامه ریزی می باشد.

برای آن دسته از مجموعه های امتحانی که دارای آزمون تشریحی و یا دارای آزمون عملی نیز در برخی از دروس می باشند. آزمون در دو مرحله برگزار می شود که در این مجموعه ها منحصرا متقاضیانی که در آزمون تستی رشته مربوط شرکت و با توجه به حدنصاب نمره علمی مربوط مجاز انتخاب رشته باشند حق شرکت در آزمون مرحله دوم دروس مربوطه به مجموعه امتحانی را خواهند داشت.

وضعیت برگزاری و یا عدم برگزاری آزمون عملی در برخی از مجموعه های دارای آزمون عملی،‌با توجه به ظرفیت پذیرش و نوع موسسات پذیرنده دانشجو در این مجموعه ها در دفترچه راهنمای انتخاب رشته، مشخص و اطلاع رسانی خواهد شد.

گزینش نهایی در هر یک از مجموعه های امتحانی از بین متقاضیانی که حد نصاب نمره علمی لازم را بر اساس مواد آزمون احراز کرده باشند با توجه به ضوابط مربوط انجام خواهد شد.  در این راستا، برای فارغ التحصیلان رتبه اول مقطع کارشناسی حداکثر معادل ۱۰ درصد  ظرفیت در هر کد رشته محل تحصیل مقطع بالاتر بر اساس اولویت نمره و انتخاب رشته متقاضیان، به حائزین شرایط اختصاصی داده خواهد شد.

طبق مصوبه سیزدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ حد نصاب نمره علمی در هر رشته گرایش در تمامی دانشگاه ها وموسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی و همچنین دانشگاه آزاد برزگتر و یا مساوی ۵ است. بنابر استناد به این مصوبه متقاضیان در کد ضریب هایی که مجاز به انتخاب رشته شده اند بر اساس نمره کل حاصل از ۸۰ درصد نمره آزمون و ۲۰ درصد معدل مقطع کارشناس انجام خواهد گرفت.

اعمال ۲۰ درصد معدل کارشناسی بر اساس  مصوبه کمیته مطالعه و برنامه ریزی آزمون تحصیلات تکمیلی خواهد بود و در صورت ناپیوسته بودن مقطع کارشناسی، میانگین معدل کاردانی و کارشناسی ناپیوسته لحاظ خواهد شد.

کنکور

ثبت نام برای پذیرش در رشته‌های با آزمون در دوره‌های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه‌حضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات‌ آموزش‌ عالی، دانشگاه‌ پیام‌نور و مؤسسات‌ آموزش‌ عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و همچنین رشته‌های تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی کنکور ۱۴۰۱ نیز از روز یکشنبه ۱۰ بهمن 1400 آغاز شد و با درنظر گرفتن چندین نوبت تمدید برای جاماندگان، در نهایت داوطلبان تا چهارم اسفند می توانستند در این آزمون شرکت کند.

بر اساس آخرین آمار سازمان سنجش آموزش کشور، کنکور امسال با افزایش چهار درصدی داوطلبان نسبت به سال گذشته مواجه بود که مجموعا بیش از یک میلیون و ۴۱۶ هزار داوطلب در پنج گروه آزمایشی برای کنکور ۱۴۰۱ نام نویسی کرده اند.

سازمان سنجش آموزش کشور نیز اعلام کرد؛ آزمون سراسری نیز در روزهای چهاشنبه، پنج شنبه، جمعه و شنبه ۸ تا ۱۱ تیر ماه ۱۴۰۱ برگزار می شود.

هر متقاضی مطابق ضوابط آزمون می توانست در یکی از گروه‌های پنج گانه آزمایشی شامل گروه آزمایشی ۱ (علوم ریاضی و فنی)، گروه آزمایشی ۲ (علوم تجربی)، گروه آزمایشی ۳ (علوم انسانی)، گروه آزمایشی ۴ (هنر) و گروه آزمایشی ۵ (زبان‌های خارجی) شرکت نماید.

منظور از ثبت‌نام در ۲ یا ۳ گروه آزمایشی بدین صورت است که متقاضی می‌توانست علاوه بر انتخاب یکی از گروه‌های آزمایشی (علوم ریاضی و فنی یا علوم تجربی یا علوم انسانی) به عنوان گروه آزمایشی اصلی در گروه آزمایشی هنر و زبان خارجی نیز متقاضی شود؛ به عبارت دیگر، نمی توانستند به طور همزمان، در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی ثبت‌نام کنند.

در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ پذیرش دانشجو در رشته‌های تحصیلی شامل آهنگسازی، ادبیات نمایشی، ارتباط تصویری، آموزش هنر، بازیگری، طراحی پارچه، طراحی صحنه، طراحی صنعتی، طراحی لباس، عکاسی، کتابت و نگارگری، مجسمه سازی، نقاشی، نمایش عروسکی، نوازندگی موسیقی ایرانی و نوازندگی موسیقی جهانی در گروه‌ آزمایشی هنر و همچنین در رشته‌های علوم ورزشی و آموزش تربیت بدنی به صورت متمرکز و با شرایط خاص صورت می پذیرد؛ لذا توضیحات لازم در این خصوص از طریق اطلاعیه‌های مربوط در زمان پرینت کارت شرکت در آزمون به اطلاع متقاضیان خواهد رسید. 

براساس ضوابط اعلام شده از سوی سازما نسنجش آموزش کشور، دانشجویان دوره روزانه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در صورتی می توانستند در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ ثبت‌نام و شرکت نمایند که اولاً واجد شرایط عمومی و اختصاصی مندرج در دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون مذکور باشند و ثانیاً حداکثر تا تاریخ ۲۵ اسفند امسال نسبت به انصراف قطعی از تحصیل اقدام نمایند. بدیهی است متقاضیان مذکور، در صورت عدم انصراف قطعی از تحصیل تا تاریخ تعیین شده، در صورت موفقیت و قبولی در آزمون، مجاز به ثبت‌نام و ادامه تحصیل در رشته قبولی جدید خود نیستند. 

زمان انتخاب رشته

انتخاب رشته داوطلبان پس از اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری ۱۴۰۱ آغاز می‌شود و نتایج داوطلبان بورسیه و با شرایط خاص در انتهای مردادماه صورت می‌گیرد و نتایج آن نیز قبل از مهرماه و اوایل دهه سوم شهریورماه از طریق سایت سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد تا داوطلبان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از ابتدای آغاز سال تحصیلی وارد دانشگاه‌ها شوند.

آزمون کاردانی به کارشناسی

ثبت نام آزمون کاردانی به کارشناسی نیز از روز یکشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ آغاز می شود و به مدت یک ماه یعنی تا روز یکشنبه ۵ تیر ماه ادامه دارد. این آزمون نیز در روز جمعه ۴ شهریور ۱۴۰۱ برگزار می شود.

آزمون کاردانی نظام جدید

 در نهایت ثبت نام آزمون کاردانی نظام جدید (دانشگاه فنی و حرفه‌ای و موسسات غیرانتفاعی) نیز از روز سه شنبه ۱۴ تیر ماه ۱۴۰۱ آغاز می شود و تا ۱۴ این ماه ادامه دارد این آزمون نیز در روز جمعه ۴ شهریور ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.

اعلام نتایج اولیه دکتری

آزمون دکتری تخصصی (PHD) دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۱  روز جمعه ششم اسفند سال 1400 با حضور بیش از ۱۸۶ هزار داوطلب برگزار شد.نتایج اولیه آزمون دهه اول شهریور ماه سال جاری به صورت کارنامه منتشر می شود و انتخاب رشته اینترنتی داوطلبان مجاز از نیمه اول شهریور آغاز خواهد شد و در نهایت نتایج نهایی آزمون دکتری تا پایان نیمه اول شهریور ماه اعلام خواهد شد.

طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی مصوب ۱۸ اسفند ۹۴ مجلس و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی، سنجش و پذیرش در مقطع دکتری ناپیوسته بر اساس هر یک از شیوه‌های آموزشی، پژوهشی و پژوهش محور انجام می‌گیرد.

بر این اساس، در آزمون متمرکز شیوه آموزشی پژوهشی ۵۰ درصد و پژوهش محور ۳۰ درصد و همچنین سوابق آموزشی پژوهشی و فناوری در شیوه آموزشی پژوهشی ۲۰ درصد و پژوهش محور ۲۰ درصد در مصاحبه علمی و سنجش عملی شیوه آموزشی پژوهشی ۳۰ درصد و پژوهش محور نیز ۳۰ درصد و در نهایت تهیه طرح واره نیز ۲۰ درصد سهم پذیرش را شامل می‌شود. همچنین اجرای مرحله اول آزمون متمرکز توسط سازمان سنجش کشور و تخصیص امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری، مصاحبه علمی و ... توسط دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.

در نهایت پذیرش نهایی از بین متقاضیان معرفی شده به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی بر اساس نتیجه سنجش عمومی و نتیجه مصاحبه دانشگاه‌ها، بررسی مدارک یا هر روش دیگر مطابق آئین‌نامه‌های مربوط، اولویت کد رشته محل‌های انتخابی و ظرفیت اعلام شده و سهمیه متقاضی صورت خواهد گرفت. در نهایت گزینش نهایی آزمون بر اساس معیارهای فوق انجام می‌گیرد.

همچنین نمره مصاحبه شامل ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری و مصاحبه علمی و سنجش عملی بر اساس شیوه‌نامه ابلاغی که از سوی سازمان سنجش دانشگاه‌ها ارسال می‌شود، صورت خواهد گرفت و دانشگاه‌ها برای همه افراد معرفی شده نمره‌ای مطابق با شیوه‌نامه مذکور تعیین کرده و گزینش نهایی به این سازمان ارسال می‌شود.

بر اساس مصوبه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی می‌توانند با توجه به نمرات متقاضیان و نظر گروه‌های آموزشی حد نصاب برای متقاضیان را تعیین و به سازمان سنجش ارسال کنند.

همچنین دانشگاه‌ها مجاز به برگزاری آزمون کتبی و شفاهی از متقاضیان معرفی شده برای مرحله دوم، هستند که نمره این آزمون در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ می‌شود.

منبع : ایسنا  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه