شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
دوشنبه 24 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 38,142
بازدید دیروز: 23,302
بازدید کل: 159,064,036
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 106
کاربران حاضر: 106
کدخبر: 18518 زمان ارسال: شنبه 14 اسفند 1400 - 12:34 تعداد بازدید: 940
جزئیات جذب دانشجوی ارشد و دکتری در پژوهشگاه ها

معاون پژوهشی وزارت علوم از جذب دانشجوی ارشد و دکتری در پژوهشگاه ها در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

پیمان صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص جذب دانشجویان ارشد و دکتری در پژوهشگاه‌ها با بیان اینکه در گذشته در همین ارتباط اتفاق خوبی افتاده است، گفت: اینکه دانشجویان دکترای پژوهش محور به پژوهشگاه‌ها داده شد، ثمرات خوبی به همراه داشت. پژوهشگاه قراردادی را با سازمانی بیرون از خود داشت و برای انجام این قرارداد افرادی آمدند آموزش دیدند و تمرین داده شده و دکتری گرفته‌اند. در این طرح نظر و هدف این بود که این افراد بروند و روی همین پروژه‌هایی که اشاره کردم کار کنند و نهایتاً در همان سازمان‌های بیرونی طرف قرارداد با پژوهشگاه‌ها مشغول به کار شوند.

صالحی ادامه داد: اما پژوهشگاه‌های ما در برخی تحقیقاتشان مشکل دارند؛ یعنی تحقیقاتشان گستره بیشتری داشته و نیاز به نیروهایی دارند که لزوماً نباید دانشجوی دکتری باشد. یکی از این نیروها پست داک ها هستند. مسئله‌ای که وجود دارد این است حقوقی که باید به پست داک پرداخت بشود، حقوقی است در سطح یک استادیار تازه استخدام شده. بنابراین ممکن است آن پروژه‌ها توان این را که بتوانند از پست داک استفاده کنند نداشته باشند. پس توجه به نیاز پژوهشگاه‌ها برای اینکه بتوانند تا حدی از دانشجویان ارشد و دکتری استفاده کنند، مهم است.

معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: یک مورد دیگر هم که باید به آن اشاره کنم این است که اصولاً شادابی محیط‌های علمی بدون دانشجو ممکن نیست. در واقع این دانشجو است که شادابی و نشاط را به محیط پژوهشی و علمی منتقل می‌کند. اینکه من بروم در پژوهشگاهی که فقط و فقط طرح‌هایی وجود داشته باشد و تعدادی اعضای هیأت علمی باشند و کار را انجام دهند، این به نظر من عاری از نشاط و فضای انگیزشی است.

وی افزود: به عقیده من پژوهشگاه‌ها برای اجرای همین مامورتهایی که وزارت علوم در حوزه‌های تخصصی برایشان مشخص کرده است، نیاز به یک تعداد حداقلی دانشجویی دارند که این حداقل را ما ان شالله با هماهنگی معاون محترم آموزش وزارت علوم و شورای گسترش تعیین خواهیم کرد و به امید خدا در سال ۱۴۰۱ در پذیرش دانشجوی آنها منعکس خواهد شد.

صالحی درباره نحوه پذیرش این دانشجوها با بیان اینکه تعداد این دانشجویان و سهمیه‌ها مستقیماً تابعی از تعداد طرح‌های اعلام شده از سوی پژوهشگاه‌ها خواهد بود اظهار داشت: نحوه پذیرش هم مثل گذشته به این شکل خواهد بود که تعدادی سهمیه به آنها تعلق می‌گیرد. بهترین حالت برای پژوهشگاه‌ها این است که وقتی دانشجو می‌خواهد جذب شود، از انجا که پژوهشگاه‌ها حسب نیازشان از قبل با ما مکاتبه و طرح‌های خود را اعلام کرده‌اند، قطعاً بواسطه همان طرح‌ها، به آنها دانشجو داده شود و از ابتدا مشخص باشد که این تعداد دانشجو برای کدام طرح پژوهشی به پژوهشگاه خواهند رفت.

منبع : مهر  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه