مشاور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: در راستای اجرایی کردن سیاست فعالیت های پژوهشی با رویکرد نیازمحوری بنا داریم به پژوهشگران دوره دکتری روزانه دولتی حقوق پرداخت کنیم.
رضا نقی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سیاستهای راهبردی ۹ گانه حوزه پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: بحث گسترش، تقویت و ماموریت گرا شدن نهادهای پژوهشی و انجمنهای علمی، انجام فعالیتهای پژوهشی با رویکرد نیاز محوری از جمله سیاستهای مهم حوزه پژوهش و فناوری وزارت علوم به شمار میرود.
وی افزود: همچنین توجه به حوزههای مطالعات بنیادی در علوم پایه و علوم انسانی، ارتباط با جامعه و صنعت، توسعه زیر ساختهای فناوری و امکانات مورد نیاز جهت توسعه کسب و کارهای کارآفرین و دانش بنیان در دانشگاهها و مراکز پژوهشی و بحث فرهنگ پژوهش و جامعه محوری از دیگر سیاستهای حوزه پژوهش و فناوری وزارت علوم است.
مشاور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم از راه اندازی پنجره واحد خدمات پژوهشی، فناوری و نوآوری برای پاسخگویی به نیازهای جامعه علمی اشاره کرد و گفت: در برنامهریزی و ارزیابی عملکرد یکی از مسائل جدی نحوه پاسخگویی به نیازهای جامعه علمی اعم از اعضای هیات علمی، دانشجویان، پژوهشگران، فناوران، نخبگان و یا نهادهای حقوقی مثل دانشگاههای، مراکز پژوهشی، شرکتهای دانش بنیان، واحدهای فناور و پارکهای علم و فناوری برای انجام امور پژوهش و فناوری است که در این راستا به زودی این پنجره واحد شروع به کار خواهد کرد.
نقی زاده خاطرنشان کرد: برای این کار در گذشته سامانههای متعدد و درگاههای مختلفی برای پاسخگویی داشتیم اما بر اساس برنامه راهبردی که در سال جاری پیش بینی شده، بنا داریم یک پنجره واحد خدمات پژوهش و فناوری وزارت علوم راه اندازی کنیم که به زودی به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ادامه داد: از این پس هر یک از اعضای جامعه علمی کشور که با وزارت علوم با هر ماهیتی کاری داشته باشد در سامانه و از طریق همین پنجره واحد میتواند نیازهای خود را مطرح کند.
وی با اشاره به برنامه دیگر این معاونت برای اجرایی کردن سیاست انجام فعالیتهای پژوهشی با رویکرد نیاز محوری گفت: در همین راستا بنا داریم به پژوهشگران دوره دکتری روزانه دولتی که تمام وقت در دانشگاه حضور دارند، حقوق بدهیم که منبع پرداخت این حقوق از محل قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت، قرارداد اساتید با صندوقهای توسعه علمی عمومی، درآمدهای اختصاصی دانشگاهها از محل حق السهم درآمد شرکتهای دانش بنیان و فناور و حمایتهای مالی غیر دولتی همچون وقف خواهد بود.
مشاور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم افزود: در سال جاری برای شروع این اقدام با هماهنگی مجلس شورای اسلامی، ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در سال ۱۴۰۰ پیش بینی شده که البته هنوز تخصیص داده نشده است و امیدواریم با تخصیص بودجه مذکور نسبت به اعلام فراخوان و آغاز این برنامه مهم ملی اقدام کنیم.
نقی زاده اظهار امیدواری کرد با اجرایی کردن این طرح بتوانیم نهضت تحول در ماموریت گرایی و نیازمحوری جامعه علمی در دوره تحصیلات تکمیلی را آغاز کنیم.
مشاور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم یکی دیگر از برنامههای معاونت پژوهشی وزارت علوم را تعریف ساز و کاری جدید برای توسعه پارکها و مراکز رشد به خصوص راه اندازی پارکهای علم و فناوری در دانشگاهها عنوان کرد و گفت: هدف این است که از این طریق مشارکت اعضای هیات علمی و دانشجویان و دانش آموختگان در حوزه فناوری و کارآفرینی دانشگاه را در یک بازه زمانی ۴ ساله به ۳ برابر شرایط فعلی ارتقا دهیم.
نظرات کاربران