شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
چهار شنبه 07 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 13,195
بازدید دیروز: 35,533
بازدید کل: 157,777,668
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 67
کاربران حاضر: 67
کدخبر: 18075 زمان ارسال: چهار شنبه 02 تیر 1400 - 09:52 تعداد بازدید: 711
۶ دانشگاه ایرانی در میان مؤسسه های برتر جهان در رتبه بندی «کیو. اس.» قرار گرفتند

در ویرایش جدید نظام رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌های «کیو. اس.» ۶ دانشگاه ایرانی در میان مؤسسات علمی برتر جهان جای گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، طبق ویرایش ۲۰۲۲ نظام رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌های «کیو. اس.» که در سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شده است، نام ۶ مؤسسه ایرانی میان مؤسسه‌های برتر جهان دیده می‌شود.

دانشگاه‌های «صنعتی شریف»، «صنعتی امیرکبیر»، «تهران»، «علم و صنعت ایران»، «شیراز»، و «شهید بهشتی» در جایگاه نخست تا ششم ملی در این نظام رتبه‌بندی هستند.

«کیو. اس.» در تازه‌ترین ویرایش خود نام ۱۳۰۰ مؤسسه برتر را منتشر کرده است تا راهنمای دانشجویان در گزینش دانشگاهی که می‌خواهند آنجا درس بخوانند باشد.

آوازه علمی، آوازه شغلی، نسبت دانشجو به هیئت علمی، سرانه استناد به هر عضو هیئت علمی، نسبت اعضای هیئت علمی جهانی و نسبت دانشجویان جهانی ۶ سنجه کلیدی این نظام برای ارزیابی مؤسسه‌های علمی هستند.

منابع گردآوری داده برای اندازه‌گیری این سنجه‌ها، پیمایش‌های جهانی، نمایه استنادی اسکوپوس و پرسشنامه‌ای است که مؤسسه‌ها پر می‌کنند.

در جدول زیر امتیاز، رتبه ملی و رتبه جهانی مؤسسه‌های ایرانی و نیز امتیاز آنها در سنجه های گوناگون این نظام رتبه‌بندی آمده است.

۶ دانشگاه ایرانی درمیان رتبه بندی دانشگاهی «کیو. اس.» قرار گرفتند

طبق بررسی‌های این نظام رتبه بندی، دانشگاه «MIT» پیشگام است و «University of Oxford»، «Stanford University»، «University of Cambridge»، «Harvard University»، «California Institute of Technology - Caltech»، «Imperial College London»، «ETH Zurich - Swiss Fed. Inst. of Tech.»، «UCL»، و «University of Chicago» در جایگاه دوم تا دهم هستند.

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با ساخت و به روز رسانی ابزارهایی حرفه‌ای برای ارزیابی و سنجش علم، فناوری، و نوآوری کشور می‌کوشد تا در زمینه‌های در پیوند با مأموریت‌هایش به سیاست‌گذاران برای برنامه‌ریزی‌های درست و کارآمد یاری رساند.

گزارش پیش‌رو از انتشارات سامانه جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان (نما) که به پایش و گزارشِ پیرامونِ ۹۰ شاخص گوناگون از ۵۵ نهاد جهانی در حوزه‌های علم، فناوری، و نوآوری می‌پردازد و در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.

منبع : مهر  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه